Οι νεοσυντηρητικοί των ΗΠΑ σκόπιμα επιδεινώνουν τις εντάσεις με την πυρηνική Ρωσία και απερίσκεπτα πιέζουν τον κόσμο στο χείλος ενός απόλυτου πυρηνικού πολέμου, προειδοποιεί ο βετεράνος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής Dr. William R. Polk.
Η Ουάσιγκτον κινείται προς μία αντιπαράθεση Ψυχρού Πολέμου με τη Μόσχα για την Ουκρανία, ξεχνώντας προφανώς ότι η Ρωσία εξακολουθεί να διαθέτει ένα τεράστιο πυρηνικό οπλοστάσιο όσο μεγάλο και όσο ανεπτυγμένο όσο των ΗΠΑ, τόνισε ο Polk.
«Οι αποφάσεις σχετικά με τα πυρηνικά όπλα είναι και θα παραμείνουν το πιο σημαντικό μέρος του αγώνα μας για την παγκόσμια ασφάλεια δεδομένου ότι ακόμη και τα μικρά λάθη ή λανθασμένες ενέργειες θα μπορούσαν πιθανότατα να είναι καταστροφικά. Τώρα φαίνεται να κινούμαστε πιο κοντά στο σημείο κινδύνου προκαλώντας τη χρήση τους», έγραψε ο καθηγητής Polk στο άρθρο του για το Consortiumnews.com.
Σύμφωνα με τον βετεράνο σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, ο οποίος υπηρέτησε στο Πολιτικό Συμβούλιο Σχεδιασμού του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά τη διάρκεια της Κουβανικής κρίσης του 1962, όταν το μέλλον του κόσμου κρεμόταν από μια κλωστή και έγινε μια τρομερή δοκιμασία τόσο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όσο και τη Σοβιετική Ένωση.
«Θυμάμαι, ωστόσο, ένα φοβερό επεισόδιο – που ευτυχώς διήρκησε μόνο λίγα λεπτά – κατά το οποία σκέφτηκα, ας τελειώνουμε επιτέλους. Όταν αργότερα γνώρισα τους Σοβιετικούς ομολόγους μου, σχημάτισα την εντύπωση, αν και το αρνήθηκαν, ότι τα συναισθήματά μου δεν ήταν μοναδικά», διηγήθηκε.
«Για χρόνια, όπως παρατήρησε ο πρώην υπουργός Άμυνας Robert McNamara, είχαμε τουλάχιστον 500 πυραύλους οπλισμένους με πυρηνικά όπλα σε υψηλό συναγερμό στην Ευρώπη. Αν πολλαπλασιάσουμε τον αριθμό των πυραύλων με τον αριθμό των μηνών, τη διασπορά των τοποθεσιών σε μια μεγάλη περιοχή και τις συνεχείς αλλαγές του προσωπικού, είναι προφανές ότι ακόμη και τα καλύτερα σχεδιασμένα συστήματα διοίκησης και ελέγχου είναι πάντα εύθραυστα «,ο καθηγητής κατέληξε.
Ωστόσο, φαίνεται ότι οι νεοσυντηρητικοί της Ουάσιγκτον δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο που συνιστούν τα πυρηνικά όπλα και μια πιθανή πυρηνική αντιπαράθεση στον κόσμο.
«Κινούμαστε προς τα πίσω σε μια αντιπαράθεση με τη Ρωσία για την Ουκρανία. Και, ενώ η Ρωσία δεν είναι τόσο τρομερή όπως φαινόταν πριν από μια γενιά, έχει ακόμα ένα πυρηνικό οπλοστάσιο τόσο μεγάλο και τόσο ανεπτυγμένο όσο και το δικό μας. Υπό την ηγεσία μας, το ΝΑΤΟ κινείται σε περιοχές μεγάλης ευαισθησίας», προειδοποίησε ο καθηγητής, προσθέτοντας ότι είναι καιρός να πάρουμε την κατάσταση ως δεδομένη.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.