Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Σοβαρή εμπλοκή με την έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτών

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ Σοβαρή εμπλοκή με την έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτών
Ένοχοι για παράνομη είσοδο στη χώρα κρίθηκαν από το Πρωτομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που εισήλθαν στον ελληνικό εναέριο χώρο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα χώρα.

Οι 8 -έξι πιλότοι και δύο στρατιωτικοί - καταδικάστηκαν σε δύο μήνες με αναστολή, ενώ αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της δράσης υπό την απειλή ζωής. Ουσιαστικά το δικαστήριο τους  απάλλαξε από την κατηγορία  της παράνομης πτήσης αναγνωρίζοντας  ότι  «βρίσκονταν σε κίνδυνο και υπό καθεστώς μεγάλης απειλής».
Αυτό σημαίνει  ότι η επιτροπή χορήγησης ασύλου  στην  οποία  παραλλήλως έχουν προσφύγει οι  8 οφείλει να λάβει σοβαρά τη δικαστική απόφαση  καθώς η έκδοση τους  υπό αυτές τις συνθήκες  (δηλαδή σύμφωνα με το διατακτικό της  αθώωσης τους) δεν  μπορεί να πραγματοποιηθεί.
Πέραν της εγχώριας  νομολογίας  (αρ 438 του ΠΚ) , τα άρθρα 2 και 3 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου απαγορεύουν την έκδοση προσώπων  που κινδυνεύουν με απάνθρωπη - εξευτελιστική μεταχείριση ή βασανιστήρια.  Η δε Σύμβαση επέχει  θέσει κανόνα  αναγκαστικού δικαίου, δηλαδή εφαρμόζεται οπωσδήποτε  σε  οποιοδήποτε  κράτος  μέλος της  Ε.Ε.
Οι οκτώ Τούρκοι κρίθηκαν επίσης ένοχοι για παράνομη είσοδο στην χώρα -με το δικαστήριο να τους επιβάλει τρία χρόνια φυλακή με αναστολή- και αθώοι για την πτήση.
Μιλώντας στη δικαστική αίθουσα για την απόφαση να πετάξουν έως την Ελλάδα, ένας από τους οκτώ στρατιωτικούς φέρεται να δήλωσε ότι είναι πατέρας ενός μωρού δύο μηνών, υπογραμμίζοντας ότι κανένας δεν θα εγκατέλειπε το παιδί του αν δεν ήταν σε κίνδυνο, ενώ ένας άλλος είπε ότι είναι απλά ένας περήφανος στρατιώτης του τουρκικού στρατού.
Οι «8» ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους ότι τη νύχτα της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος είχαν φύγει από τη βάση τους για να πάνε στην Κωνσταντινούπολη και να πάρουν τραυματίες.
Ωστόσο, όπως υποστήριξαν, εκεί δέχτηκαν επίθεση με αποτέλεσμα να γυρίσουν πίσω στη βάση. Επιστρέφοντας στη βάση δέχτηκαν -όπως είπαν- και άλλα πυρά με αποτέλεσμα να αποφασίσουν να φύγουν άρον-άρον από την χώρα τους και να πετάξουν ως την Ελλάδα.
Πάντως, κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξε ένταση στην δικαστική αίθουσα όταν ένας από τους οκτώ κατέθεσε μια διαφορετική ιστορία από εκείνη που μέχρι στιγμής είχαν πει οι υπόλοιποι πραξικοπηματίες, μπλέκοντας ουσιαστικά την υπόθεση και προκαλώντας τον εκνευρισμό της προέδρου.
Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι στο διδακτήριο εμφανίστηκαν σήμερα και οι δύο Τούρκοι οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είναι ανεξάρτητοι δικηγόροι. Τα δύο αυτά άτομα πήγαν στο δικαστήριο έγγραφα, τα οποία και δεν δέχτηκε το δικαστήριο. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι άφησαν τα συγκεκριμένα έγγραφα πάνω στο Ευαγγέλιο, γεγονός που προκάλεσε εκνευρισμό στην αίθουσα.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.