Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Υπόθεση "Νoor-1": Όταν η πολιτική διαπλοκή "σκονίζεται" από την "άσπρη"...

ΗΡΩΙΝΗ, ΠΙΣΤΟΛΙΔΙΑ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ... ΔΥΣΜΟΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Διαστάσεις που εκφεύγουν από την αυστηρά ποινική διερεύνηση της υπόθεσης και εισέρχονται στα ύδατα της πολιτικής διαπλοκής αρχίζει να λαμβάνει η υπόθεση της ανακάλυψης και κατάσχεσης του μεγαλύτερου φορτίου ηρωίνης που βρέθηκε μέχρι στιγμής στη χώρα των 2+ τόνων που μετέφερε το δεξαμενόπλοιο «Noor-1».

Η σύλληψη προ δύο ημέρων του 52χρονου Αιμίλιου Κοτσιώνη ή Κοτσώνη, στενού συνεργάτη του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη και κορυφαίου στελέχους της ΠΑΕ Ολυμπιακός (εμφανιζόταν ως "υπεύθυνος προμηθειών"), δεν έπεσε ακριβώς ως "κεραυνός εν αιθρία": Μπορεί τώρα να σχηματοποιήθηκαν και να αποδόθηκαν κατηγορίες, αλλά από την αρχή αυτής της υπόθεσης, πριν από περίπου δέκα μήνες, όλες οι ενδείξεις που είχαν στα χέρια τους οι αρχές οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι αυτός ήταν ο πραγματικός ιδιοκτήτης του πλοίου "Noor-1" που μετέφερε τα ναρκωτικά (να σημειώσουμε φυσικά το αυτονόητο, ότι μια απαγγελία κατηγορίας δεν σημαίνει αυτόματα και ενοχή).
Αλλά και πάλι ο Αιμίλιος Κοτσιώνης ή Κοτσώνης δεν ήταν η πρώτη φορά που απασχολούσε τις αρχές: Ιδιοκτήτης της εταιρείας πώλησης πολυτελών αυτοκινήτων ΜΕΚΟ και περιγραφόμενος απ'όλους ως "επιστήθιος φίλος" του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, πριν απο τρία χρόνια έπεσε θύμα απόπειρας δολοφονίας όταν δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα τον πυροβόλησαν ενώ βρισκόταν στην εταιρεία του στον Άλιμο, στη λεωφόρο Ποσειδώνος 1.
Κατάφερε να ξεφύγει από την απόπειρα και μάλιστα ανταπέδωσε τους πυροβολισμούς, ένδειξη ότι "κάτι περίμενε".
Τότε όλοι μίλησαν για "κυκλώματα εκβιαστών αντιπροσωπειών αυτοκινήτων", αλλά οι καλά γνωρίζοντες από τότε είχαν αμφιβολίες: Πόσο πιθανόν ήταν ο "κολλητός" του πανίσχυρου εφοπλιστή και προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός να δεχόταν εκβιασμό και μάλιστα με τόσο χονδροειδή τρόπο; Και ποιος θα τον εκβίαζε όντας "περπατημένος" και ο ίδιος ο Κοτσιώνης ή Κοτσώνης και δεν θα "μετρούσε τα ραδίκια ανάποδα" κατά την αργκό της πιάτσας;
Άρα, κάτι άλλο "έπαιζε".
Οι αρχές έχουν στα χέρια τους τηλεφωνικές συνομιλίες του 2012 και του 2013 που καταδεικνύουν - κατ'αρχήν - άμεση σχέση του Κοτσώνη ή Κοτσιώνη με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του "Νοοr-1" αλλά και μια κατάθεση του συλληφθέντος που εμπλέκει κατά περίεργο τρόπο στην όλη υπόθεση και προσώπο του στενού φιλικού του περιβάλλοντος ενός εφοπλιστή και πρόεδρου ΠΑΕ.
Ο οποίος μάλιστα - κι εδώ είναι το πολιτικά ενδιαφέρον στοιχείο στην υπόθεση - εμφανίζετια σε κάποιες υποκλαπείσες συνομιλίες του να έχει στήσει επιχείρηση αποτροπής της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012.
Ο Αιμίλιος Κοτσιώνης ή Κοτσώνης, μετά τη σύλληψή του, λοιπόν, έδωσε μία κατάθεση η οποία θα αξιολογηθεί κατά πόσον είναι σημαντική και ανταποκρίνεται στα πραγματικά γεγονότα, αλλά κατ'αρχήν είναι εντυπωσιακή, αφού δεν διστάζει να εμπλέξει - για πρώτη φορά αφού στις αρχικές καταθέσεις του τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε σιωπήσει - τον εν λόγω εφοπλιστή, ιδιοκτήτη της ΠΑΕ.
Λέει συγκεκριμένα ότι "Στο Ντουμπάι (σ.σ.: η έδρα της εταιρείας του Noor-1) με έστειλε ο εφοπλιστής .... τάδε προκειμένου να ασχοληθώ με πετρελαϊκές επιχειρήσεις".
Έτσι λοιπόν ο προφυλακισθείς επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων, ξαφνικά βρέθηκε με προτροπή του φίλου του εφοπλιστή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου ιδρύθηκε η εταιρεία APSKO και αγοράστηκε το δεξαμενόπλοιο "Noor-1".
Aκόμη υποστήριξε ότι μία ναυτιλιακή εταιρεία που είχε δημιουργήσει στη Μέση Ανατολή και την έκλεισε λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη του φορτίου ηρωίνης δεν είχε καμιά δραστηριότητα αλλά και καμιά σχεση με τη χρηματοδότηση του φορτίου ηρωίνης.
Σημειώνεται ότι στη δικογραφία της υπόθεσης έχουν ενταχθεί όλα τα στοιχεία από απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του προφυλακισθέντος 52χρονου την περίοδο 2012-2013 στο πλαίσιο της τότε έρευνας του δικαστικού λειτουργού κ. Αριστείδη Κορέα για τη δράση "εγκληματικής οργάνωσης" στο ποδόσφαιρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις συνομιλίες αυτές προκύπτει άμεση σχέση του 52χρονου συλληφθέντα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του πλοίου που μετέφερε ηρωίνη. Μάλιστα, σε μία από τις συνομιλίες ακούγεται να ζητά να μη φαίνεται το όνομά του στην ιδιοκτησία του "Noor-1".
Ποιες είναι αυτές οι συνομιλίες αλλά και τα SMS που εφανίζεται να έχουν υποκλαπεί;
Ιδού η πιο χαρακτηριστική:
"SMS πρόεδρου μεγάλης ΠΑΕ σε στέλεχος της ίδιας ΠΑΕ, 03/06/12, ώρα 23:55 : ''πως είναι εκεί ; ''. SMS άγνωστου προς τον πρόεδρο της μεγάλης ΠΑΕ : '' O Σαλάχ το κουμάντο της ναυτιλιακής και ο άλλος ο Σαλάχ του Oil And Gass )''.
Εισερχόμενη κλήση του (Η) προς τον πρόεδρο της μεγάλης ΠΑΕ, 05/06/12, ώρα 13:13 : '' O H. τον ενημερώνει ότι κατεβαίνει ο Μεγάλος ο Κινέζος και θέλει να κάνουν μια συνάντηση.Ο Β. του λέει να τον φέρει όπου θα βρίσκεται ο ίδιος''.
Μήνυμα Α προς τον πρόεδρο της μεγάλης ΠΑΕ. ,05/06/12 , ώρα 15:36 : ''έχουν συναντηθεί με το φίλο του Θόδωρου που ήρθε από την Αγγλία αν μπορείς πάρε με να σου πω δυο κουβέντες γιατί έχει τρομερό ενδιαφέρον''.
Συνομιλία στελέχους μεγάλης ΠΑΕ (Α) με (Αχ):
Αχ: έλα
Α: άγορακι μου τα δείγματα πήγαν κάτω
Αχ: ποιά δείγματα ;
Α: σαπούνια
Αχ: ποιά ;
Α: τα σαπούνια!
Αχ: μέχρι που ήμουν στο γάμο δεν είχε πάει τίποτα
Α: και δεν μπορείς να τους βοηθήσεις από εκεί πέρα εσύ ;
Αχ: και πως να τους βοηθήσω αδελφέ μου ; Αφού δεν έχουν παει τα δείγματα εκεί
Α: αφού ήθελαν κάτι χαρτιά
Αχ: Tί θέλουν κάτι χαρτιά ;
Α: δεν είναι δικό τους το τελωνείο εκεί πέρα
Αχ: Όχι είναι δικό τους. Τα υλικά τους καθαρά 100%. Ζητάνε χαρτιά από το εργοστάσιο

Α: Μμμ!
Συνομιλία στελέχους μεγάλης ΠΑΕ (Α) με προφυλακισμένο δυο χρόνια αργότερα για εμπόριο ναρκωτικών (Μ), 03/06/12:
A: τί ραντεβού έχεις στην Αγία Παρασκευή μπορείς να μου πεις ;
M: έχω ραντεβού με έναν τύπο για το Ντουμπάι
Α: τί ;
M: για το καράβι ρε
Α: έχει δικό του αυτός
Μ: ναι
A: Ααα!
M: ε τι μαλ... για τι δουλειά μας. Τί ραντεβού να έχω δηλαδή ;
A: α καλά

SMS στελέχους μεγάλης ΠΑΕ (Α) σε ποδοσφαιρικό παράγοντα (Γ), 27/07/12, ώρα 15:10 : ''μην αφήσεις να περάσει καιρός. Συζήτα αυτό που είπαμε γιατί έχει τεράστιο θέμα και θα το δεις. Αν γίνει, εύκολα και γρήγορα λεφτά''.
Εισερχόμενη κλήση από (Ν) σε (Α), 06/06/12 , ώρα 18:08 : ''ο Α. του λέει ότι αυτός που ενδιαφέρεται για το βαπόρι είναι φίλος του γαμπρού του, Ιρανός και θέλει να φορτώσουνε από το Μπατάρ Αμπάχ και να πάνε Κίνα. Ο Ν. λέει ότι θα του απαντήσει μετά από δυο μέρες λόγο πολυπλοκότητας ασφάλειας και εμπάργκο.Κλήση (Αχ) σε (Α) : Aχ: έλα αδελφέ μου.
Α: τα βρήκα σήμερα, τα πήρα.
Αχ: τί ; τί ;
Α: τα φάρμακα.
Αχ: τα έχεις ;
Α: τα έχω.

Aχ: τέλεια."
Να σημειωθεί ότι πρόσωπα και περιοχές που αναφέρονται στις συνομιλίες, που προφανώς έχουν υποκλαπεί, έχουν ταυτοποιηθεί στο σύνολό τους στην υπόθεση.
Πρέπει να σημειωθεί φυσικά ότι όλα τα παραπάνω είναι ισχυρές ενδείξεις και όχι αποδείξεις, ενώ δεν σημαίνει ότι η εμπλοκή κάποιου στενού φίλου και συνεργάτη ενός σημαντικού οικονομικού παράγοντα, ακόμα και αν αποδειχθεί ότι ο "στενός φίλος και συνεργάτης" είναι ένοχος, αυτόματα είναι ένοχος και ο ισχυρός οικονομικός και αθλητικός παράγων.
Από την άλλη πλευρά - από εχθρικά και αντίπαλα επιχειρηματικά συμφέροντα - διατυπώνονται ερωτήματα του στιλ "Αν είναι ένοχος ο Κοτσώνης πού βρήκε τόσα εκατομμύρια δολάρια για να αγορασει όχι μόνο το πλοίο αλλά κυρίως την ηρωίνη, αν δεν τον χρηματοδότησε ο φίλος του και προστάτης του;".
Αυτά είναι ερωτήματα που μάλλον θα απαντηθούν πολύ σύντομα...
To ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο είναι η υποκλοπή μιας άλλης τηλεφωνικής συνομιλίας όπου ακούγεται ο περί ου ο λόγος ισχυρός οικονομικός παράγοντας να κάνει "ό,τι περνάει σπό το χέρι του" για να νικήσει στις εκλογές του 2012 η ΝΔ, να "καταφέρνει" να στείλει πίσω στη ΝΔ τη Ντόρα Μπακογιάνη, αλλά όχι τον Γ.Καρατζαφέρη και να σχολιάζει γι' αυτόν οργισμένα: "μαλ...α κάνει ο Καρατζαφέρης και θα βρεθούμε με τον Τσίπρα πρωθυπουργό, με τους μαλ..ες που μπλέξαμε"...
Ε, τελικά αυτό, μετά από 2,5 χρόνια δεν το γλίτωσαν...

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.