Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Μίνι σύνοδος κορυφής στο Βερολίνο...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EPA/KAY NIETFELDΣυναντώνται Ομπάμα, Μέρκελ, Μέι, Ολάντ, Ρέντσι και Ραχόι...
Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν σήμερα Παρασκευή με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα την παράταση των κυρώσεων οι οποίες έχουν...
επιβληθεί στη Ρωσία για την επέμβασή της στην Ουκρανία, καθώς και την πιθανή επιβολή νέων κυρώσεων για τους βομβαρδισμούς της στη Συρία, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

Η συνάντηση στο Βερολίνο, στην οποία οικοδέσποινα θα είναι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν επίσης οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, θα γίνει ενώ έχει περάσει μια εβδομάδα από τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι μπορεί να επιδιώξει μια επαναπροσέγγιση με τη Ρωσία, γεγονός το οποίο θέτει εν αμφιβόλω το καθεστώς των κυρώσεων τις οποίες επέβαλαν η Ουάσινγκτον και οι Βρυξέλλες το 2014, μετά την επέμβαση της Μόσχας στην ανατολική Ουκρανία.

Ένας Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος εξήγησε πως η πρόθεση είναι να παραταθούν οι κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας, η ισχύς των οποίων εκπνέει στα τέλη του Ιανουαρίου, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Όμως εγείρονται ανησυχίες για το ενδεχόμενο η νίκη του Τραμπ να ωθήσει τα πράγματα προς την αντίθετη κατεύθυνση, αμέσως μετά την ορκωμοσία του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ, την 20ή Ιανουαρίου. Οι ευρωπαίοι ηγέτες θα ζητήσουν από τον Ομπάμα να τους δώσει διευκρινίσεις για την κατάσταση, καθώς ο απερχόμενος Αμερικανός Πρόεδρος συναντήθηκε με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο για πάνω από μια ώρα την περασμένη εβδομάδα...

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.