Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Πιστωτική κάρτα και για επαιτεία


♦ Ευτυχώς έκανα την παρατήρηση που όλα τα ΜΜΕ μιλούσαν για «φοροκαταιγίδα» και μιλούν όλα τώρα για «Γολγοθά» και «τσουνάμι».

♦ Επειδή λοιπόν έχετε χάσει τον μπούσουλα, στις 488 λέξεις που ακολουθούν θα λυθούν όλες οι απορίες σας και θα γίνετε ξεφτέρια.
♦ Αρχίζουμε με την υποχρεωτική χρήση των πιστωτικών. Είμαι υπέρ. Παλιά κάναμε αμάν να βγάλουμε πιστωτική κάρτα με προνομιακό επιτόκιο 25%. Χαρτιά και δώσ' του χαρτιά και μετά εισπρακτική και δώσ' του εισπρακτική.
♦ Τώρα η γιαγιά έχει βγάλει πανεύκολα Dinners και ο παππούς American Express και πάνε και τραβάνε τα λεφτά. Εφεξής, όμως, θα παίρνουν σε μετρητά τη μισή σύνταξη και θα πρέπει να δίνουν στα εγγόνια την πιστωτική για να αγοράζουν καραμέλες από το περίπτερο.
♦ Αν υπάρχει περίπτερο - γιατί καταργείται πια μόλις πεθάνει ο δικαιούχος και δεν μεταβιβάζεται. Γι' αυτό πρέπει να πάμε να βγάλουμε σέλφι στα περίπτερα να τα θυμόμαστε. Τι τα θέλουμε κιόλας καταμεσής του δρόμου; Μόνο εγώ έχω γκρεμίσει δέκα.
♦ Θέλω να πω ότι η χρήση της πιστωτικής από τούδε θα είναι στα περίπτερα και παντού. Θα εφαρμοστεί ακόμα για όσους υποχρεώνονται να γίνονται επαίτες.
♦ Είναι φανερό ότι αυτοί κυρίως φοροδιαφεύγουν. Δηλώνουν το όποιο εισόδημά τους ποτέ; Γι' αυτό πρέπει να πάρουν το μηχάνημα που σκανάρει τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.
♦ Το λύσαμε αυτό. Πάμε σε κάτι ευχάριστο. Στο δυνατό χτύπημα κατά του μεγάλου πλούτου. Αύξηση στα εισιτήρια των μέσων μεταφοράς.
♦ Για να πηγαίνεις Ταύρο - Πετράλωνα με τον ηλεκτρικό θα πω το συνηθισμένο κρυόκωλο αστείο μου: «Θα πρέπει να κλείνεις εισιτήριο μέσω airticket». Προσθέτω: Και μέσω Viva.gr.
♦ Ιδιαίτερα μπερδεμένος είναι ο ΦΠΑ στα νησιά. Παρακολουθήστε: Αν ο ψαράς από τη Φολέγανδρο πουλήσει τα ψάρια στην Πάρο, ο ΦΠΑ είναι 13%. Αν ο ψαράς από την Πάρο πουλήσει τα ψάρια στη Φολέγανδρο, ο ΦΠΑ είναι 23%. Αυτοκτόνησαν τα ψάρια μόλις το έμαθαν.
♦ Επιδρομή στα ακίνητα. Αν κατέχεις δύο σπίτια, το ένα πρέπει να το δώσεις στο κράτος. Αυτό είναι καλό και χριστιανικό. Ο έχων δύο κοιτώνες να δώσει στον άλλο τον ένα.
♦ Από την άλλη, οι ιδιοκτήτες εκχωρούν τα νοίκια να τα εισπράξει η Εφορία. Ρε τρελαθήκατε; Εδώ δεν μπορεί η Εφορία να εισπράξει τα δικά της χρέη, τα νοίκια των άλλων θα τρέχει να εισπράξει;
♦ Εδώ δεν μπορείς να εισπράξεις ένα ενοίκιο, άντε να τρέχεις να εισπράξεις από 100.000 άτομα.
♦ Αλλο που θα αναλύσουμε. Πληρώνεις ΕΝΦΙΑ οπωσδήποτε αν είναι πάνω από 1,10 ευρώ. Ρε παιδιά, ηρεμήστε! Δύο ευρώ μας έμειναν, να ψηφίσουμε στη Νέα Δημοκρατία και να γελάσουμε.
♦ Τώρα γίνατε ξεφτέρια. Τα μάθατε όλα. Εντάξει πιστέψατε και πιστεύουμε ακόμα τον Αλέξη που υποσχέθηκε να λειάνει το Μονιμόνιο. Και βέβαια τους αρχηγούς που το ψήφισαν στη Βουλή με χέρια και πόδια και τώρα δεν το ξέρουν. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
♦ Τέλος πάντων, φτάνουμε τις 488 λέξεις. Γίνεται και το δραματικό, λοιπόν, να έχουμε περικοπή μισθού στους βουλευτές κάπου 10%. Θα είναι οι πρώτοι που θα βγουν να επαιτούν και να ζητιανεύουν. Αλλά μην ξεχνάμε, είναι απαραίτητη η χρήση κάρτας.
♦ Το πλαστικό κρίμα στον λαιμό τους.
Πηγή: efsyn.gr

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.