Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Πολ Τόμσεν: Το ΔΝΤ δεν ζήτησε ποτέ μειώσεις συντάξεων

Πολ Τόμσεν: Το ΔΝΤ δεν ζήτησε ποτέ μειώσεις συντάξεων
Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ έδωσε ο Πολς Τόμσεν μιλώντας εφ' όλης της ύλης για την Ελλάδα και τις διαπραγματεύσεις.

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, άλλοτε επικεφαλής του κλιμακίου στην Ελλάδα, ανέφερε ότι αναγνωρίζει πως η νέα κυβέρνηση στην Αθήνα έχει ισχυρή λαϊκή εντολή για να κάνει αλλαγές στο υφιστάμενο πρόγραμμα.
Για αυτόν τον λόγο  τον λόγο γίνονται οι διαπραγματεύσεις και το Ταμείο επιδεικνύει ευελιξία σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ανάμεσα σε άλλα ο Τόμσεν υποστήριξε ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ, διευκρίνισε πως το Ταμείο δεν εργάζεται πάνω σε σενάριο Grexit και δεν περιμένει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
«Αποτελεί δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης η παραμονή εντός της Ευρωζώνης» είπε ο αξιωματούχος του ΔΝΤ και πρόσθεσε ότι «Κανένας δεν μπορεί να υπολογίσει τον κίνδυνο μιας εξόδου, αν και οι επιπτώσεις ενός Grexit θα ήταν τρομερές για την Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη θα ήταν συνυφασμένες με την αντίδραση των πολιτικών της Ευρωζώνης».
Πάντως, ο Πολ Τόμσεν επανέλαβε τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να βρεθεί λύση στο ασφαλιστικό για να σταματήσει η αστάθεια. Σε ερώτηση για το αν κάτι τέτοιο προϋποθέτει και μείωση συντάξεων, ο Πολ Τόμσεν διευκρίνισε οι το Ταμείου ούτε ζήτησε ούτε θα ζητήσει ποτέ οριζόντιες περικοπές συντάξεων, ωστόσο  παρέπεμψε στις καλένδες μειώσεις υψηλών συντάξεων χωρίς να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Ξεκαθάρισε πως δεν περιμένει κανείς ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας θα υπάρξει απόφαση για την Ελλάδα προσθέτοντας πως θα συζητηθεί η πρόοδος που έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη ρευστότητα της Ελλάδας και το πως θα καταφέρει χωρίς να λαμβάνει χρήματα να πληρώνει τις υποχρεώσεις της ο κ. Τόμσεν είπε πως δεν διαθέτει λεπτομερή στοιχεία για τα ελληνικά ταμεία και πρόσθεσε με νόημα πως το μόνο που γνωρίζει είναι ότι η Ελλάδα έχει σημαντικές πληρωμές τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
Πηγή: Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.