Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Μόνο τρεις χώρες ήθελαν την Ελλάδα στο ευρώ

«Ήταν όλοι σχεδόν αντίθετοι»
Μόνο τρεις χώρες ήθελαν το συμβιβασμό με την Ελλάδα, δηλώνει σε συνέντευξη του ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιέρ Κάρλο Πάντοαν αναφέροντας τη χώρα του, τη Γαλλία και την Κύπρο.
Στη συνέντευξη του στην Il Sole 24 Ore ο Παντόαν τονίζει ότι ήξερε για την άκαμπτη στάση της Γερμανίας, όμως όπως λέει τον ξάφνιασε το πόσο ευρύ ήταν το μέτωπο των χωρών που τάχθηκαν με το Βερολίνο.
«Ήταν σχεδόν όλοι αντίθετοι στο νέο πρόγραμμα. Στο τέλος μόνον εμείς, οι Γάλλοι και η μικρή Κύπρος ήμασταν υπέρ ενός συμβιβασμού. Αυτό, ίσως, δεν έγινε πλήρως αντιληπτό. Για τον λόγο αυτό θεωρώ ότι αποτελεί διαπραγματευτική επιτυχία και της Ιταλίας το ότι πετύχαμε αυτό το αποτέλεσμα», δηλώνει ο Πάντοαν.

Για το αν υπήρξε πραγματικά κίνδυνος Grexit ο Ιτατός υπουργός είπε ότι «υπήρχε σίγουρα ένα ευρύ μέτωπο αντίθετο σε ένα νέο πρόγραμμα».
«Το συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε είναι ότι αποφύγαμε τα χειρότερα», λέει ο Παντόαν σημειώνοντας ότι είναι ακόμη μια δύσκολη πορεία και το αποτέλεσμα δεν μπορεί να προεξοφληθεί.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.