Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Η Κομισιόν γνώριζε από το 2013 για το λογισμικό της Volkswagen, αλλά κανένας δεν ασχολήθηκε

komision-650
Το ερευνητικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (European Commission's Joint Research Centre) είχε προειδοποιήσει από το 2013 τις υπεύθυνες υπηρεσίες για το γεγονός ότι υπήρχαν λογισμικά που αλλοιώνουν τις εκπομπές ρύπων από τα αυτοκίνητα, καθώς και για τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται - χωρίς, ωστόσο, να αναλάβουν δράση.

Ωστόσο, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, οι αρχές δεν ασχολήθηκαν ενδελεχώς με το ζήτημα, δεν προχώρησαν σε περαιτέρω ελέγχους, ούτε το πρώθησαν στα ανώτερα κλιμάκια της Κομισιόν, κινώντας τις κατάλληλες νομικές διαδικασίες.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times, μια αναφορά του 2013 σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «οι δοκιμές που αφορούν τις εκπομπές είναι προβληματικές, καθώς ενδέχεται να πρέπει να αντιμετωπίσουν συσκευές που αλλοιώνουν τις εκπομπές».

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.