Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Tο Eurogroup ενέκρινε τη λίστα Βαρουφάκη - Επεκτείνεται το ελληνικό πρόγραμμα

Τη συμφωνία θα πρέπει να επικυρώσουν έξι εθνικά κοινοβούλια -πέραν του ελληνικού
Tο Eurogroup ενέκρινε τη λίστα Βαρουφάκη - Επεκτείνεται το ελληνικό πρόγραμμα

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ενέκριναν τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που απέστειλε ο Γιάνης Βαρουφάκης

Το πράσινο «φως στην τετράμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος έδωσε σήμερα το Eurogroup καθώς έπειτα από την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν το μεσημέρι, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ενέκριναν τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που απέστειλε στις Βρυξέλλες ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Την είδηση γνωστοποίησε πρώτος με δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας και λίγο αργότερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, έγραψε στο Twitter: «Έπειτα από την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup μπορούν να αρχίσουν οι εθνικές διαδικασίες για την παράταση του ελληνικούς προγράμματος».

Σημειώνεται πως τη συμφωνία θα πρέπει να επικυρώσουν και έξι εθνικά κοινοβούλια -πέραν του ελληνικού.

Συγκεκριμένα η επιστολή Βαρουφάκη κατατίθεται και θα συζητηθεί στα κοινοβούλια Γερμανίας, Μάλτας, Εσθονίας, Σλοβακίας, Σλοβενίας και Φιλανδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την παράταση της υφιστάμενης δανειακής σύμβασης δεν απαιτείται αυτή τη φορά να εγκριθεί από το κοινοβούλιο της Ολλανδίας γιατί η δυνατότητα επέκτασης θεωρείται ότι έχει καλυφθεί ήδη από την έγκριση που έλαβε η αρχική συμφωνία.
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.