Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Δύτες και ρυμουλκά «παλεύουν» για να μη βυθιστεί το πλοίο «Παναγία Τήνου» στο λιμάνι του Πειραιά (upd 4) (φωτό,vid)

ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΙΣΗ ΛΟΓΩ ΕΙΣΡΟΗΣ ΥΔΑΤΩΝ- ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Να επανέρχεται σιγά σιγά στην αρχική του θέση φαίνεται το πλοίο «Παναγία Τήνου» μετά από μεγάλη επιχείρηση στο λιμάνι του Πειραιά που βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη προκειμένου να μη βυθιστεί.
Στο σημείο δίνουν τη δική τους «μάχη» δύτες αλλά και ρυμουλκά που επιχειρούν και όπως όλα δείχνουν κατάφεραν να μη βυθιστεί το πλοίο.
Υπενθυμίζεται πως λίγο μετά τις 11:45 σήμανε συναγερμός στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στην προβλήτα Ε4, καθώς το ακινητοποιημένο πλοίο «Παναγία Τήνου» βυθιζόταν.
  --- 000
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από το ΝΑΤ είχε κατασχεθεί το «Παναγία Τήνου», το γνωστό στις Δυτικές Κυκλάδες «Άγιος Γεώργιος» που βρίσκεται δεμένο και παραλίγο να βυθιστεί στον Άγιο Διονύσιο, στον Πειραιά.
Συγκεκριμένα το ΝΑΤ ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση το Δεκέμβριο του 2015: «Το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο – Ν.Α.Τ. προέβη στην αναγκαστική κατάσχεση του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ (πρώην ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ) Ν.Π. 9913, σύμφωνα με τις κείμενες περί ΝΑΤ διατάξεις, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Στην συνέχεια θα προχωρήσει στον εκπλειστηριασμό του εν λόγω πλοίου προκειμένου να εισπράξει τις οφειλόμενες εισφορές, ασκώντας παράλληλα όλα τα προβλεπόμενα εκ του νόμου δικαιώματα του».
Το πλοίο βυθίζεται στο χειρότερο δυνατό σημείο του λιμανιού του Πειραιά καθώς βρίσκεται μεταξύ των προβλήτων που προσορμούν οι γραμμές της Κρήτης και οι γραμμές των Κυκλάδων.
Προηγούμενη ενημέρωση:
Το «Παναγία Τήνου» βυθίζεται στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο ήταν στην προβλήτα Ε4 και παρουσιάζει εισροή υδάτων, ενώ ρυμουλκά σπεύδουν στο σημείο. 
Λίγο μετά τις 11:15 το πρωί της Τρίτης ενημερώθηκε το Λιμενικό ότι το πλοίο «Παναγία Τήνου» έχει πάρει κλίση από την δεξιά πλευρά και βυθίζεται στο λιμάνι του Πειραιά. 
Το Παναγία Τήνου ήταν παροπλισμένο. Τo διπλανό πλοίο Blue Star Galaxy που ήταν δεμένο απομακρύνεται για λόγους ασφαλείας.
Το «Παναγία Τήνου» ανήκε στη Ventouris Sea Lines και είχε κατασχεθεί λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Το πλοίο, είχε ναυπηγηθεί το 1960 και 18 χρόνια μετά πουλήθηκε στη Ακτοπλοΐα Βεντούρη για να πραγματοποιεί τα δρομολόγια στη γραμμή Πειραιά-Σύρο-Τήνο-Μύκονο. Το 1981 πήρε το όνομα «Παναγία Τήνου». 
Το 40 και πλέον ετών πλοίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στα κρητικά καράβια.
Τον Ιανουάριο του 2015 το πλοίο είχε ταξιδέψει για λίγο στα Κύθηρα όμως μετά από επισχέσεις εργασίας του πληρώματος έδεσε οριστικά.
Είχε χτιστεί το 1960 και το 1978 πουλήθηκε στη Ακτοπλοΐα Βεντούρη για να δρομολογηθεί στη γραμμή Πειραιά-Σύρο-Τήνο-Μύκονο. Το 1981 πήρε το όνομα «Παναγία Τήνου». 
Τον Ιανουάριο του 2015 το πλοίο είχε ταξιδέψει για λίγο στα Κύθηρα όμως μετά από επισχέσεις εργασίας του πληρώματος έδεσε οριστικά.  



Το πλοίο, ρυμουλκήθηκε τον Ιανουάριο του 1960 και η εταιρεία του H.M Koningin Juliana (HMKJ) το δημιούργησε το 1959 και το ονόμασε KONINGIN WILHELMINA.
Δρομολογήθηκε σε γραμμές της Ολλανδίας μέχρι το 1978. Εκείνη την χρονιά σταμάτησε τα δρομολόγια και τον Οκτώβριο πουλήθηκε στη Ακτοπλοΐα Βεντούρη, για να δρομολογηθεί στη γραμμή Πειραιά-Σύρο-Τήνο-Μύκονο. Το 1981 πήρε το όνομα «Παναγία Τήνου». Τον Ιανουάριο του 2015 το πλοίο είχε δρομολογηθεί για λίγο στην άγονη γραμμή Κύθηρα-Αντικύθηρα-Κίσσαμος Κρήτης, όμως έπειτα από διαδοχικές επισχέσεις εργασίας του πληρώματος έδεσε οριστικά.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, το πλοίο έχει πάρει μεγάλη κλίση, ενώ προληπτικά, το πλοίο της Blue Star που ήταν δεμένο δίπλα του, αλλάζει θέση, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.



Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από τη βύθιση του πλοίου Παναγία Τήνου στον Πειραιά
 Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.