Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Πάτρα: "Δεν αντέχω να βλέπω το παιδί μου να τρώει από τα σκουπίδια"-Ξυπόλητο πηγαίνει στο σχολείο

ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
Η τραγική έκκληση μητέρας
Ανοιχτές καρδιές βρήκε η κραυγή αγωνίας μίας απελπισμένης μητέρας των Πατρών για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης της ίδιας και του 14χρονου γιου της, που τρώει από τους κάδους, μη χορταίνοντας από την τυρόπιτα που σε καθημερινή βάση του εξασφαλίζουν οι καθηγητές του στο Γυμνάσιο που φοιτά, αν και δεν πηγαίνει συνέχεια, αφού ντρέπεται τους συμμαθητές του, γιατί δεν έχει παπούτσια!

Αμέσως το patrastimes.gr, που διαθέτει όλα τα στοιχεία της ταλαιπωρημένης μονογονεικής οικογένειας, αφού ο πατέρας χάθηκε πρόωρα αφήνοντας τους ένα επίδομα μόλις 80 ευρώ, επικοινώνησε με το Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης Πατρών, τον πατέρα Ερμόλαο Μασσαρά του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας και τον πρόεδρο του Κοινωνικού τομέα του Δήμου.
Χωρίς χάσιμο χρόνου, αφού η μητέρα δήλωσε ότι δεν αντέχει άλλο την φτώχια του παιδιού της και  σκέφτεται να βάλει τέλος στη ζωή της, αντέδρασε ο Κοινωνικός τομέας του Δήμου, που ενέταξε από σήμερα κιόλας την οικογένεια στο πρόγραμμα σίτισης κατοίκον και κοινωνικοί λειτουργοί θα αναλάβουν την ψυχολογική και όχι μόνο στήριξη μητέρας και παιδιού, δίνοντας βαρύτητα στον 14χρονο, με την χορήγηση των απαραίτητων ειδών ένδυσης και υπόδυσης, ώστε να επιστρέψει στην σχολική αίθουσα και να συνεχίσει απερίσπαστος τα μαθήματά του, με παράλληλη διευθέτηση των εγγράφων για να λάβουν το προνοιακό επίδομα απορίας.
«Δεν ζητώ χρήματα, ζητώ την αξιοπρέπεια του 14χρονου αγοριού μου που τρώει από τους κάδους, τόνισε η κα Σοφία, εκφράζοντας την θλίψη της που απευθυνόμενη στην ενορία της σε γνωστή συνοικία της πόλης, όπου ενημέρωσε για την τραγική της κατάσταση της έδωσαν προ ημερών δύο πακέτα μακαρόνια και της ευχήθηκαν Καλά Χριστούγεννα»…..
Από την Μητρόπολη υπήρξε άμεση ευαισθητοποίηση να επιληφθούν, ενώ και το Φωτεινό Αστέρι μας γνωστοποίησε ότι θα μεριμνήσει να μην ξαναπεινάσει το παιδί.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.