Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Oι Τούρκοι προκαλούν ξανά για την Αγιά Σοφιά και «ανακαλύπτουν» «τουρκική» μειονότητα στην Θράκη

«ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ»  
Νέα πρόκληση της Τουρκίας κατά της Ορθοδοξιας και της Ελλάδας καθώς την κατηγορεί για καταπίεση της  θρησκευτικής ελευθερίας της μειονότητας στη Δυτική Θράκη την οποία μάλιστα κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης την αναφέρει ως «τουρκική»!

Με περίσσειο θράσος μάλιστα αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ ότι η Αθήνα δεν σέβεται αλλότριες λατρείες και θρησκείες και μπερδεύει την αντίθεση στο Ισλάμ με τη νεωτερικότητα! (μόνο οι Τούρκοι κατάλαβαν τι έγραψαν)
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς δήλωσε ότι: «Είναι απαράδεκτου χαρακτήρα η ανακοίνωση που έκανε το E/ΥΠΕΞ, σχετικά με το πρόγραμμα που θα μεταδώσει από την Αγια Σοφιά, κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, το κανάλι TRTDiyanet TV».
Και συνέχισε: «Καλούμε να επιδείξει κοινή λογική, στο ύφος και στις ανακοινώσεις της, η Ελλάδα, η οποία δεν επιτρέπει εδώ και χρόνια την κατασκευή τζαμιού στην πρωτεύουσα, παρεμβαίνει διαρκώς στη θρησκευτική ελευθερία της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη, και μπερδεύει την αντίθεση στο Ισλάμ με τη νεωτερικότητα».
Τέλος έκανε και συστάσεις στην Ελλάδα λέγοντας: «Σε αυτό το πλαίσιο, επιθυμούμε να υπενθυμίσουμε ότι ανάμεσα στις αξίες της δημοκρατικής και κοσμικής κοινωνίας συγκαταλέγεται και ο σεβασμός σε αλλότριες λατρείες και θρησκείες».
Η απάντηση του τουρκικού ΥΠΕΞ ήρθε μετά την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ στις 6 Ιουνίου σχετικά με την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, λόγω Ραμαζανιού.
«Καταδικάζουμε ως οπισθοδρομική την ανακοίνωση των τουρκικών Αρχών για τον προγραμματισμό της ανάγνωσης του Κορανίου στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, επ’ ευκαιρία του Ραμαζανιού.
Εμμονές, που αγγίζουν τα όρια της θρησκοληψίας, για μουσουλμανικές τελετές σε ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι ακατανόητες και φανερώνουν έλλειψη σεβασμού και επαφής με την πραγματικότητα. Επιπλέον, τέτοιες ενέργειες δεν είναι συμβατές με σύγχρονες, δημοκρατικές και κοσμικές κοινωνίες».
Σημειώνεται ότι πρώτο το pronews.gr (όπως και ο Ν.Χειλαδάκης) είχαν αναδείξει το ζήτημα της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί από την κυβέρνηση Γιλντιρίμ. Τα υπόλοιπα ελληνικά ΜΜΕ το αντιλήφθηκαν την επόμενη ημέρα όπως και το σύνολο του πολιτικού κόσμου.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.