Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Ένας λαχανόκηπος πρότυπο από παιδιά Δημοτικού Συκαμίνου Ωρωπού

Ένας λαχανόκηπος πρότυπο από παιδιά Δημοτικού
Όταν οι εκπαιδευτικοί έχουν μεράκι και οι γονείς όρεξη τότε τα παιδιά μπορούν να κάνουν θαύματα! Η ιστορία των μαθητών του δημοτικού σχολείου Συκαμίνου Ωρωπού αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη…
Ήταν πριν από λίγο διάστημα όταν μία εξαιρετική πρωτοβουλία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων του Δημοτικού Σχολείου Συκαμίνου Ωρωπού είδε το φως της δημοσιότητας και κέρδισε τον θαυμασμό όλων μας. Η ανάγκη για την λειτουργία κυλικείου στο εν λόγω σχολείο ώθησε τους εξαιρετικούς αυτούς εκπαιδευτικούς στην ιδέα να δουν οι μαθητές βιωματικά την λειτουργία ενός κυλικείου ανά τρίμηνο ενώ παράλληλα, στο μάθημα της Γλώσσας μιλούσαν για τη διατροφή: για το τι πρέπει να έχει ένα σχολικό κυλικείο και μέσα από αυτό τα παιδιά να υιοθετήσουν καλές διατροφικές συνήθειες.

Εν συνεχεία, κάθε βδομάδα μία ομάδα αναλάμβανε τη λειτουργία του κυλικείου η οποία ήταν επιφορτισμένη για την παρασκευή των προϊόντων, τα οποία κατά ένα μεγάλο μέρος τα παρασκεύαζαν οι γονείς. Το πρωί στην προσευχή δύο παιδιά από την ομάδα ανακοίνωναν τι θα έχει το κυλικείο, στο ταμείο υπήρχαν ειδικές αποδείξεις με τη φωτογραφία και την τιμή του προϊόντος ενώ η εκπαιδευτικός της τάξης που είχε αναλάβει και την οργάνωση της Δράσης συντόνιζε και την ομάδα. Τα οφέλη ήταν πολλαπλά καθώς τα παιδιά έμαθαν κανόνες υγιεινής για την παρασκευή των τροφίμων, βελτιώθηκαν οι επιδόσεις τους στα Μαθηματικά και συνειδητοποίησαν ότι τα Μαθηματικά είναι στη ζωή μας, έμαθαν να διαχειρίζονται χρήματα, να κρατάνε Βιβλίο Εσόδων – Εξόδων, απέκτησαν συνήθειες καταναλωτή, όπως να δίνουν και να ζητάνε ή να περιμένουν τη σειρά τους για να εξυπηρετηθούν χωρίς να διαμαρτύρονται, ανακάλυψαν το δυνατό πεδίο δράσης τους και τονώθηκε η αυτοπεποίθησή τους, έγιναν υπεύθυνα και οι γονείς συμμετείχαν ενεργά και αυτό έδωσε χαρά όχι μόνο στους ίδιους αλλά και στα ίδια τα παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα στο www.babyads.gr

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.