Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Κυβέρνηση: "Ζητήσαμε 40% κούρεμα του ελληνικού χρέους - Θα κερδίσουμε την αναμέτρηση με τους δανειστές" (upd) (vid)

Α.ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Ζ.Κ.ΓΙΟΥΝΚΕΡ: "ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΛΥΣΗ" (ΒΙΝΤΕΟ)  
Aνανέωση (17:20) Σε καλό δρόμο για συμφωνία φαίνεται ότι βρίσκεται η Ελλάδα με τους δανειστές. «Σημαντική, ενδιαφέρουσα και φιλική» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τη σημερινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες. Οι διαπραγματεύσεις των κυρίων Τσίπρα και Γιούνκερ διήρκεσαν δύο ώρες, χωρίς μέχρι αυτή την ώρα, να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες από τις συζητήσεις της ελληνικής πλευράς με τους Ευρωπαίους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ελληνική πλευρά, οι κύριοι Τσίπρας και Γιούνκερ συμφώνησαν να βρεθεί σύντομα λύση. 
Από την Κομισιόν έλεγαν ότι είναι πιθανό να μπορέσουμε να βρούμε εγκαίρως μια αμοιβαία επωφελή λύση με τους τρεις θεσμούς και συμφωνήθηκε να υπάρχει στενή επαφή τις επόμενες ημέρες.
Στόχος των συνομιλιών είναι να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών για να κλείσει η συμφωνία, πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.
Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ διεξήχθη σε πολύ φιλικό κλίμα, έλεγαν κυβερνητικές πηγές.
Συνεργάτες Τσίπρα: Συζητήσαμε για δημοσιονομικά και ομαλή χρηματοδότηση
«Εργαζόμαστε για τη γεφύρωση των διαφορών στα θέματα των δημοσιονομικών και της ομαλής χρηματοδότησης, καθώς και για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα διασφαλίζει ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και βιώσιμο δημόσιο χρέος» υπογράμμιζαν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.
Ο κ. Τσίπρας και η ελληνική αποστολή επιστρέφουν απόψε το βράδυ στην Αθήνα.

---------------------------------------------------

Μιλώντας σε εκπομπή ο N.Βούτσης αποκάλυψε  πως η κυβέρνηση έχει υποβάλει στους εταίρους πρόταση - σχέδιο για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που οδηγεί τεχνικά σε ένα κούρεμα της τάξης του 40%.

«Θα κερδίσουμε την αναμέτρηση με τους δανειστές» υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης και ανέφερε μάλιστα ότι η κυβέρνηση έχει καταθέσει πρόταση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Παράλληλα άφησε και αιχμές κατά του αντιπροέδρου της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλου υποστηρίζοντας πως «δεν θα υπογράψουμε νέο μνημόνιο».

Βούτσης: Εχουμε υποβάλει πρόταση για 40% κούρεμα του ελληνικού χρέους



Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.