Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΘΕΡΙΕΥΕΙ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

-----000agrokinhttp://iskra.gr (Κυρ. 23-24/1/16 - 13:01)ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ Ο ΣΑΦΗΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
Η ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΑΓΡΟΤΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΕΙ ΤΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

Μέρα με τη μέρα θεριεύει και γιγαντώνεται μια μεγάλη αγροτική εξέγερση που αγκαλιάζει όλη την Ελλάδα και επεκτείνεται σε κάθε άκρη της.  
Η ελληνική αγροτιά ξεσηκώνεται, διεκδικώντας την επιβίωση της απέναντι στις προτάσεις των κυβερνητικών ανδρείκελων για την ασφαλιστική και φορολογική της εξόντωση.  
Η σύγχρονη αυτή αγροτική εξέγερση για να γίνει αποτελεσματική και νικηφόρα χρειάζεται να αποκτήσει ένα σαφή δημοκρατικό αντιμνημονιακό προσανατολισμό.  
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ 
Αυτό σημαίνει ότι οι αγρότες πρέπει να στραφούν τόσο ενάντια στις μνημονιακές κυβερνητικές προτάσεις όσο και ενάντια στην ίδια την κυβέρνηση, τα μνημόνια και το σύνολο του μνημονιακού πολιτικού μπλοκ (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ) αλλά και ενάντια στην ''Χρυσή Αυγή'' που αξιοποιεί το αγροτικό πρόβλημα για να προωθήσει τους άθλιους νεοναζιστικούς στόχους της.  

Η αγροτιά δεν πρέπει να έχει καμιά αυταπάτη ότι μπορεί να επιβιώσει, αν η κυβέρνηση προβεί απλά σε κάποιες επί μέρους υποχωρήσεις για να εκτονώσει και να διασπάσει το κίνημα της.  
Η ζωή και το μέλλον της αγροτιάς δεν σώζεται, προς το παρόν, παρά μόνο με την απόσυρση των κυβερνητικών μέτρων.  
Αυτό, όμως, οδηγεί στην απόσυρση και συνολική ακύρωση του τρίτου μνημονίου και κατά συνέπεια στην απομάκρυνση της κυβέρνησης και του συνολικού μνημονιακού πολιτικού μπλοκ, που ψήφισε το τρίτο μνημόνιο και πίνει νερό στο όνομά του.
ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ 
Η αγροτική εξέγερση χρειάζεται γι' αυτό να προσλάβει άμεσα ανατρεπτικό, δημοκρατικό, αντιμνημονιακό προσανατολισμό.  
Αυτός είναι ο μόνος προσανατολισμός που αν ακολουθηθεί με συνέπεια και μέχρι το τέλος, μπορεί να δώσει ανάσα και προοπτική στην ύπαιθρο και στον αγροτικό πληθυσμό.  
Για να επιτευχθεί, όμως, αυτό χρειάζεται τη σκυτάλη του αγώνα να την πάρουν στα χέρια τους οι μικροί και μεσαίοι αγρότες και να στραφούν συνολικά ενάντια στο παραδομένο, υποτελές στην τρόικα και διεφθαρμένο μνημονιακό πολιτικό σύστημα που επιδιώκει να τους στείλει στη λαιμητόμο.  
ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
Αυτό σημαίνει ότι οι μικροί και μεσαίοι αγρότες χρειάζεται να πολιτικοποιηθούν και να χειραφετηθούν από τους σύγχρονους ''κοτζαμπάσηδες'' μεγαλοαγρότες που παριστάνουν, τάχα, τους ηγέτες τους και στήνουν ο καθένας τα δικά του πελατειακά ''βιλαέτια'', μετρώντας τους ''δικούς'' του αγρότες και τον υπό τον ''έλεγχο'' του αριθμό τρακτέρ, λες και έχουν να κάνουν με κοπάδι από ''πρόβατα''.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΑΡΕΣΚΗ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αυτήν την ώρα, που η αγροτική εξέγερση χρειάζεται να αποκτήσει μια δυναμική και ενωτική αντιμνημονιακή πολιτική κατεύθυνση, χρειάζεται και το ΚΚΕ να φύγει από τις λογικές της αυτάρεσκης περιχαράκωσης, που οδηγεί στη δημιουργία των ''δικών'' του μπλόκων και παραγνωρίζει την ανάγκη της συνολικής επίδρασης στο αγροτικό κίνημα και σε μια κατεύθυνση ανατροπής, εδώ και τώρα, των μνημονίων και κατ' επέκταση της κυβέρνησης και του μνημονιακού τόξου.
Το θέμα για τον αγρότη δεν είναι να εγκλωβιστεί στο μνημονιακό δίλημμα Μητσοτάκης ή Τσίπρας αλλά να το αποτινάξει, αποτινάσσοντας τον ίδιο το μνημονιακό ζυγό σε μια απελευθερωτική κατεύθυνση.
ΠΕΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΥΜΩΣΗΣ ΤΑ ''ΜΠΛΟΚΑ''
Τα ''μπλόκα'' των αγροτών σε όλη την Ελλάδα πρέπει να γίνουν πεδία πολιτικής ζύμωσης, χώροι μιας νέας πολιτικοποίησης των αγροτών, ιδιαίτερα των νέων, ενάντια σε όσους, ιδιαίτερα μεγαλοαγρότες, θέλουν να απονευρώσουν και να οριοθετήσουν τον αγροτικό αγώνα σε ανώδυνα αιτήματα και να τον εντάξουν στο πλαίσιο του ανταγωνισμού μνημονιακών δυνάμεων.  
Ταυτόχρονα, την ίδια ώρα με τους αγρότες, πυκνώνουν τους δρόμους του αγώνα οι επαγγελματίες επιστήμονες, ιδιαίτερα οι νέοι και ακολουθεί η γενική απεργία των μισθωτών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της 4/2.
ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
Γίνεται απόλυτα αναγκαίο αυτήν την ώρα να συνενωθούν σε ενιαία κοίτη όλοι αυτοί οι αγώνες αγροτώνεπαγγελματιών και μισθωτών και σε μια βαθιά ανατρεπτική κατεύθυνση, προκειμένου να γκρεμισθεί το μνημονιακό νεοαποικιακό καθεστώς στην Ελλάδα και να ανοίξει ένας καινούργιος αναγεννητικός δρόμος διεξόδου και ανασυγκρότησης σε προοδευτική κατεύθυνση και σοσιαλιστική προοπτική.  
ΜΠΟΡΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ;
Είναι ικανή η Αριστερά να συνειδητοποιήσει την επαναστατική πρόκληση που βρίσκεται μπροστά της; Ή οι περισσότερες δυνάμεις της είναι χαμένες στην αφόρητη εσωστρέφεια τους, ακολουθούν δρόμους περιχαράκωσης, μικρομέγαλης αλαζονείας, φτηνού και κενόλογου επαναστατικού βερμπαλισμού και εκτός τόπου και χρόνου αναλύσεων ή ακόμα χειρότερα είναι εγκλωβισμένες σε επιλογές μιζέριας, μικρομάγαζου και απογοήτευσης. 
Οι σημερινές συνθήκες νέου κοινωνικού αγωνιστικού αναβρασμού είναι βέβαιον ότι θα σαρώσουν το παλιό στην Αριστερά και θα βάλουν μπροστά, ήδη βάζουν, μια αυθεντικά ριζοσπαστική, λαϊκή, κινηματική, πατριωτική και διεθνιστική αριστερά που θα είναι ικανή να ανοίξει πρωτοπόρους ανατρεπτικούς δρόμους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΡΚΟΣ

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.