Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Σε συμφωνία κατέληξε το κρίσιμο Eurogroup στις Βρυξέλλες- Επιστρέφουν οι θεσμοί τις επόμενες ημέρες

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ Β΄ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ  
Σε συμφωνία κατέληξε η συνάντηση στις Βρυξέλλες στην οποία συμμετείχαν από την ελληνική πλευρά οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης και από την πλευρά των θεσμών, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, οι Πιέρ Μοσκοβισί, Μάρκο Μπούτι (Κομισιόν), ο Κλάους Ρέγκλινγκ (ESM), ο Τόμας Βίζερ (επικεφαλής EuroWorking Group), ο Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ) και οι Ντέλια Βελκουλέσκου, Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ).

Ετσι ανοίγει και ο δρόμος για το επιτυχές κλείσιμο της β΄αξιολόγησης.
Η έκτακτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών και της ελληνικής πλευράς, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για το περιεχόμενο κοινού ανακοινωθέντος το οποίο αναμένεται να εκδοθεί στο Eurogroup.
Υπενθυμίζεται ότι, ευρωπαϊκή πηγή είχε αναφέρει, το σενάριο να προκύψει στη σημερινή συνεδρίαση ημερομηνία επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα θεωρείται αρκετά πιθανό.
Αναμένεται συνεπώς, εκτός απροόπτου να ανακοινωθεί η επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών μάλλον την  επόμενη εβδομάδα, έτσι ώστε να συνεχιστούν οι διεργασίες στο τεχνικό επίπεδο, με ορίζοντα το επόμενο Eurogroup της 20ης Μαρτίου. 
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες η ελληνική πλευρά συμφώνησε με τη πρόταση των θεσμών για λήψη περεταίρω δημοσιονομικών μέτρων μετά το 2019, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα μέσα στις ερχόμενες ημέρες, πιθανόν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.