Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Είμαστε ιθαγενείς και πρέπει να το καταλάβουμε.

Όλα αυτά που συμβαίνουν τις μέρες των μνημονίων δείχνουν ένα πράγμα. Δέν είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι, είμαστε σκλάβοι. 

Αυτό προκύπτει ξεκάθαρα αν κοιτάξει κάποιος την ειδησεογραφία των ημερών. 

Οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας σχεδιάζουν να συναντηθούν στο Βερολίνο την Παρασκευή με στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκειμένου να συζητήσουν την κρίση χρέους στην Ελλάδα, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung.
Νωρίτερα, έλληνες αξιωματούχοι δήλωσαν πως η Αθήνα θα συνεχίσει τις συζητήσεις με τους διεθνείς πιστωτές σχετικά με τις δημοσιονομικές και εργασιακές μεταρρυθμίσεις, με στόχο την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης στις αρχές του επόμενου μήνα ενόψει του Eurogroup.
Ωστόσο, σύμφωνα με δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους που επικαλείται η Καθημερινή, η συνάντηση του γνωστού πλέον ως Washington Group, στη γερμανική πρωτεύουσα, παρόλο που οργανώνεται δεν είναι ακόμα επιβεβαιωμένη.
Οι συμμετέχοντες, αν πραγματοποιηθεί η συνάντηση, αναμένονται να είναι οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Γερμανίας αλλά και ο πρόεδρος του Εurogroup, J. Dijsselbloem και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας B. Coeure με στόχο να συζητήσουν σε πολιτικό επίπεδο, ποιος θα μπορούσε να είναι ο συμβιβασμός από την πλευρά των Ευρωπαίων, που θα εξασφάλιζε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Εκπρόσωπος από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν είναι σίγουρο ότι θα συμμετάσχει, καθώς η ημερομηνία συμπίπτει με την Γιορτή των Ευχαριστιών. Από τον ESM, θα συμμετέχει ο επικεφαλής του, Klaus Regling.
Παρά την συνάντηση, αδύνατο βρίσκουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέχρι το επόμενο Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου, για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, υπάρχουν εκκρεμότητες σε ανοιχτά και σοβαρά θέματα που δεν έχουν συμφωνήσει η ελληνική πλευρά με τους θεσμούς όπως εργασιακά και δημοσιονομικά. Δεύτερον, το θέμα της συνάντησης, δηλαδή ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχουν συμφωνήσει σε βασικές παραμέτρους και σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, όσο δεν διασφαλίζεται η συμμετοχή του ΔΝΤ δεν μπορεί να ολοκληρωθεί και η αξιολόγηση.
Στο ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου- οπότε και ξεκινάνε και οι διακοπές των Χριστουγέννων- οι ίδιοι αξιωματούχοι δίνουν λίγες περισσότερες πιθανότητες.
Τι λέει το ΥΠΟΙΚ
Η σύσκεψη της Παρασκευής στο Βερολίνο στο πλαίσιο του Washington Group, δεν είναι έκτακτη και σε αυτή θα συζητηθούν οικονομικά θέματα της ευρωζώνης και είναι λογικό να συζητηθεί και το ελληνικό χρέος.
Αυτό ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή δημοσίευμα για έκτακτη συνάντηση υπουργών Οικονομικών στο Βερολίνο, την Παρασκευή.
Άλλωστε, όπως επισήμαναν οι ίδιες πηγές, είναι γνωστό ότι εδώ και πολύ καιρό λειτουργεί μια άτυπη ομάδα, το Washington Group, στο οποίο μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών των τεσσάρων μεγαλύτερων κρατών της ευρωζώνης (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία), καθώς και οι θεσμοί (Eurogroup, ΕΚΤ και ΔΝΤ).
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.