Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Τα 5 δισεκατομμύρια που έφτιαξαν τη διαπλοκή

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, Παναγιώτη Νικολούδη, η λειτουργία της ΑΤΕ από το 2000 έως το 2012 ταυτίστηκε με ένα σκάνδαλο, που ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο με 5 δισ. ευρώ.
Πρόκειται για θαλασσοδάνεια, που δεν έχουν αποπληρωθεί. Το σημαντικότερο, όμως, είναι πως ούτε αυτοί που τα πήραν ούτε αυτοί που τους τα έδωσαν έχουν καμιά επίπτωση ως σήμερα. Τα δανεικά και αγύριστα της ΑΤΕ δεν είναι αποτέλεσμα κακής και επιπόλαιης τραπεζικής τακτικής. Δεν πρόκειται για ρίσκα, που πήρε η τράπεζα, και πολιτικές, που δεν απέδωσαν. Η ΑΤΕ χρησιμοποιήθηκε ως ο κουμπαράς της διαπλοκής. Η τράπεζα αναλάμβανε να χρηματοδοτήσει αυτούς, που θα εμφανίζονταν ως οι φορείς της νέας ισχυρής επιχειρηματικότητας. Οι εγγυήσεις, που εξασφάλιζε η τράπεζα, όπως προκύπτει πλέον από το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος που φέρνουμε στη δημοσιότητα, είτε ήταν πλασματικές είτε δεν είχαν καμιά πρακτική σημασία. Μερικές από τις εταιρίες, που συμμετείχαν στο κόλπο του χρηματιστηρίου, φαίνεται πως ήταν από τους προνομιακούς δανειολήπτες της ΑΤΕ, κατασκευάζοντας έτσι την οικονομική τους εικόνα, την οποία κάποια στιγμή εξαργύρωσαν στο χρηματιστήριο. Το θαύμα του χρηματιστηρίου σχετίζεται με την ΑΤΕ, αν και ως σήμερα δεν έχει γίνει αντικείμενο δικαστικής έρευνας. Η επιθετική πολιτική εξαγορών κάποιων εταιριών, η οποία διόγκωνε την εικόνα τους στο ταμπλό του χρηματιστηρίου, ήταν φουσκωμένη από δάνεια της ΑΤΕ. Οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου κάποια στιγμή αποχώρησαν, δήλωσαν φτωχοί, χρησιμοποίησαν νόμους και φυσικά δεν έδωσαν εξήγηση σε κανέναν.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.