Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Δημοτική Κοινότητα Μαραθώνος: Περιμένουμε τις Προτάσεις σας για τα τέλη των κοιμητηρίων!

Η Κοινότητα Βαρνάβα δυστυχώς βρίσκεται ακόμα πίσω ηλεκτρονικά. Έτσι ο κόσμος δεν έχει καμιά ενημέρωση όπως και για πολλά άλλα σοβαρά θέματα που αφορούν τα κοινά μας. Κατόπιν τούτου παραθέτουμε σχετική ενημέρωση από την Δημοτική Κοινότητα Μαραθώνα που ισχύει και για εμάς.
Δημοτική Κοινότητα Μαραθώνος 
Εγώ ως Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μαραθώνος για τα τέλη των κοιμητηρίων, έχω να προτείνω για τους δωρητές δημότες μας, είτε αυτοί έχουν δωρίσει οικόπεδα για κοιμητήρια είτε έχουν κάνει μία άλλη μεγάλη δωρεά στο Δήμο μας, την παραχώρηση ενός οικογενειακού τάφου από το Δήμο ως ελάχιστη οφειλόμενη τιμή από εμάς - με απόφαση φυσικά του Δημοτικού Συμβουλίου- στο κοιμητήριο του οικισμού που ζουν ή έζησαν οι δωρητές και την απαλλαγή εφ’ όρου ζωής από τα τέλη των κοιμητηρίων.

Η ανωτέρω πρόταση μου περιλαμβάνει επίσης τους οικισμούς του Καλέτζιου του Κάτω και του Άνω Σουλίου στο Μαραθώνα, που αποτελούν ιδιαιτερότητα της Δημοτικής μας κοινότητας, όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι γηγενείς κάτοικοι οι οποίοι αγόρασαν, έχουν τίτλους ιδιοκτησίας και παραχώρησαν τα οικόπεδα τους στο Δήμο, κατασκεύασαν επίσης με δικά τους έξοδα τις εκκλησίες και τα κοιμητήριά τους και οι ίδιοι τα συντηρούν όλα αυτά τα χρόνια. Τα τέλη που προτείνονται από το τμήμα εσόδων, θα πρέπει να ισχύουν για τους νέους κατοίκους των οικισμών αυτών, οι οποίοι όπως και στον υπόλοιπο Καλλικρατικό Δήμο, έχουν εγγραφεί στα Δημοτολόγια από το 1964 και μετά, και ήδη στην Δημοτική Κοινότητα της Νέας Μάκρης εδώ και αρκετά χρόνια αγοράζουν τους τάφους αυτούς με το αντίστοιχο τίμημα.
Επίσης έχω να προτείνω την πλήρη απαλλαγή των 200 Ευρώ /μ και για τους γηγενείς Μαραθωνήτες , προ του 1964, για την αγορά των τάφων της οικογένειας τους, διότι και αυτοί από τότε που κατασκευάστηκε το πρώτο κοιμητήριο του Δήμου μας αυτό της Παναγίας, το έχουν συντηρήσει και το έχουν επιμελώς προσέξει. Τα τέλη είναι ανταποδοτικά και θα πρέπει να κατευθυνθούν σε ειδικό κωδικό για τα κοιμητήρια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συγγενών και των θανόντων αυτών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Δημοτών μας.
Τέλος θέλω να υπενθυμίσω - γνωστοποιήσω το άρθρο 6 του ΑΝ 582/1968, σύμφωνα με το οποίο «τα κοιμητήρια είναι προωρισμένα διά τον εντός αυτών ενταφιασμόν παντός νεκρού», ενώ οι δήμοι «υποχρεούνται όπως παραχωρούν χώρον διά τον ενταφιασμόν παντός θανόντος δημότου ή και παντός άλλου εν τη περιφέρεια των θανόντος ανθρώπου». Ευχαριστώ!


Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.