Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Η καταραμένη γενιά του facebook - Θεατής στη θανατική της καταδίκη

Όχι… Αυτό που ζούμε σήμερα δεν είναι η μοίρα μας. Πέντε αράδες ψέματα είναι αυτά που το κάνουν να φαίνεται μοιραίο, γιατί δυστυχώς συμβιβαστήκαμε μ αυτά... 

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Και το μεγαλύτερο από δαύτα, αφορά στο ρόλο του κομπάρσου λαού σ ένα πρόστυχο σκηνικό, που ο ίδιος τον βιώνει ως υπεύθυνος του κακού, ενώ και οι πέτρες βοούν, πως είναι το μοναδικό και διαχρονικό θύμα.

Ενός λαού που χάνει το σπίτι του, αλλά παραμένει πεισματικά σφιχταγκαλιασμένος με τον καναπέ που τον καθήλωσαν η αφέλεια και οι απογοητεύσεις.

Ενός λαού που χάνει την πατρίδα του, λες και το αίμα που χύθηκε, δε θυσιάστηκε για να ζήσουν σ αυτή λεύτερα τα παιδιά του.

Ενός λαού που του φυλάκισαν τη ζωή στο πάτημα ενός κουμπιού, αλλά επιμένει ν απολαμβάνει το ρόλο του ως χειριστής του φεϊσμπουκικού λάικ σε ότι του σερβιριστεί.

Ενός λαού χιλιοπροδομένου από τις πολιτικές του επιλογές, γιατί την ώρα της κρίσης, παραδόθηκε στη σαγήνη της προσωπικής του ξεροκεφαλιάς, αρνούμενος να κοιτάξει κατάματα την αλήθεια.

Ενός λαού που κανιβαλίζει αμετανόητα σε βάρος πρωτίστως του ίδιου του του εαυτού, ακολουθώντας τους κατασκευασμένους επώνυμους του  πολιτικού μάρκετινγκ, ξεχνώντας πως αυτό που κατασκευάζεται, φτιάχνεται για να χειραγωγείται. Όχι από τη μπέσα του. Όχι από τις ψευδολόγες πολιτικές του υποσχέσεις, αλλά από αυτούς που το κατασκεύασαν για να τους υπηρετήσει.

Ενός λαού που επιμένει νωχελικά και απρόθυμα, γιατί προεξοφλεί πως...

κάθε επόμενος είναι έτοιμος να βάλει πωλητήριο ή να εξαργυρώσει φτηνά την προσδοκία.

Φτάνει πια…
Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε, πως αν η προσδοκία εκποιήθηκε τόσο εύκολα στο χρηματιστήριο της πολιτικής συνδιαλλαγής και τις δουλοπρέπειας, είναι γιατί όλοι εμείς ουδέποτε απαιτήσαμε την παραδειγματική τιμωρία του «εκλεκτού» μας.

Γιατί ουδέποτε απαιτήσαμε από τους λαλίστατους πολιτικούς απατεώνες, να υπογράψουν προκαταβολικά ομολογία εσχάτης προδοσίας, αν διαψεύσουν στη διαδρομή τους τις υποσχέσεις τους.

Και κυρίως ουδέποτε αναωτηθήκαμε για το τι κάναμε ή τι δεν κάναμε όλοι εμείς, για να αποτρέψουμε κάθε αδίστακτο μειοδότη να εκτελέσει το βρώμικο συμβόλαιο που υπέγραψε με αυτούς που τον χειραγωγούν.

Είναι καιρός ν αφυπνιστούμε…
Είναι καιρός αυτή η καταραμένη γενιά του καναπέ, να σταθεί στα πόδια της και να διαψεύσει τις Κασσάνδρες.

Είναι καιρός να σταματήσει να αυτοακυρώνει το φορτίο της οργής της με “like” και άλλες …φεϊσμπουκικές τσαχπινιές, που γι αυτόν ακριβώς το λόγο κατασκευάστηκαν, και να συναντηθεί με κείνες τις χιλιάδες αποφασισμένους ρομαντικούς, που επιμένουν να βγαίνουν στο δρόμο αγωνιζόμενοι για λογαριασμό όλων.

Μόνο αν αυτή η καταραμένη γενιά που την κέρασαν αποβλάκωση για να της πηδήξουν την ψυχή, αποφασίσει να ανταμώσει με τους ρομαντικούς του πεζοδρομίου σε συνθήματα και στόχους που θα καταδικάσουν σε μοναξιά τα τσιμπούρια των καναπέδων, υπάρχει ελπίδα το σύνολο αυτής της κοινωνίας ν αφυπνιστεί και ν ανακόψει το βρώμικο σχέδιο των ξένων συμμοριών και των ελληνόφωνων ανδρεικέλων τους.

Ας δραπετεύσουμε λοιπόν από τη φυλακή του εαυτού μας, της ηττοπάθειας, του συμβιβασμού, της μιζέριας και της μοιρολατρίας. Ας το κάνουμε σήμερα… Τώρα… Διότι η αλήθεια που εμείς οι ίδιοι τρομάζουμε να δούμε, είναι αυτή που θα κάνει όλους τους υπόλοιπους να πανικοβληθούν αν αισθανθούν ότι είμαστε αποφασισμένοι να την συνειδητοποιήσουμε.

Κι αυτή η αλήθεια, είναι πως η μαγεία της πρόκλησης του πρωταγωνιστή, μας αφορά όλους, γιατί αφορά στο μέλλον μας, στην πατρίδα μας, στα όνειρα των παιδιών μας.

Ο καθένας από μας λοιπόν θα πρέπει να αντιληφθεί πως τους εμπνευστές και τους ηγέτες αυτής της αντίστασης, που θ ανατρέψει τη σαπίλα, τη δουλοπρέπεια και το ραγιαδισμό, δε θα τους υποδείξει το μάρκετινγκ των ΜΜΕ, αλλά το μεγαλείο της ψυχής μας.

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.