Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Το πραξικόπημα του Ερντογάν και ένα άλλο στημένο πραξικόπημα που ο Ελληνισμός πλήρωσε πολύ ακριβά

Του Στρατή Μαζίδη
Με έκπληξη διαβάζει κανείς ορισμένες ναλύσεις-θέσεις στο διαδίκτυο με το οποίο δέχονται σφοδρή επίθεση όλοι όσοι έγραψαν με επιχειρήματα βασισμένα στα γεγονότα τα οποία ήταν γνωστή τη στιγμή της συγγραφής, πως το τουρκικό πραξικόπημα ήταν στημένο από τον Ερντογάν. Η άποψη μάλιστα αυτή έχει εκφραστεί και από μεγάλες διεθνείς ιστοσελίδες.
Έμαθα στη ζωή και μέσα από τα άρθρα, να σέβομαι την άποψη των άλλων εφόσον αυτή διατυπώνεται με μια προσπάθεια σοβαρότητας, να μην προσβάλλω και να κρατώ ότι ακούω, άσχετα αν το δέχομαι ή όχι. Ο πατέρας ενός φίλου συνήθιζε να του λέει όσο ζούσε πως και το μυρμήγκι μπορεί να έχει κάτι να σου πει.
Ας δώσουμε λοιπόν με σεβασμό μια απάντηση σε όσους θεωρούν ότι το πραξικόπημα δεν ήταν στημένο, όσοι θεωρούμε πως η πιθανότητα να συνέβη έτσι, είναι πάρα πολύ μεγάλη, είτε ήταν εξαρχής είτε ανέλαβε την "κηδεμονία" του στην πορεία ο Ερντογάν αφού εξασφάλισε, όσο ήταν δυνατό, την αποψίλωσή του ερχόμενος σε υπόγειες συμφωνίες.
Καταρχήν τα πραξικοπήματα είναι πάντα τρόπον τινά στημένα από κάπου και έχουν τις ευλογίες των ΗΠΑ. Ας μη μας διαφεύγει πως και στην τουρκική περίπτωση, η Δύση περίμενε μέχρι να πάρει κλίση η ζυγαριά ώστε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα υπέρ του Ερντογάν.
Ένα από τα βασικά επιχειρήματα είναι ο αριθμός των νεκρών, οι καταρρίψεις και οι αερομαχίες.
Πώς μπορεί να είναι στημένο, με την έννοια ότι ο Ερντογάν το μεθοδεύσε εξαρχής, κάτι τέτοιο;
Το επιχείρημα αυτό είναι σωστό ως γενική αρχή, όμως ο τούρκος πρόεδρος είναι ένας αδίστακτος απατεώνας που δε φείδεται αίματος.
Το απέδειξε στη Συρία, υποκινώντας και υποδαυλίζοντας τον πόλεμο με τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και τα εκατομμύρια των ζωντανών νεκρών.
Ένας απατεώνας που συνεργάζεται ποικιλοτρόπως με την ISIL, δηλαδή με βιαστές, βασανιστές και αποκεφαλιστές.
Το απέδειξε και στην πατρίδα του, όπου έδωσε εντολή στους ακραίους οπαδούς του να βγουν στους δρόμους, να λιντσάρουν, να μαστιγώσουν, να ξεγυμνώσουν και να γρονθοκοπήσουν αλλά και πριν λίγους μήνες εξαφανίζοντας κυριολεκτικά από το χάρτη ολόκληρες κουρδικές πόλεις στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν.
Έχετε δει εσείς έναν εγκληματία πολέμου, όπως είναι ο Ερντογάν στη Συρία και την Τουρκία, να σέβεται την ανθρώπινη ζωή;
Τα πραξικοπήματα υπήρξαν πάντα ιστορικά περίπλοκες υποθέσεις που χρειάζονταν χρόνο για να αποκωδικοποιηθούν. Δεν υπολόγιζαν ζωές αλλά μόνο τους στόχους τους.
Ας ανατρέξουμε μέρες που είναι στο πραξικόπημα της Χούντας των Συνταγματαρχών στην Κύπρο το 1974. Ένα πραξικοπημα με την αμερικανική ευλογία, η οποία μάλλον ήταν διπλή εκείνες τις ημέρες, και οδήγησε σε πρώτη φάση στον Αττίλα 1 και την απόβαση και σε δεύτερη υπό τον "εθνάρχη" Καραμανλή στον Αττίλα 2 και την κατάληψη του μισού νησιού. Κι όμως ο αρχικός στόχος των Αθηνών ήταν ο ακριβώς αντίθετος. Ποιοι είχαν αντιληφθεί τότε πάραυτα την αμερικάνικη σκηνοθεσία, η οποία μάλλον ξεκινούσε από το 1967;
Συνεπώς έχουμε πολλά ακόμη να δούμε. Τα δεδομένα αλλάζουν σχεδόν καθημερινά.
Ακόμη και χθες υπήρξε πιθανή δεύτερη απόπειρα από τη βάση του Ικονίου, εξαφανίστηκαν 42 ελικόπτερα και ακόμη υπάρχουν γεγονότα σε εξέλιξη. Αύριο ή ακόμη και σήμερα σε λίγες ώρες μπορεί να δούμε κάτι που να τα αλλάξει πάλι όλα.
Σε ηλεκτρονικούς τόπους με καθημερινή ροή οι καταστάσεις γίνεται προσπάθεια να αναλύονται με βάση τα γεγονότα που είναι γνωστά τη δεδομένη στιγμή.
Αυτή λοιπόν τη δεδομένη στιγμή στην Τουρκία βλέπουμε έναν Ερντογάν εδώ και 48 ώρες να κάνει κυριολεκτικά ότι θέλει (μαζί και οι οπαδοί του) μετεξελίσσοντας τη γειτονική χώρα σε κάτι χειρότερο από ότι ήδη είναι. Η όλη επιχείρηση-πογκρόμ αφήνει υπόνοιες πως δε γίνεται άνευ προηγούμενου σχεδιασμού. Δείτε τι γίνεται στην ενδοχώρα από τους οπαδούς του.

Δεν έχουμε κανένα συμφέρον να ισχύει το ένα ή το άλλο. Εμάς μας ενδιαφέρει ο τόπος μας. Αναζητούμε την αλήθεια και είμαστε ανήσυχοι διότι όλα αυτά συμβαίνουν δίπλα μας. Τώρα έχουμε ένα πραγματικό πραξικόπημα σε πλήρη εξέλιξη. Εκείνο της Παρασκευής ήταν καραγκιοζιλίκι.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.