Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Στα πιο σοβαρά κακουργήματα κατατάσσει το FBI την κακοποίηση ζώων


Στα πιο σοβαρά κακουργήματα όπως η ανθρωποκτονία, ο εμπρησμός και οι επιθέσεις κατατάσσει το FBI την κακοποίηση των ζωών συμπεριλαμβάνοντας για πρώτη φορά στα χρονικά δεδομένα σχετικά με εγκλήματα κατά ζώων στο εθνικό σύστημα αναφοράς.

Τέσσερις υποκατηγορίες δημιουργούνται στο εθνικό σύστημα αναφοράς σχετικά με την κακοποίηση: ήπια/σοβαρή παραμέληση, εσκεμμένη κακοποίηση και βασανισμός, οργανωμένη κακοποίηση (όπως κυνομαχίες) και σεξουαλική κακοποίηση ζώων.
Μέχρι πρότινος δεν τηρούνταν στοιχεία με τρόπο κατά τον οποίο ήταν δυνατός ο εντοπισμός περιστατικών κακοποίησης ζώων.
Η νέα πολιτική δεν συνιστά μόνη στροφή προς την καλύτερη προστασία και μεταχείριση των ζώων, αλλά θα μπορούσε και να συμβάλει στην πρόληψη βίαιης συμπεριφοράς προς ανθρώπους, καθώς όπως έχει σημειώσει το FBI σε έκθεση του 2-15 πολλοί εγκληματίες κακοποιούν ζώα πριν κακοποιήσουν ανθρώπους.
Η νέα πολιτική που τέθηκε σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου αποτελούσε αντικείμενο επεξεργασίας επί σειρά ετών, με «οδηγό» την υπέρμαχο δικαιωμάτων των ζώων Μέρι Λου Ράντουρ η οποία έπεισε το FBI το 2014 για τη σημασία της καταγραφής των περιστατικών κακοποίησης των ζώων.
Πηγή: in.gr
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.