Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΒΑΡΝΑΒΑΣ: ΣΤΟΛΟΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΤΟ ΗΣΥΧΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ.


Φωτο Αρχείου

Του Μ. Αποστολόπουλου
Σήμερα το πρωί είδα ένα ειδικό όχημα ανακύκλωσης του Δήμου στο βενζινάδικο του Βαρνάβα και αναθάρρησα. Είπα μέσα μου μπράβο αποφάσισαν τελικά να αρχίσουν πάλι την ανακύκλωση. Όμως απογοητεύτηκα γρήγορα μαθαίνοντας την αλήθεια.

Έμαθα λοιπόν πως στόλος απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων του Δήμου Μαραθώνα άρχισε τα καθημερινά δρομολόγια για τροφοδότηση με καύσιμα από συγκεκριμένο (μοναδικό) βενζινάδικο του Βαρνάβα. Δηλαδή κάθε μέρα τα οχήματα κάνουν δρομολόγια από Ν.Μάκρη – Βαρνάβα –Ν.Μάκρη (42,6 Χλμ και 66 λεπτά χρόνου) για να φουλάρουν. Εμένα αυτό μου φαίνεται εξωφρενικά σπάταλο για τα οικονομικά του Δήμου δηλ. δικά μας λεφτά με το αλόγιστο κόστος απώλειας καυσίμων λόγω απόστασης και την απώλεια εργατοωρών εργαζομένων.
Όμως εκτός από αυτά διαπίστωσα την δεύτερη σοβαρή παράμετρο του προβλήματος που προέκυψε ξαφνικά από  διαμαρτυρίες κατοίκων που άρχισαν ήδη να μιλούν για υποβάθμιση της άλλοτε ήσυχης και καθαρής γειτονιάς του Βαρνάβα.
Η ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλάζει, αφού το βενζινάδικο βρίσκεται μέσα στον οικιστικό ιστό του χωριού, όπου ξαφνικά οι κάτοικοι θορυβήθηκαν ακούγοντας τον βρυχηθμό των απορριμματοφόρων να ανεβαίνουν την ανηφόρα, με αυξημένη κίνηση και καυσαέρια.
Ευχόμαστε και ελπίζουμε οι υπεύθυνοι της τοπικής Κοινότητας να πάρουν θέση, αν και αποδείχθηκε επανειλημμένα πως ο ρόλος τους είναι καθαρά διακοσμητικός. Όμως καλό είναι να ενεργήσουν έγκαιρα, βλέποντας τις προθέσεις των κατοίκων να εξελίσσονται άσχημα. 
----------
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.