Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΒΑΡΝΑΒΑ - ΤΕΛΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ - Για το '' έργο'' δημιουργίας Ο.Ε.Δ.Α. και ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ-ΧΥΤ στο ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ

Στα πλαίσια της έκτακτης Γ.Σ. που συγκάλεσε ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΡΝΑΒΑ, στις 11/2/2016, για το θέμα του ΧΥΤΑ (ΧΥΤΥ) Γραμματικού, αποφασίστηκε να γίνει το πιο κάτω ΨΗΦΙΣΜΑ, το οποίο και υπογράφουμε, τόσο τα παρευρεθέντα μέλη του Συλλόγου, όσο και όσοι συμφωνούμε με το περιεχόμενο του ψηφίσματος. Το Δ.Σ. του Συλλόγου εξουσιοδοτείται να προωθήσει το ψήφισμα σε αρχές, υπηρεσίες, φορείς, τύπο και όπου αλλού κρίνει σκόπιμο και ωφέλιμο για τον αγώνα.

ΨΗΦΙΣΜΑ
      Δηλώνουμε  την έντονη αντίθεσή μας στο '' έργο'' δημιουργίας  Ο.Ε.Δ.Α. και  ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ-ΧΥΤ   στο ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ  κρίνοντας παράνομες  την πρόσφατη ανανέωση της αδειοδότησης  (Α.Ε.Π.Ο. -ΥΠΑΠΕΝ-Σκουρλέτης) και την ένταξή του στον ΠΕ.Σ.Δ.Α. Αττικής (Ρ. Δούρου).


     Θα αγωνιστούμε με κάθε μέσο να σταματήσουμε ένα έργο ¨οικονομικό σκάνδαλο¨ και ¨οικολογικό έγκλημα¨  που παραβιάζει την λογική,  την κείμενη νομοθεσία (οδ.2008/98, ν.4042, κ.α.) , καθώς και τις κατευθύνσεις του νέου Εθνικού Σχεδιασμού (Ε.Σ.Δ.Α.- Ι. Τσιρώνης).


     Η τεκμηρίωση ως οικονομικό σκάνδαλο προκύπτει και από τα συμπεράσματα της Ειδικής Έκθεσης 20/2012 του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου.


     Η ύπαρξη περιβαλλοντικού εγκλήματος τεκμηριώνεται στην Τελική Έκθεση Μερικού Ελέγχου της ΕΥΕΠ/ΥΠΕΚΑ (Π.Μέρκος) τα συμπεράσματα της οποίας γίνονται αποδεκτά και επικυρώνονται από:
α/  την Επιτροπή Αναφορών της Ε.Ε.
β/  το ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ που απ-εντάσσει, δια παντός,  το έργο ως μη επιλέξιμο.


      Καλούμε  λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας και προσωπικά τον κ. Δήμαρχο να δράσουν αποτελεσματικά και να σταθούν, επιτέλους, στο ύψος των περιστάσεων και των απαιτήσεων της θέσης τους.

      Καλούμε τον Δήμο να σταματήσει να κωλυσιεργεί στην εφαρμογή του ΤΣΔΑ του Δήμου μας,  που κινείται προς την κατεύθυνση της άμεσης κατάργησης των ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ και των συνοδών τους φαραωνικών έργων, προς όφελος του περιβάλλοντος, της οικονομίας του τόπου αλλά και κάθε φορολογούμενου πολίτη.


      Τέλος, δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε οποιαδήποτε ενέργεια “εν κρυπτώ ‘’ από τοπικούς αυτοδιοικητικούς  εκπροσώπους  ή μη, που είναι ενάντια στη νομιμότητα και υπονομεύουν τον αγώνα μας για τις περιουσίες, την ίδια τη ζωή μας  και το μέλλον των παιδιών μας.


      Ζητάμε από όλους, τοπικές αρχές, φορείς, επιτροπή αγώνα και κάθε πολίτη, να αγωνιστούμε με αποφασιστικότητα ώστε να σωθεί ο τόπος μας από την καταστροφή που τον απειλεί και  όλοι μαζί φωνάζουμε για άλλη μια φορά:
ΟΧΙ  ΣΤΟΥΣ  ΧΥΤΑ (ΧΥΤΥ)
ΟΧΙ  ΣΤΗΝ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ  ΤΟΥ  ΤΟΠΟΥ  ΜΑΣ.
Οι υπογράφοντες το ψήφισμα:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.