Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Γ. Βαρουφάκης: « Καταφέραμε να διαχωρίσουμε τη δανειακή σύμβαση από το μνημόνιο»

Ως ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την έγκριση της λίστας των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης από το Eurogroup δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι η στρατηγική της ελληνικής πλευράς ήταν ο διαχωρισμός της δανειακής σύμβασης από το Μνημόνιο.

«Η στρατηγική που χρησιμοποιήσαμε δεν ήταν τακτικισμός», εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, αλλά «μια ξεκάθαρη προσπάθεια να αλλάξουμε τους όρους».
Και συνέχισε, επισημαίνοντας: «Από τα πρώτα ταξίδια που κάναμε, επιλέξαμε να μιλάμε με όρους πολιτικούς. Οι συνάδελφοί μας δεν είναι συνηθισμένοι σε μια τέτοια διαπραγμάτευση, γνωρίζαμε ότι θα πάθουν ένα σοκ».
«Το πρώτο πράγμα που μας έλεγαν -ιδίως η Γερμανία-, είναι ότι: "υπάρχει ένα πρόγραμμα, δεν αλλάζει αυτό, θα το εφαρμόσετε ή δεν θα το εφαρμόσετε";
Οπότε η στρατηγική μας ήταν, μέσα από πολιτικό λόγο, να αρνηθούμε να εμπλακούμε σε μια τέτοια διαδικαστική κουβέντα» εξήγησε.
«Από εκεί λοιπόν που ήμασταν πλήρως απομονωμένοι» παρατήρησε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, πριν ξεκινήσει το δεύτερο Eurogroup, είχαμε κερδίσει ερείσματα, οπότε σιγά-σιγά, μέχρι που φτάσαμε μεταξύ 2ου και 3ου Eurogroup, είχε επέλθει μια μεγάλη αλλαγή».
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.