Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Τερματίζει το διάλογο, προχωρά σε αγωγές

Η σκευωρία κατέρρευσε». Με αυτή τη φράση προσήλθε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο αναπληρωτής υπουργός Γ. Κατρούγκαλος, ανακοινώνοντας στη συνέχεια την επίσπευση της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τον «Εκδημοκρατισμό της Δημόσιας Διοίκησης» και την «Αποκατάσταση των αδικιών» που υπέστησαν αντισυνταγματικά απομακρυθέντες από το Δημόσιο υπάλληλοι, έπειτα από συνεννόηση με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ν. Βούτση.

Στη Βασ. Σοφίας αποκλείουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο παραίτησής του, ενώ η παραπάνω εξέλιξη τον εμφανίζει να λαμβάνει ενισχυμένη κυβερνητική στήριξη.
Ο κ. Κατρούγκαλος βάζει τέλος στον «διάλογο με τους συκοφάντες» και προχωρεί αμέσως (ενδεχομένως και σήμερα) στην άσκηση αγωγής κατά του «συκοφάντη δημοσιογράφου, του “Βήματος” και της “Bild”. Δεν θα τους περάσει», καταλήγει η χθεσινή του τρισέλιδη δήλωση, με την οποία τοποθετήθηκε αντί νέας συνέντευξης Τύπου. Ακύρωσε τη συνέντευξη κρίνοντας ότι «είχε μικρότερη σημασία από το μείζον γεγονός της ημέρας», τη συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ. Στη δήλωσή του επανέλαβε ότι στόχος της εντεινόμενης επίθεσης που δέχτηκε ήταν να πληγεί η κυβέρνηση «στο σημείο που αποτελεί το βασικό της πλεονέκτημα: την ηθική υπεροχή της έναντι των κυβερνήσεων του παλαιοκομματισμού και της διαπλοκής».
Όπως ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος, αισθάνεται «περήφανος, όχι υπόλογος» για τη μέχρι σήμερα πολιτική και νομική του δράση. «Διπλά περήφανος, γιατί εμένα επέλεξαν ως πρώτο στόχο τα κέντρα της διαπλοκής που τρέμουν για το μέλλον τους. Δικαίως τρέμουν» σημείωσε και συμπλήρωσε πως «η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της και θα διαλύσει τα κυκλώματα συμφερόντων και την ανομία που τα προστατεύει».
Σε μια κίνηση διαφάνειας, ο ίδιος έστειλε επιστολή στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ζητώντας την κοινοποίηση, σε κάθε ενδιαφερόμενο, των εργολαβικών συμφωνητικών της εταιρείας που είχε μέχρι την υπουργοποίησή του. Εκανε γνωστή τη λίστα των υποθέσεων που είχε αναλάβει και συνόψισε λέγοντας ότι δεν έχει δικαίωμα είσπραξης ούτε ενός ευρώ από εκκρεμείς υποθέσεις απολυμένων ή «διαθέσιμων» της παλιάς εταιρείας ή της νέας που συνέστησε και έχει πλέον λυθεί.
Στη συζήτηση για τις δικηγορικές δραστηριότητες του κ. Κατρούγκαλου προστέθηκαν δύο υποθέσεις προσφυγών: του Δήμου Λαυρεωτικής, σχετιζόμενη με τον «επανέλεγχο» μετατροπής συμβάσεων, και του Δήμου Αρταίων στο ΣτΕ, κατά της αναστολής λειτουργίας τμημάτων ελέγχου Εφορίας Αρτας. Και στις δύο περιπτώσεις, στο σκέλος που αναφέρεται σε περίοδο μετά την υπουργοποίηση του κ. Κατρούγκαλου, οι αναθέσεις αφορούν πρώην συνεργάτες του και όχι τον ίδιο.
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.