Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Το Ταμείο Περιουσίας θα έχει έδρα την Αθήνα και το 50% θα πάει στην ανάπτυξη


ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ2 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ…

Στην Αθήνα θα έχει την έδρα του Ταμείο για τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newpost.Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές το Ταμείο θα εδρεύει στην Αθήνα και το 50% του κεφαλαίου του θα πηγαίνει στην ανάπτυξη και το 50% στο χρέος.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι Γερμανοί και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχαν δύο στόχους. Πρώτος στόχος ήταν το Grexit και δεύτερος το Ταμείο στο Λουξεμβούργο όπου θα πήγαιναν τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας.
Όπως αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές και στις δύο περιπτώσεις η ελληνική κυβέρνηση έδωσε μάχη και πέτυχε η μία απαίτηση των Γερμανών να αποσυρθεί και η δεύτερη να αφορά μια λύση που θα αφορά στην ανάπτυξη.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η διαφωνία για τη λειτουργία του Ταμείου που θα στηρίξει το τριετές πρόγραμμα επιλύθηκε με την αποδοχή εκ μέρους των εταίρων ότι θα εδρεύει στην Αθήνα, θα ελέγχεται πλήρως από την…
ελληνική κυβέρνηση και τα χρήματα θα αξιοποιούνται κατά το ήμισυ για την αντιμετώπιση του χρέους και κατά το ήμισυ για την ενίσχυση της ανάπτυξης.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του το εν λόγω ταμείο, θα ελέγχεται πλήρως από την ελληνική κυβέρνηση και τα χρήματα συνολικά 50 δισ. ευρώ θα αξιοποιούνται κατά το ήμισυ για την αντιμετώπιση του χρέους και κατά το ήμισυ για την ενίσχυση της ανάπτυξης, ενώ θα αναλάβει και τις ανάγκες κεφαλαιοποίησης των τραπεζών ύψους (ύψους 25 δισ. ευρώ)
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.