Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Μας δουλεύει η ΕΕ: Κάνει πρόταση για συνεργασία ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής στο μεταναστευτικό

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καταρτίσει ένα σχέδιο δράσης με την Τουρκία, προκειμένου να σταματήσει τις ροές των προσφύγων προς την Ευρώπη, σύμφωνα με άρθρο της FAZ.
Σύμφωνα με το σχέδιο, η τουρκική κυβέρνηση αναλαμβάνει την υποχρέωση να εξασφαλίσει καλύτερα τα σύνορα με την Ελλάδα. Για το σκοπό αυτό, η τουρκική και η ελληνική ακτοφυλακή θα συνεργαστούν και θα εντείνουν τις περιπολίες μαζί στο ανατολικό Αιγαίο. Οι περιπολίες, που θα συντονίζονται από τον οργανισμό προστασίας των συνόρων της ΕΕ, Frontex θα αναλάβουν δράση κατά των λαθρεμπόρων και των διακινητών.
Παράληλα, υπάρχουν σχέδια για έξι νέους προσφυγικούς καταυλισμούς που θα χωράνε έως και δύο εκατομμύρια ανθρώπους και θα συγχρηματοδοτούνται από την ΕΕ. Τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει επίσης να παραλάβουν ένα τμήμα των προσφύγων. Με τον τρόπο αυτό, οι πρόσφυγες δεν θα κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι στη Μεσόγειο για να φτάσουν στην Ευρώπη.
Το σχέδιο αυτό αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους εκπροσώπους της τουρκικής κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα. Ο ίδιος ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ συμφώνησε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
Το σχέδιο θα αποτελέσει επίσης τη βάση των συζητήσεων των εκπροσώπων της ΕΕ με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες. Αν και οι δύο πλευρές αναλάβουν τις ευθύνες τους, το σχέδιο θα συνταχθεί μέχρι την επόμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στα μέσα Οκτωβρίου και στη συνέχεια να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να διευκολυνθεί η χαοτική κατάσταση στα ελληνικά νησιά και στη βαλκανική οδό.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.