Σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο , αλλά και τον συντονιστή της Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Τριγάζη , μερικοί ,  τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενοχλήθηκαν σφόδρα από την πρόσφατη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο οικονομικό φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, αναφέρει σε κύριο άρθρο του το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti .

Η Ρωσία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης, έχοντας μια τεράστια  συμβολή στην απελευθέρωση της Ευρώπης  από τον φασισμό, και δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία για τη σχέση της με την Ελλάδα , τονίζει σε άρθρο του o Συντονιστής των Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ , Πάνος Τριγάζης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μερικοί  τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό,   ενοχλήθηκαν σφόδρα  από την πρόσφατη συμμετοχή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο οικονομικό φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη. Μερικές   εφημερίδες δημοσίευσαν μάλιστα και «ειρωνικά σχόλια για ιδεολογικό-πολιτικό τουρισμό», τονίζει ο ίδιος.
Κάποιοι στην Ελλάδα έχουν  ξεχάσει ότι το έναυσμα των σχέσεων της  Ελλάδας με τη Μόσχα τέθηκαν μετά το 1974 από τον Κ.  Καραμανλή, ο οποίος αρνήθηκε να συμμετάσχει μάλιστα και στο μποϊκοτάζ της Ρωσίας από την δύση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980 στη Μόσχα.  Στη συνέχεια, υπήρξε  κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου.
«Κατανοούμε την ενόχληση  των διεθνών παρατηρητών – υποστηρικτών  των μνημονίων, οι οποίοι  δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν  το βάθος της απόφασης της σημερινής κυβέρνησης,  να διεξάγει μια πολυδιάστατη και δραστήρια εξωτερική πολιτική ειρήνης, με μια σημαντική αναβάθμιση της διεθνούς κατάστασης και του ρόλου της χώρας μας προς όφελος των εθνικών συμφερόντων» , αναφέρει ο Πάνος Τριγάζης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτοί οι «Ευρωπαίοι» δεν υπολογίζουν το γεγονός ότι η ιδέα της ενωμένης Ευρώπης ήταν αρχικά  ιδέα, του Έλληνα στην καταγωγή   υπουργού Εξωτερικών  της Ρωσίας  Ιωάννη Καποδίστρια, του πρώτου κυβερνήτη του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους μετά την  επανάσταση του 1821.
Ο οποίος Καποδίστριας, σύμφωνα με ιστορική αναδρομή από την ιστοσελίδα μας  pentapostagma.gr,  εκτελέσθηκε εν ψυχρώ , αλλά το «χέρι των δολοφόνων του» ήταν οπλισμένο από δυτική Πρεσβεία . Τώρα όπως και τότε επιχειρείται το ίδιο ακριβώς σχέδιο με την τοποθέτηση « ευκολο-χείριστων» πολιτικών που θα εκτελούν άνευ αντιλογίας τα διαταγάς των δανειστών.  Πρόκειται για βρώμικο, ύπουλο και επικίνδυνο σχέδιο που θα τινάξει την Ελλάδα  και τα Βαλκάνια  στον ¨αέρα».