Η συγκεκριμένη περιοχή έχει μακρά ιστορία, καθώς κατά το παρελθόν είχε προταθεί για να χωροθετηθεί ο ΧΥΤΑ Ωρωπού, στις Τρύπες Πολυδενδρίου ο οποίος τελικά δεν προχώρησε καθώς μελέτες του ΙΓΜΕ και του Πολυτεχνείου ήταν αρνητικές.
Το 2013 ο Δασικός Σύνδεσμος Πολυδενρίου, επί Δημαρχίας Οικονομάκου, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα στο ΣτΕ για να μην προχωρήσει η συγκεκριμένη χωροθέτηση στην περιοχή Κόρακας και σε απόσταση πεντακοσίων, στηριζόμενος στις περιβαλλοντικές μελέτες του ΙΓΜΕ και του Πολυτεχνείου οι οποίες χαρακτηρίζουν ακατάλληλη την περιοχή. Άλλωστε σε μικρή απόσταση βρίσκονται και οι δεξαμενές της ΕΥΔΑΠ στην περιοχή Μαυροσουβάλα από όπου υδρεύεται ο Δήμος Ωρωπού.
Η υπόθεση συζητείται την 31η Μαίου στο ΣτΕ με τον δικηγόρο και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Π. Χασιώτη να υποστηρίζει ότι υπάρχουν βάσιμες ελπίδες να δικαιωθούν οι κάτοικοι στην προσφυγή τους.
Μέχρι, σήμερα, οι κάτοικοι του Πολυδενρίου έχουν προχωρήσει σε αρκετές συνελεύσεις όπου ομόφωνα αντιδρούν στη χωροθέτηση του ΣΜΑ, στην περιοχή Κόρακας εκφράζοντας έντονες ανησυχίες για πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, ενώ υπάρχουν και δυο αποφάσεις κοινοτικών συμβουλίων ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ -ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙΟΥ που είναι αντίθετες με την εγκατάσταση του Σταθμού Μεταφόρτωσης
Σχετικά ψηφίσματα έχουν εκδόσει ο Δασικός Συνεταιρισμός Πολυδενδρίου μετά από τις δύο Γενικές Συνελεύσεις της 29ης Ιανουαρίου και της 9ης Φεβρουαρίου 2017, όλων των φορέων και των συλλόγων της περιοχής, αλλά και των κατοίκων της Μαλακάσας.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.