Τρίτη 24 Μαΐου 2016

"MEGA-κατάρρευση" αν δεν δεχθούν οι τράπεζες την τελική πρόταση των μετόχων...

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ - ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ  
Το τέλος του άλλοτε πρώτου καναλιού της χώρας είναι προ των πυλών αν δεν βρεθεί λύση στο έστω "παρά 1'". Το MEGA τελικώς θα οδηγηθεί σε πτώχευση και υπάρχει μεγάλη αγωνία για τους εκατοντάδες εργαζόμενους του καναλιού.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, οι τράπεζες που έχουν υποθηκευμένα τα δάνειά του μπορεί να αναλάβουν τα περαιτέρω, δηλαδή να κηρύξουν την πτώχευσή του.
Στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ ο Θεοχάρης Φιλιππόπούλος, που θεωρείται ότι εκφράζει την πλευρά Βαρδινογιάννη, απείλησε με απόσυρση της πρότασής του για τη σωτηρία του καναλιού και δήλωσε σύμφωνα με πηγές «εφόσον όλοι εγκαταλείπετε την προσπάθεια να σωθεί το Mega, αποσύρω κι εγώ την προσπάθεια που έκανα να συμμετάσχω στη διάσωσή του».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Πεφάνης, πρώην εκτελεστικός διευθυντής ενημέρωσε το ΔΣ για το πώς έχει η κατάσταση, εξηγώντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια και πως πρέπει όλοι να δεσμευτούν στις τράπεζες με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Ο κ. Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, μετά την αρχική απειλή αποχώρησης, δήλωσε ότι μπορεί να συνεισφέρει 5 εκατ., οι Μάρης και Μπόμπολας μίλησαν για 7,5 εκατ. και ο Ψυχάρης επιφυλάχθηκε αρχικά και επανήλθε στη συνέχεια από το γραφείο του, από όπου ενημέρωσε ότι μπορεί να βάλει 5 εκατ. 
Αυτή την ώρα συντάσσεται πρακτικό, με το οποίοι οι μέτοχοι δεσμεύονται για τα παραπάνω ποσά των 17,5 εκατ. ευρώ έναντι των τραπεζών. Το πρακτικό θα δοθεί στις πιστώτριες τράπεζες προκειμένου να αιτηθούν οι μέτοχοι το άνοιγμα των λογαριασμών του καναλιού που είναι μπλοκαρισμένοι και στους οποίους υπάρχει ρευστότητα 4 εκατ.
Μία συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Β.Μαρινάκης με την πλευρά Μπόμπολα, πριν από δύο εβδομάδες περίπου, στην οικία Μπόμπολα, εκτός από το ότι φαίνεται ότι αποκατάστησε τις ταραγμένες, στο πρόσφατο παρελθόν, σχέσεις των δύο πλευρών, δεν φαίνεται για την ώρα να οδηγεί σε άμεσα αποτελέσματα.
Πάντως εξακολουθεί να υπάρχει στο τραπέζι η πρόταση Μαρινάκη για ένα ποστό 20-25 εκατ. ευρώ, χωρίς να φαίνεται, πάντως, επίσημη εκπροσώπησή του.
Ο οποίος Ε.Μαρινάκης φέρεται να ελέγχει και το κανάλι "Ε".
Την Παρασκευή η Τηλέτυπος θα βγάλει ανακοίνωση στην οποία θα αναφέρεται ότι δεν υφίσταται πλέον η μετοχική σύνθεση Τηλέτυπος.
Το Mega Channel (ή απλά Mega) είναι ελληνικός ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας, με έδρα την Αθήνα. Είναι ένας από τους τέσσερις μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς, μαζί με τον Alpha TV, το STAR και τον ΑΝΤ1.
Έχει ξεχωρίσει και αγαπηθεί από το κοινό ιδιαίτερα για τις πρωτοποριακές επιλογές του που άνοιξαν νέους δρόμους στο ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο καθώς και για τις επιτυχημένες ελληνικές σειρές του που άφησαν ιστορία όπως Οι Τρείς Χάριτες, Οι Απαράδεκτοι, Αναστασία, Λόγω Τιμής, Δυο Ξένοι, Σ' αγαπώ - Μ΄αγαπάς, Σαββατογεννημένες, Στο Παρα Πέντε, Το Νησί κ.ά.
Ο σταθμός άρχισε να εκπέμπει στις 20 Νοεμβρίου 1989. Ήταν ο πρώτος ελληνικός τηλεοπτικός ιδιωτικός σταθμός, αν δεν συνυπολογιστούν και κάποιες άλλες σποραδικές ιδιωτικές και δημοτικές προσπάθειες, που δεν είχαν συνέχεια.
Η προσωρινή άδεια "δοκιμής τοπικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού" για τη λειτουργία του δόθηκε επί συγκυβέρνησης Τζαννή Τζαννετάκη.
Το 1993, δόθηκε άδεια λειτουργίας, ισχύος επτά ετών, και η οποία διατηρείται νομοθετικά σε ισχύ μέχρι σήμερα, όπως γίνεται και με τους υπόλοιπους ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, παρ' όλο που το 4ο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει κρίνει ότι οι αλλεπάλληλες παρατάσεις νομιμότητας των ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ είναι ουσιαστικά παράνομες και αντισυνταγματικές.
Άλλωστε πάνω σε αυτή την απόφαση στηρίχθηκε και το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις άδειες των καναλιών.
Τώρα απομένει να φανεί τι θα απογίνουν οι εργαζόμενοι.
Στη σημερινή μετοχική σύνθεσή της οι εταιρίες που συμμετέχουν είναι οι Πήγασος Εκδοτική Α.Ε. με ποσοστό 32.73% και ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε. με ποσοστό 22.11%, ενώ μικρότερα ποσοστά κατέχουν οι εξής:
HSBC PRIVATE BANK (4.88%)
GS BANK (4.80%)
MOONGOLD INVESTMENTS LIMITED (3.32%)
BALTAZZI INVESTMENTS LIMITED (3.26%)
GOODLASS INVESTMENTS LIMITED (3.26%)
OPALTON INVESTMENTS LIMITED (3.26%)
BENBAY LIMITED (3.19%)
SARAN HOLDINGS S.A. (2.81%)
PRIME APPLICATIONS Α.Ε. (2.68%)
ELKIN HOLDINGS S.A. (2.33%)
ASCOPE TRADING LIMITED (1.55%)
PREMIER LIMITED (1.31%)
WAKO INVESTMENTS S.A. (1.04%)
CYRENIA ENTERPRISES S.A. (1.02%)
LAGAN ENTERPRISES S.A. (1.02%)
TONE BUSINESS S.A. (1.02%)
VALENS TRADING S.A. (1.02%)
Σε λίγη ώρα συγκαλείται έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.