Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Α.Τσίπρας μετά από συνάντηση με Ζ.Κ.Γιούνκερ: «Εργαζόμαστε για τη γεφύρωση των εναπομενουσών διαφορών» (Βίντεο)

Σημαντική, ενδιαφέρουσα και φιλική χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τη νέα συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η οποία διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι «εργαζόμαστε για να γεφυρώσουμε τις διαφορές που έχουν απομείνει, ιδίως τις διαφορές στο δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό ζήτημα».
«Συνεργαζόμαστε προκειμένου να φτάσουμε σε μία συμφωνία, η οποία θα διασφαλίζει ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει με κοινωνική συνοχή και βιώσιμο χρέος» πρόσθεσε.
Κυβερνητικές πηγές αμέσως μετά τη συνάντηση σημείωσαν ότι οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε πολύ φιλικό κλίμα.
Πρόσθεσαν ότι η ελληνική πλευρά εργάζεται για τη γεφύρωση των διαφορών στα θέματα των δημοσιονομικών και της ομαλής χρηματοδότησης, καθώς και για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα διασφαλίζει ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και βιώσιμο δημόσιο χρέος.
Πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την πλευρά τους ανέφεραν σχετικά με τη συνάντηση ότι ο κ. Γιούνκερ εξήγησε στον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι υπάρχει η διαδικασία με τους τρεις θεσμούς που ακόμα επιτρέπει την έγκαιρη εξεύρεση μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης. Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι τις επόμενες ημέρες θα παραμείνουν σε επικοινωνία.
Ο Πρωθυπουργός και η ελληνική αποστολή επιστρέφουν απόψε στην Αθήνα.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.