Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Γνωρίστε τον Μυστικιστικό Χορό που ήρθε στην Ελλάδα από τα βάθη της Ανατολής

Η Χριστίνα Κοττώρη ταξίδεψε στα βάθη της Ανατολής και ανακάλυψε το Μυστικιστικό Χορό!

Τώρα ήρθε πίσω στην Ελλάδα και θέλει να μοιραστεί τα δώρα της με εμάς!


Η Χριστίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Θέατρο και ασχολήθηκε με την πολιτική. Έχει παρακολουθήσει διάφορα εργαστήρια και σεμινάρια που έχουν να κάνουν με την προσωπική εξέλιξη, την κοινωνική καινοτομία, την συλλογική ηγεσία και όχι μόνο. Ταξιδεύει τον κόσμο εδώ και πολλά χρόνια. Τα τελευταία όμως 2 χρόνια μέσα από τα ταξίδια της στην Ανατολή, η πυξίδα της ζωής άλλαξε τελείως ρότα και την οδήγησε σε μονοπάτια πιο πνευματικά που αφορούν στην ενδυνάμωση της γυναίκας και στη σύνδεση με το ιερό θηλυκό.

Η αρχή έγινε το 2012 όταν άρχισε να συμμετέχει στον κύκλο σεμιναρίων δραμτοθεραπεία της δασκάλας της, Βάσω Παπάλη, με θέμα "Τα αρχέτυπα των Θεαινών της αρχαιότητας." Η εργασία αυτή κράτησε 2 χρόνια και υπήρξε τρομερή έμπνευση,εξελικτικό εργαλείο και αφορμή πολλών συνειδητοποιήσεων.

Η παραμονη της επί 5 σχεδόν μήνες στην Ταιλάνδη αυτή τη χρονιά της έδωσε τη δυνατότητα να κάνει διάφορες εκπαιδεύσεις. Η εκπαίδευσή της επί 6 εβδομάδες πάνω στον Μυστικιστικό χορό άλλαξε πολλά πράγματα στη ζωή της, όπως θα μας πει αργότερα.

Είναι ακόμα δασκάλα Hatha yoga και θεραπεύτρια Αγιουρβέδα μασάζ. 

Τώρα είναι σε μία προσπάθεια σύνθεσης,δημιουργίας και ενσωμάτωσης όλων των τεχνικών και πρακτικών που έχει διδαχτεί όλα τα χρόνια.

Τι ακριβώς είναι ο Μυστικιστικός Χορός;

Ο Μυστικιστικός χορός είναι μια πρακτική για τις γυναίκες που ξυπνά τον αισθησιασμό και την πνευματικότητα. Καλλιεργεί μια άμεση σύνδεση με γυναικεία αρχέτυπα του θεϊκού θηλυκού.

Γιορτάζει την εσωτερική ομορφιά μέσω ιερών τελετουργιών, διαφορετικών  παραδόσεων ιερού χορού, δημιουργώντας έναν ιερό ασφαλή χώρο έκφρασης και γυναικείας αδελφότητας. Είναι μια πρακτική ενδυνάμωσης μέσω της σύνδεσης με τη μήτρα, δουλεύοντας με ταντρικές πρακτικές.

Θρέφει και θεραπεύει τη λαβωμένη θηλυκή μας πλευρά ενσωματώνοντας την αρχαία σοφία του ιερού θηλυκού, εκδηλώνοντας την έκφραση της Μεγάλης Θεάς μέσω του χορού και της ένωσης του εσωτερικού Shiva και Shakti (Αρσενική και Θηλυκή Αρχή).

Έχει έρθει η εποχή της αφύπνισης της ιερής θηλυκής ενέργειας 

Περισσότερο από ποτέ άλλοτε, οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο έρχονται μαζί για να γιορτάσουν την άνοδο της Θεάς, υποστηρίζοντας η μία την άλλη.
Αυτήν την περίοδο οι Γυναίκες καλούνται να εργαστούν πάνω στην Θηλυκή τους Αρχή,  να τιμήσουν τη φύση τους, να καλλιεργήσουν τις Θηλυκές τους Ποιότητες, να καλλιεργήσουν και να απελευθερώσουν την Θεά που κατοικεί μέσα τους.
Όταν η Θεά χορεύει μέσα μας, ο κόσμος απλώνεται γύρω μας έτοιμος να μας δοθεί. 

Η Ιερή θηλυκότητα ζει μέσα σε κάθε γυναίκα η οποία τιμάει την φύση της. Μια φύση που κυλάει αβίαστα όταν η γυναίκα είναι έτοιμη να συναντηθεί με τον αληθινό εαυτό. 

Έχουμε ανάγκη να τραφούμε από τη δημιουργική και θρεπτική ενέργεια του θηλυκού

Η γυναικεία φύση είναι πολύπλευρη και πολυσύνθετη. Αποτελείται από διάφορα αρχέτυπα.Είμαστε η μητέρα,η παρθένα, η ερωμένη, η πλανεύτρα, η σοφή, η πολεμίστρια και πολλά άλλα τα οποία εναλάσσονται και εκφράζονται με διαφορετικούς τρόπους .
 Όταν όλες αυτές οι ποικίλες αρχετυπικές εκφάνσεις έρθουν σε ισορροπία, θα μας δώσουν βαθιά κατανόηση του εαυτού και της πολύπλοκης φύσης μας.
H γυναίκα είναι διαφορετικό πρόσωπο κάθε μέρα. Αλλάζει διαρκώς σαν τη Σελήνη.

Ποιο είναι το βασικότερο μάθημα που πήρες από το έντονο ταξίδι σου στην Ταϊλάνδη;
Να πηγαίνω με τη ροή, να έχω ροή να είμαι η ροή.
Να είμαι σαν το νερό όπως κυλάει μέσα από τις ρωγμές. Να είμαι ευέλικτη και δεκτική διότι αν τίποτα μέσα μου δε μένει άκαμπτο, τότε έξω τα πράγματα θα αποκαλύψουν τον εαυτό τους.
Να συνδέομαι με το συναίσθημά μου όποιο και αν είναι αυτό, να το ζω. Και τη χαρά και τη λύπη να τα ζω με την ίδια ένταση. Να μην φοβάμαι γιατί όλα είναι δώρα.
Να είμαι συνειδητή κάθε στιγμή, κάθε λεπτό και να αντιλαμβάνομαι τα μαθήματα της ζωής, να ευχαριστώ κάθε άνθρωπο που έρχεται στον δρόμο μου διότι ο καθένας είναι δάσκαλος και έχει να με διδάξει κάτι.
Να ζω τον έρωτα απόλυτα χωρίς φόβο χωρίς ενοχές χωρίς συντηρητισμούς. Ο έρωτας, είναι ένας θείος δρόμος που λίγοι μπορούν και τον περπατούν. Και μιλάω για τον ανιδιοτελή , μη κτητικό, μη εξαρτημένο έρωτα. 
Να αγαπώ όχι μονό ερωτικά αλλά να αγαπώ το συνάνθρωπο. Να κοιτάζω στα μάτια, να παίρνω βαθιές αγκαλιές, να ακούω τον άλλο βαθιά σε σιωπή.Να είμαι παρούσα.

Τι είναι αυτό που σε παρακινεί;
Να υπηρετώ. Πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου να θέλω να βοηθάω, να είμαι σε υπηρεσία.
Ξεκίνησα με τον εθελοντισμό σε διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις ενώ παράλληλα έκανα τον ψυχολόγο σε πολλές φίλες. Είχα μια φίλη που με έλεγε το Μεγάλο Αυτί. Γιατί άκουγα πολύ και δεν μιλούσα.
Ήθελα πάντα να βοηθάω αυτούς που το έχουν ανάγκη, ανιδιοτελώς. Ύστερα ήρθε στη ζωή μου η πολιτική. Είχα ένα όνειρο.. Να αλλάξω τον κόσμο! Πάλεψα  μαχητικά μέσα από τον πολιτικό ακτιβισμό. Με πορείες, συνέδρια, συμβούλια, πρωτοβουλίες, φεστιβάλ, εκδηλώσεις , άρθρα, ομιλίες, προεκλογικές εκστρατείες...
Ύστερα όμως είδα την υποκρισία. Όλοι απαιτούσαν από τους άλλους να αλλάξουν εκτός από τον εαυτό τους. Κανείς δεν ήταν η αλλαγή που ευαγγελιζόταν. Κανείς δεν ήταν το παράδειγμα. Και έτσι έχασα την έμπνευσή μου. Συνειδητοποίησα πως το πιο δύσκολο πράγμα είναι να αλλάξεις τον εαυτό σου. Οπότε από εκεί που ήμουν πλήρως προς τα έξω στράφηκα προς τα μέσα. Αποφάσισα να γίνω εγώ η ίδια το παράδειγμα και όχι απλά να λέω στους άλλους να αλλάξουν. Γιατί για μένα αυτό δουλεύει, αυτό με παρακινεί. Να εμπνέω και να εμπνέομαι. Να είμαι η αλλαγή που θέλω να δω στον κόσμο.
Ποιο είναι τα επόμενα βήματά σου;

Το μόνο σίγουρο στη ζωή μου είναι η εξέλιξη. Ξέρω πως αν σταμάτησω να εξελίσσομαι θα πεθάνω. Είμαι μαθήτρια και δασκάλα συνέχεια, συνέχεια. Ο λόγος που επέλεξα να διδάσκω είναι γιατί θέλω να συνεχίσω να μαθαίνω.
Οτιδήποτε επιλέγω να κάνω αφορά στην προσωπική μου εξέλιξη και κατ’επέκταση στη συλλογική εξέλιξη. Πιστεύω πως μέσα από την προσωπική αλλαγή έρχεται και η συλλογική αλλαγή. Μέσα από τα ταξίδια μου γνώρισα πάρα πολλούς ανθρώπους που δουλεύουν προς αυτή την κατεύθυνση και αναθάρρησα. Ανθρώπους που δουλεύουν συνειδητά με τον εαυτό τους έτσι ώστε να μπορέσουν να αφυπνίσουν και άλλους περισσότερους ανθρώπους. Το κύμα αφύπνισης συνείδησης είναι έντονο παγκοσμίως. Ειδικά μετά το 2012. Μπήκαμε στον Υδροχόο που έλεγε και ο Παπάζογλου και ο Υδροχόος  είναι το ζώδιο του κοινού, της κοινωνίας γενικά, «το όλο» σε αντίθεση στο «εγώ». 
Και αυτό είναι που πρέπει να δουλέψουμε όλοι. Το όλο, τη σύνθεση, τη συνεργασία, τη συνδημιουργία. Είμαστε όλοι Ένα.

*Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου η Χριστίνα διοργανώνει το πρώτο εργαστήρι Μυστικιστικού Χορού για γυναίκες με θέμα «H Σκοτεινή Θεά:Ανακάλυψε τα μυστικά της» στο χώρο ΚΡΑΜΑ, Νεφέλης 37 & Πραξιού, Κάτω Πετράλωνα.
Περισσότερες πληροφορίες ckottori@gmail.com
https://www.facebook.com/events/1457571450936794/
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.