Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Ανακοίνωση - οδηγίες της Ένωσης Γονέων Δήμου Μαραθώνος για την εφαρμογή του μέτρου μισού εισιτηρίου στα ΚΤΕΛ


Ktel attikis logoΜε αφορμή καταγγελίες γονιών για περιστατικά μη εφαρμογής του μέτρου μισού εισιτηρίου,
εκπρόσωποι των Ενώσεων Γονέων Αν. Αττικής συναντήθηκαν σήμερα 6 Ιουλίου 2016, με τον Πρόεδρο των ΚΤΕΛ στα γραφεία του Οργανισμού. Κατά τη συζήτηση, που έγινε σε θετικό κλίμα, τα μέλη των Ενώσεων έθεσαν υπόψη του Προέδρου καταγγελίες που είχαν περιέλθει στην αντίληψή τους και αφορούσαν αυθαίρετες και πολλές φορές ρατσιστικές, αλλά μεμονωμένες συμπεριφορές εισπρακτόρων. Ο Πρόεδρος των ΚΤΕΛ από τη μεριά του, έδειξε κατανόηση στις καταγγελίες, αλλά έθεσε υπόψη των εκπροσώπων ...
των Ενώσεων περιστατικά στα οποία επιβάτες απαιτούσαν μισό εισιτήριο, χωρίς να φέρουν αποδεικτικά στοιχεία τόπου διαμονής και ηλικίας. Διευκρινίστηκε ότι, το μέτρο αφορά αποκλειστικά κατοίκους του Λεκανοπεδίου Αττικής μέχρι 18 ετών.
Το μέτρο αφορά ΟΛΑ τα παιδιά του Δήμου Μαραθώνος (ελληνικής αλλά και ΞΕΝΗΣ υπηκοότητας), αλλά και τους επισκέπτες κατοίκους Λεκανοπεδίου Αττικής (φυσικά και Αθηναίους) μέχρι 18 ετών, που φέρουν μαζί τους ταυτότητα ή άλλα επίσημα έγγραφα που αποδεικνύουν τα παραπάνω.
Για παιδιά κάτω των 12 ετών, που δεν έχουν ταυτότητα, αλλά προβλέπετε από το Νόμο να συνοδεύονται, οι εισπράκτορες θα ζητάνε τα στοιχεία των συνοδών, με τα οποία θα αποδεικνύεται ότι οι συνοδοί είναι κάτοικοι Αττικής.
Οι αλλοδαποί κάτοικοι, εφόσον δεν διαθέτουν ταυτότητα, για να έχουν τα παιδιά τους μισό εισιτήριο, είναι υποχρεωμένοι να φέρουν μαζί τους κάποιο άλλο έγγραφο ταυτοπροσωπίας (για παράδειγμα Διαβατήριο), το οποίο να συνοδεύεται από ένα ακόμα επίσημο έγγραφο (για παράδειγμα από ΚΕΠ ή το Δήμο κλπ), με το οποίο να αποδεικνύεται ότι είναι κάτοικοι Αττικής (φυσικά και του Δήμου Μαραθώνος).
Παρακαλούνται οι γονείς του Δήμου Μαραθώνος, που ενώ οι ίδιοι, τα παιδιά τους και οι επισκέπτες τους διαθέτουν τα παραπάνω αποδεικτικά έγγραφα, αντιμετωπίζουν αυθαίρετες συμπεριφορές από εισπράκτορες, που στην πλειονότητά τους εξυπηρετούν άριστα τους επιβάτες, να τις καταγγείλουν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (mail) της Ένωσης Γονέων Δήμου Μαραθώνος enosigoneon.dm@gmail.com και στη σελίδα της Ένωσης στο fb με τίτλο Ένωση Συλλόγων Γονέων κ' Κηδεμόνων Δήμου Μαραθώνα
Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις και παρακολουθούμε τις εξελίξεις ώστε το μέτρο να συνεχιστεί και να εφαρμόζεται σωστά.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.