Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Ξεκίνησαν οι απολύσεις στο δήμο Θεσσαλονίκης -Αντιδράσεις από τους εργαζόμενους

Σε απολύσεις οκτώ συμβασιούχων της Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΚΕΔΗΘ) προχωράει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο δήμος Θεσσαλονίκης. Ο λόγος: Ότι μειώθηκαν τα παιδιά που φοιτούν στα τέσσερα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της ΚΕΔΗΘ στα οποία εργάζονται από πέντε έως οκτώ συναπτά έτη, οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι.

Ωστόσο, αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι απολύσεις που ήδη ανακοινώθηκαν στους εργαζόμενους απο την πρόεδρο της ΚΕΔΗΘ Μαρία Πασχαλίδου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις:
1. Έρχονται μόλις μία ημέρα από τη συμφωνία υπουργείου Εσωτερικών – ΚΕΔΕ και τη σχετική ανακοίνωση του Π. Κορουμπλή ότι θα κατατεθεί τροπολογία για δίμηνη παράταξη των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς των δήμων (έως 30 Οκτωβρίου) προκειμένου να καταλήξει αριθμός των παιδιών και στη συνέχεια να αποφασισθεί ο τελικός αριθμός όσων θα παραμείνουν ανάλογα με τις ανάγκες που θα παρουσιασθούν.
2. Αφορούν παλιούς εργαζόμενους στην ΚΕΔΗΘ τη στιγμή που, σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένουν άλλοι συμβασιούχοι που είναι κατά πολύ νεότεροι στην επιχείρηση
3. Δεν τηρήθηκαν τα κοινωνικά κριτήρια καθώς στην πλειοψηφία τους οι υπό απόλυση είναι εργαζόμενοι που έχουν οικογένειες.
  • Στη φωτο η πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ Μαρία Πασχαλίδου με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη  Μπουτάρη
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.