Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: Ζητάει να είναι πρόεδρος της ΝΔ για έναν ακόμη χρόνο

Ο Bαγγέλης Μεϊμαράκης, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι στην Πολιτική Επιτροπή της Παρασκευής θα ζητήσει την εξουσιοδότηση του σώματος, προκειμένου να λειτουργήσει ως πρόεδρος πλήρους ευθύνης και αρμοδιοτήτων για την κρίσιμη περίοδο που ακολουθεί, η οποία περιλαμβάνει το πακέτο των προαπαιτουμένων, το νέο μνημόνιο και, κατά πάσα πιθανότητα, πρόωρες εκλογές εντός του φθινοπώρου 2015.

Ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ως πρόεδρος έως το τακτικό συνέδριο της ΝΔ που είναι προγραμματισμένο για την άνοιξη του 2016.
Αν η πρότασή του δεν γίνει αποδεκτή, φέρεται αποφασισμένος να αναγγείλει την εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ την Κυριακή 30 Αυγούστου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αν ο κ. Μεϊμαράκης λάβει τη σχετική εξουσιοδότηση και παραμείνει πρόεδρος για έναν ακόμη χρόνο, σκέπτεται να προτείνει την εκλογή προέδρου από το συνέδριο και όχι από ανοιχτή διαδικασία, χωρίς να αποκλείει να είναι και ο ίδιος υποψήφιος.
Την παραμονή του κ. Μεϊμαράκη στην ηγεσία της ΝΔ για έναν τουλάχιστον χρόνο στηρίζουν τόσο ο απελθών πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς όσο και η καραμανλική πτέρυγα του κόμματος.
Οι αντιδράσεις είναι ωστόσο ισχυρές από πολλές πλευρές. Ο Μάκης Βορίδης επέμεινε (Βήμα FM) στην ανάγκη άμεσης εκλογής προέδρου, ακόμη και εντός Αυγούστου, ενώ στην ίδια γραμμή είναι, πλην του Αδωνι Γεωργιάδη, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε συνομιλητές του, ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η αλλαγή των όρων εκλογής προέδρου και προκρίνει την ολοκλήρωση των διαδικασιών το προσεχές δίμηνο. Ολοκλήρωση των διαδικασιών εντός ολίγων μηνών και με την ισχύουσα σήμερα διαδικασία επιδιώκει, κατά πληροφορίες, και η Ντόρα Μπακογιάννη.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.