Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ελλάδα αρνήθηκε αίτημα των ΗΠΑ να εμποδίσει ρωσικά αεροσκάφη να πετάξουν προς Συρία

Η ΜΟΣΧΑ ΖΗΤΗΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  
H Ελλάδα θα επιτρέψει την διέλευση ρωσικών αεροσκαφών με προορισμό την Συρία από τον εναέριο χώρο της αρνούμενη με σθένος το αίτημα των Αμερικανών οι οποίοι ζητούσαν να μην επιτραπεί η οποιαδήποτε διευκόλυνση στην ρωσική Αεροπορία.

Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ρωσική ιστοσελίδα.
Σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο "το Σάββατο η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να απαγορεύσει στα ρωσικά αεροσκάφη να χρησιμοποιήσουν  το FIR Aθηνών. Η ελληνική κυβέρνηση το αρνήθηκε ώστε να μην χειροτερέψουν οι ελληνορωσικές σχέσεις" αναφέρει διπλωματική πηγή από την Αθήνα.
Η ίδια πηγή σημείωσε ότι η Ρωσία ζήτησε να κάνει χρήση του FIR Αθηνών για μεταφορά ανθρωπιστικών φορτίων από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι την 24η του ίδιου μήνα.
Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τ.Κέρι εξέφρασε τις "ανησυχίες" του για την ρωσική στρατιωτική παρουσία στην Συρία
Φυσικά το ρωσικό αίτημα σημαίνει ότι η Τουρκία αρνήθηκε να επιτρέψει την διέλευση των ρωσικών αεροσκαφών.
Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη καθώς φαίνεται ότι η Ελλάδα θέλει να κρατήσει ένα μίνιμουμ ισορροπιών ώστε να μη θιγούν με βαρύ πλήγμα οι σχέσεις με την ομόδοξη Ρωσία.
Οι μεταφορές των ρωσικών ανθρωπιστικών φορτίων καταδεικνύουν ότι η Μόσχα σχεδιάζει να επεκτείνει την εμπλοκή της στην Συρία και να δώσει τέλος στο "λουτρό αίματος" που έχουν δημιουργήσει οι ισλαμιστές του ISIL βοηθώντας έμπρακτα την νόμιμη συριακή κυβέρνηση του Μ.Άσαντ.
Σημειώνεται ότι ο Β.Πούτιν παραδέχτηκε σε πρώτη φάση το εύρος της ανάμειξης της Ρωσίας στη Συρία λέγοντας πως " η Ρωσία παρέχει εκπαίδευση και εξοπλισμό με ρωσικά όπλα στο συριακό στρατό" ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο άμεσης στρατιωτικής εμπλοκής στην περιοχή λέγοντας πως μέχρι στιγμής αυτό δεν είναι ακόμη "ώριμο" να συμβεί. Προετοίμασε δηλαδή την κοινή γνώμη για την κάθοδο χιλιάδων Ρώσων στρατιωτών...
«Να λέμε ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε κάτι τέτοιο σήμερα – μέχρι στιγμής είναι πρόωρο να το συζητάμε. Αλλά ήδη παρέχουμε στη Συρία στρατιωτικό υλικό και εκπαιδεύουμε τα στρατεύματά της, με όπλα μας», δήλωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
«Πράγματι επιθυμούμε να δημιουργήσουμε ενός είδους διεθνή Συνασπισμού για να πολεμήσουμε την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό», δήλωσε ακόμα ο Ρώσος Πρόεδρος.
Είναι σαφές ότι η Ρωσία θέλει να δημιουργήσει τον δικό της Συνασπισμό καθώς εκείνος που έφτιαξαν οι ΗΠΑ αποδέιχτηκε αναποτελεσματικός και πολύ λίγος για να σταματήσει τις ορδές των τζιχαντιστών.
Συν τοις άλλοις υπάρχει μια γενική δυσπιστία για τις προθέσεις των Αμερικανών ως προς την εξόντωση των ισλαμιστών καθώς δείχνουν να έχουν εμμονή με τον Άσαντ, και το ISIL που μέχρι τώρα δείχνει να τους βολεύει η ύπαρξή του, για να ανατρέψουν τον Σύρο πρόεδρο, και ίσως αυτό εξηγεί το γιατί μέχρι σήμερα οι βομβαρδισμοί είναι κυριολεκτικά "άσφαιροι" σε αχανείς ερημικές εκτάσεις όπου κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί, και ειδικά όταν διαθέτει πλέον βαρύ οπλισμό όπως πυροβολικό και τεθωρακισμένα οχήματα.
Δυστυχώς ιστορικά οι μεγάλες δυνάμεις προκειμένου να πετύχουν την υλοποίηση των συμφερόντων τους δεν είχαν ποτέ πρόβλημα να συμμαχήσουν ακόμα και με τον ίδιο τον Διάβολο. Όμως ο Διάβολος δεν κρατάει ποτέ τον λόγο του, και στην προκειμένη περίπτωση το ISIL απειλεί πλέον όλον τον σύγχρονο αναπτυγμένο κόσμο "βουλιάζοντας" τον με ορδές προσφύγων προερχόμενοι από τα εδάφη που καταλαμβάνει, που θέλουν να γλυτώσουν από φρικτό θάνατο.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.