Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Σέρβοι της Βοσνίας: "Η απειλή ανάφλεξης πηγάζει από τα σχέδια δημιουργίας Μεγάλης Αλβανίας"

Υπάρχει ενδεχόμενο οι ένοπλες συγκρούσεις από την ΠΓΔΜ να μεταφερθούν στο έδαφος της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας Ντράγκαν Λούκατς και ανήγγειλε ότι οι αστυνομικοί που διοικεί θα διατηρήσουν το αυξημένο επίπεδο ετοιμότητας που είναι σε ισχύ από τις αρχές Μαΐου, όταν διαπράχθηκε τρομοκρατική επίθεση στο αστυνομικό τμήμα του Ζβόρνικ.

Ο κ. Λούκατς, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Pres RS, εκτίμησε πως «η απειλή πηγάζει από τα σχέδια δημιουργίας Μεγάλης Αλβανίας».
«Δεν αποκλείεται, στους τρομοκράτες να επιχειρήσουν να προσχωρήσουν νέοι τρομοκράτες, με στόχο η σύγκρουση να επεκταθεί. Η Σερβία δεν έστειλε αδικαιολόγητα στρατεύματά της στα σύνορα, είναι προφανές ότι είναι σε εξέλιξη δημιουργία της αποκαλούμενης Μεγάλης Αλβανίας ως στόχος, από τον οποίο οι Αλβανοί δεν θα παραιτηθούν ποτέ», δήλωσε ο κ. Λούκατς.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας δεν εξήγησε για ποιο λόγο μετά την ΠΓΔΜ, η Βοσνία - Ερζεγοβίνη θα γίνει στόχος επίθεσης.
Υπογράμμισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβικής Δημοκρατίας θα κάνει τα πάντα, ώστε οι απειλές τρομοκρατικών επιθέσεων να μειωθούν στο ελάχιστο.
«Αυτό σημαίνει ότι είμαστε 24 ώρες το 24ωρο να παρακολουθούμε τους πιθανούς τρομοκράτες και τους συνεργούς τους ώστε να αποτρέψουμε πιθανή τρομοκρατική επίθεση» ανέφερε ο κ. Λούκατς.
Ταυτόχρονα, ο κ. Λούκατς απέρριψε την κριτική για την αστυνομική επιχείρηση που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα και είχε αποτέλεσμα τη σύλληψη 30 Βόσνιων Μουσουλμάνων με την υποψία ότι συνδέονται με τρομοκρατικές ενέργειες.
Οι περισσότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι και για τους έξι διατάχθηκε προφυλάκιση.
Οι συλλήψεις προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων και κατηγοριών ότι, με το πρόσχημα της μάχης κατά της τρομοκρατίας, είναι σε εξέλιξη οργανωμένη πίεση στους Βόσνιους Μουσουλμάνους που επέστρεψαν για να ζήσουν στην περιοχή της Σερβικής Δημοκρατίας.
Ο κ. Λούκατς είπε ότι οι αστυνομικοί δεν διώκουν Βόσνιους Μουσουλμάνους, αλλά πιθανούς τρομοκράτες.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.