Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Πρόταση για δημιουργία Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) στο δήμο Μαραθώνα.



 ΟΧΙ όμως από την  Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ)[ίσως από Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. με στήριξη του Δήμου] 

Πρόταση για δημιουργία Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) στη Ρόδο

Είναι γνωστά τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στο θέμα  της ανακύκλωσης συσκευασιών στο νησί της Ρόδου. Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ)  παρόλο που έχει υπογράψει συμφωνία με το  Δήμο Ρόδου για την κατασκευή ενός ΚΔΑΥ αλλά και την τοποθέτηση ειδικών κάδων (μπλε) στο νησί ήδη από το 2006 δεν έχει μέχρι σήμερα προχωρήσει στην υλοποίηση αυτής της συμφωνίας παρά τις συνεχείς οχλήσεις του Δήμου Ροδίων στο παρελθόν και του ενιαίου Δήμου τώρα.
Από την άλλη πλευρά βρίσκεται σε εξέλιξη πρόσκληση από την ενδιάμεση διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την «Προστασία εδαφικών συστημάτων και διαχείριση στερεών αποβλήτων» (κωδ. 9, άξονας 4, θεμ. προτερ. 44) με ημερομηνία λήξης την 13/12/2011 και προϋπολογισμό €35 εκατομ., δεσμεύσεις της τάξης των €23,1εκατομ. και συνεπώς διαθέσιμη δημόσια δαπάνη €11,9 εκατομ. Στην κατηγορία αυτή μπορούν να ενταχθούν κατασκευές και αναβαθμίσεις εγκαταστάσεων διαχείρισης στερεών αποβλήτων και μεταξύ των τελικών δικαιούχων είναι και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης 1ου βαθμού, επομένως και ο Δήμος Ρόδου.   
Γνωρίζοντας  το ύψος της παραγωγής αποβλήτων συσκευασιών στο νησί,  τα προβλήματα χώρου που υπάρχουν στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) αλλά και τις δεσμεύσεις που πρέπει να υλοποιηθούν από τη χώρα μας στον τομέα της ανακύκλωσης συσκευασιών υπολογίζουμε[1] ότι πάνω από 15.000 τόνοι συσκευασιών μπορούν να αξιοποιηθούν μέσω ανακύκλωσης με τεράστια οφέλη για την οικονομία του νησιού αλλά και το περιβάλλον.
Παρότι καταλαβαίνουμε ότι το έργο της κατασκευής ενός, ίσως και δύο, ΚΔΑΥ στο νησί της Ρόδου είναι στις αρμοδιότητες της ΕΕΑΑ ως Συστήματος Συλλογικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών (σύμφωνα με την  106453/2003 (ΦΕΚ 391 Β’ Υπουργική Απόφαση), προτείνουμε την αίτηση ένταξης του συγκεκριμένου έργου στο παραπάνω πρόγραμμα. Κρίνουμε ότι τελικά αυτό που προέχει είναι να ξεκινήσει το έργο της ανακύκλωσης συσκευασιών στο νησί παρά το ποιος θα υλοποιήσει τελικά το έργο.
Ωστόσο η υλοποίηση του έργου αυτού θα πρέπει να γίνει μέσα σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με την ΕΕΑΑ η οποία θα διαθέσει τα μέσα για την αποκομιδή (κάδοι και οχήματα αποκομιδής), τη μηχανική διαλογή και θα φροντίσει για τη μεταφορά και προώθηση των ανακυκλώσιμων υλικών στην αγορά. Σε διαφορετική περίπτωση το ΚΔΑΥ δε θα μπορεί να είναι λειτουργικό και αποδοτικό.
Η Συντονιστική Γραμματεία της
Τοπικής Πολιτικής Κίνησης Οικολόγων Πράσινων Δωδεκανήσου

[1] Υπολογίζεται ότι στη Ρόδο η παραγωγή πλαστικού, γυαλιού και αλουμινίου είναι  29.000 τόνοι ετησίως. Η ΚΥΑ 9268/469 που ενσωμάτωσε την οδηγία 2004/12/ΕΚ για αξιοποίηση αποβλήτων συσκευασίας  προβλέπει ποσοστό ανάκτησης-ανακύκλωσης της τάξης του 60%. Συνεπώς αξιοποίηση μέσω ανακύκλωσης  του 60% αυτών, όπως επιτάσσουν οι κοινοτικές οδηγίες, θα οδηγήσει σε μείωση των απορριμμάτων προς ταφή κατά περίπου 17.000 τόνους.
 ---------
 ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΚΩ.

373286632_640 Για άλλη μια φορά και με τις δεκάδες ενστάσεις απο την αντιπολίτευση και τα εμπόδια που βάζουν στον Κ.Καισερλη βλέπουμε πως πολλοί δήμοι σε όλη της Ελλάδα δημιουργούν Κοιν.ΣΕΠ και εκατοντάδες νέοι να θέλουν να ενταχθούν σε αυτες.
artworks-000051470421-ji2ysq-t200x200Ας δούμε τη γίνετε στη γειτονική Ρόδο.

Το κενό που έχει αφήσει το Κράτος εδώ και χρόνια έρχεται να καλύψει η πρώτη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) στη Ρόδο, οι «Ασκληπειάδες» που έχει ξεκινήσει ήδη τη λειτουργία της και τις υπηρεσίες της μπορούν να δέχονται ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, δηλαδή από άτομα με Αναπηρίες μέχρι ηλικιωμένοι.
Την πρώτη Κοιν.Σ.ΕΠ λοιπόν, παρουσίασαν οι ίδιοι που την απαρτίζουν και για αυτήν μίλησε κυρίως ο Πρόεδρος του Δωδεκανησιακού Συλλόγου ΑμΕΑ κ. Μανόλης Ζηδιανάκης ενώ παρόντες ήταν και άλλα μέλη της όπως η ψυχολόγος, η κοινωνική λειτουργός κ.α.
Την ίδρυση και λειτουργία στη Ρόδο της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Ασκληπειάδες» ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες Μανώλης Ζηδιανάκης και το μέλος της κίνησης Νίκος Φαρμακίδης.
Με πρωτοβουλία του Συλλόγου ιδρύθηκε και λειτουργεί στη Ρόδο η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. μία κίνηση που υποκαθιστά την κοινωνική πρόνοια που οφείλει να παρέχει το κεντρικό κράτος στα άτομα της τρίτης ηλικίας και στα ΑΜΕΑ και η οποία πλέον εκλείπει.
Πρόκειται για μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που τελεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Εργασίας, δεν έχει χρηματοδοτηθεί ούτε με ένα ευρώ και τα έσοδά της κατανέμονται στους εργαζόμενους της. Ως εταίροι στην ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. συμμετέχουν η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες και 13 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων.
Όπως δήλωσε ο κ. Ζηδιανάκης στην εταιρεία αυτή παρέχονται υπηρεσίες πρόνοιας από τα άτομα που εργάζονται τους τομείς της φροντίδας στο σπίτι, της φυσικοθεραπείας, της νοσηλευτικής και της ψυχολογικής στήριξης.
Οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται ακόμη και κατ’ οίκον σε όλο το νησί έναντι αμοιβής σε άτομα τρίτης ηλικίας και ΑΜΕΑ, ενώ η εταιρεία ήδη συνεργάζεται με ξενοδοχεία και τουριστικά πρακτορεία της Ρόδου. Κατόπιν ραντεβού οι εργαζόμενοί της προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες σε άτομα που τις έχουν ανάγκη, ενώ όπως τονίστηκε χθες η τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί είναι χαμηλή.
Μέχρι σήμερα τη συνδρομή της ζήτησαν 25 άτομα, ενώ έχει μετακινήσει με τα μεταφορικά μέσα που διαθέτει περισσότερα από 100 άτομα με ειδικές ανάγκες κυρίως τουρίστες που βρίσκονται στο νησί για διακοπές.
https://soundcloud.com/palmos-radio/hj5yehebj4jk
ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. “ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” δραστηριοποιείται στο Ν. Αιτωλοακαρνανίας και ειδικότερα στην Ι.Π. Μεσολογγίου.
Δημιουργήθηκε με πρωταρχικό σκοπό να ενταχθεί στο νέο πρόγραμμα ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ και να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ σε ηλικιωμένα άτομα αλλά και άτομα που χρήζουν βοηθείας.
Επιπρόσθετα στόχος της Διοίκησης, ιδιαίτερα του νόμιμου εκπροσώπου της κου Διαμαντόπουλου Σπύρου ο οποίος αποτελεί ενεργό στέλεχος-εργαζόμενος του προγράμματος σε δύο κοινωφελείς επιχειρήσεις του Νομού μας συγκεκριμένα στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας και Δήμο Ξηρομέρου από το 2005, είναι η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ” ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ” να επεκταθεί και σε άλλες κοινωνικές δράσεις όπως αυτές προβλέπονται στο καταστατικό της και να αποτελέσει πολύτιμος αρωγός όλων εκείνων που σήμερα έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους δράσεις.
Είναι ανοιχτή για όποιον επιθυμεί να γίνει μέλος αλλά και συνεργός σε αυτή τη προσπάθεια.
Παράλληλα η Διοίκηση της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ” ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ” θέλει να αποτελέσει το έναυσμα για την ενεργή συμμετοχή των πολιτών-δημοτών μιας τοπικής κοινωνίας ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κοινωνικής δικαιοσύνης και στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης με τρόπο ανταποδοτικό για την κοινωνία.
Και ο Δήμος Αγ. Βαρβάρας υιοθετεί το μοντέλο των Κοιν.Σεπ. ..
Στο γειτονικό Δημό της Αγ.Βαρβάρας ακολουθείται το μοντέλο των Κοιν.Σεπ. σε ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Οι σχετικές Κοιν.Σεπ είναι οι παρακάτω:
α) «Πολυφωνία ΚΟΙΝ.ΣΕΠ», η οποία θα αναλάβει την παροχή μουσικής εκπαίδευσης από το ∆ημοτικό Ωδείο Αγίας Βαρβάρας.
β) «Άτλαντας ΚΟΙΝ.ΣΕΠ», η οποία θα αναλάβει την καλλιέργεια και ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού στο ∆ήμο Αγίας Βαρβάρας.
γ) «Μορφές ΚΟΙΝ.ΣΕΠ», η οποία θα αναλάβει την παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών στο δίκτυο ερασιτεχνικών τμημάτων και καλλιτεχνικών εργαστηρίων του ∆ήμου Αγίας Βαρβάρας.
δ) «Αστυθέα ΚΟΙΝ.ΣΕΠ», η οποία θα αναλάβει την παροχή καλλιτεχνικής εκπαίδευσης από την Ανώτερη Σχολή ∆ραματικής Τέχνης Αγίας Βαρβάρας. Η διάρκεια των συμβάσεων θα είναι από την υπογραφή τους μέχρι 31/7/2013 εκτός από τη σύμβαση με την ΚΟΙΝ.ΣΕΠ. «Άτλαντας» η οποία λήγει 31/8/2013.
Αξίζει να σημειώσουμε οτι την σχετική απόφαση για την λειτουργία των Κοιν.Σεπ. την έλαβε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρησή Αγ. Βαρβάρας (∆Η.Κ.Ε.Α.Β). Φαίνεται ξεκάθαρα οτι ολοένα και περισσότεροι Δήμοι προσανατολίζονται στην λύση των Κοιν.Σεπ για να ξεπεράσουν ενδεχόμενο “λουκέτο” σε ζωτικής σημασίας υπηρεσίες για τους Δημότες. Η επιλογή των περισσότερων Δήμων να στραφούν στην διημιουργία ΚΟΙΝ.ΣΕΠ. φαίνεται να δικαιώνει τους μέχρι τώρα χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής αλλά και να φέρνει στην επιφάνεια την διγλωσσία συγκεκριμένων κύκλων που αρέσκονται σε συνθήματα εσωτερικής κατανάλωσης..
Κοιν.ΣΕΠ ΝΕΑ ΓΗ στη Βοιωτία 

Είμαστε μία Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) που σκοπό έχουμε

  • την Υποστήριξη του Έλληνα Παραγωγού, ο οποίος μένει στην αφάνεια κρυμμένος πίσω απο ”ιδιωτικές” ετικέτες,
  • Την Ανάδειξη των Ελληνικών Παραδοσιακών Προϊόντων της Χώρας μας, με αγνά υλικά όπως κάποτε εφτιαχνάν οι γιαγιάδες μας,
  • την τυποποίηση των προϊόντων των μικρών Ελλήνων παραγωγών που λόγο όγκου παραγωγής δεν έχουν την Δυνατότητα να το κάνουν οι ίδιοι,με αποτέλεσμα το προιόν τους να ”χάνετε”,
  • αλλα και την σωστή προβολή καθώς και ενδυνάμωση των Ελλήνων παραγωγών στην Εγχώρια αγορά,που λόγο περιορισμένης διάθεσης των προιόντων τους ,αναγκάζονταικαι τα εξάγουν με αποτέλεσμα να στερούμε από την Χώρα μας ενα μεγάλο εύρος απο τα καλύτερά της προιόντα.
  • την Παράδοση στην Πόρτα σας των προιόντων αυτών,που είναι αποτέλεσμα της ομαδικής εργασίας ανθρώπων απο διαφορετικούς κλάδους της αγοράς.

Ο Συνεταιρισμός Απασχολεί και Συνεργάζεται με εξειδικευμένους Ανθρώπους που έχουν την απαραίτητη γνώση και εμπειρία στην Αξιολόγηση των Παραγωγών σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουμε θέσει.

Ωστόσο Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί σεανθρώπους και ομάδες με εμπειρία πανω στις Νέες Τεχνολογίες Επικοινωνίας καιΠληροφόρησης έτσι ώστε να μπορέσουμε να συνδέσουμε την Παράδοση με την ΝέαΕποχή,το χωράφι με τον υπολογιστή και τον παραγωγό με την τεχνολογία και όλααυτά να τα μεταφέρουμε σο σπίτι σας,για να μπορείτε και εσείς να ταελεγξετε, ωστε να ξέρετε πραγματικά τι τρώτε.

Ποιοι Είμαστε
Μέλη του Δ.Σ« ΝΕΑ ΓΗ» Κοιν.Σ.Επ.Π.Ε.

Πρόεδρος Συνεταιρισμού/ Υπεύθυνος Παραγωγής-Τυποποίησης : Οικονόμου Νικόλαος ( Γεωργός/Παραγωγός )
ΥπεύθυνοςΠωλήσεων/Παραγγελιών : Μπενέκος Ιωάννης (Διοίκηση Επιχειρήσεων )
Υπεύθυνος Marketing / Διαφήμισης: Μπατάρας Γεώργιος ( Ιδιότητα : Πληροφορική )
Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας/Νομικό Τμήμα : Κουρούκλης Ανδρέας
(Ιδιότητα : Δικηγόρος)
Υπεύθυνος Λογιστηρίου/Έργων : Παγώνης Γεώργιος ( Λογιστής )
Έλληνες Παραγωγοί/ Αγρότες
Δεκάδες Έλληνες Παραγωγοί / Αγρότες έχουν ενταχθεί στον Νέο συνεταιρισμό από την Ευρύτερη Περιοχή του Νομού Βοιωτίας,Φθιώτιδας, Αττικής, Κυκλάδων,Μακεδονίας, Κρήτης.

ΚοινΣΕπ Ειδικών Ειδών Διατροφής στη Θεσσαλονίκη

Η καινοτομία της νέας αυτής μορφής συλλογικής δράσης είναι ότι πρόκειται για δομή της αγοράς, δηλαδή εμπορική, η οποία όμως δεν προσδίδει την εμπορική ιδιότητα στα μέλη της. Έτσι μέλη της μπορούν να είναι οποιοδήποτε πολίτες, ακόμα και συνταξιούχοι ή/& κρατικοί ή άλλοι λειτουργοί, καθόσον δεν αποκτούν την εμπορική ιδιότητα, ούτε έχουν το ασυμβίβαστο.
Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) είναι αστικός συνεταιρισμός κοινωνικού σκοπού με περιορισμένη ευθύνη των μελών του και διαθέτει εκ του νόμου την εμπορική ιδιότητα.
Η Κοιν.Σ.Επ. είναι η επιχείρηση εκείνη, η οποία διοικείται ισότιμα από τα μέλη της και η λειτουργία της βασίζεται στην επιδίωξη συλλογικού οφέλους, ενώ το κέρδος της προκύπτει από δράσεις που εξυπηρετούν αποκλειστικά το κοινωνικό συμφέρον. Ανάλογα με τον ειδικότερο σκοπό που εξυπηρετούν οι ΚοινΣΕπ διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες: ΚοινΣΕπ ΕΝΤΑΞΗΣ, ΚοινΣΕπ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ και ΚοινΣΕπ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ & ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ. Η ΚοινΣΕπ Ειδικών Ειδών Διατροφής είναι ΚοινΣΕπ Συλλογικού-Παραγωγικού Σκοπού.
Τα Γενικά χαρακτηριστικά των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων είναι:
– μια ΚοινΣΕπ πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον πέντε μέλη (7 για Ένταξης)
– τα μέλη της Κοιν.Σ.Επ μπορεί να είναι φυσικά πρόσωπα είτε φυσικά και νομικά.
– δεν μπορούν να συμμετέχουν ως μέλη Οργ Τοπ Αυτοδιοίκησης ή ΝΠΔΔ ΟΤΑ.
– κάθε μέλος έχει τουλάχιστον μία συνεταιριστική μερίδα και έως πέντε προαιρετικές,
– όλα τα μέλη έχουν δικαίωμα μιας ψήφου ανεξάρτητα από τον αριθμό μερίδων τους
– κάθε μέλος της Διοικ Επιτροπής πρέπει να είναι μέλος της επιχείρησης.
– μόνη η συμμετοχή ενός φυσικού προσώπου σε ΚοινΣΕπ, δεν του προσδίδει εμπορική ιδιότητα και δεν δημιουργεί ασφαλιστικές ή φορολογικές υποχρεώσεις
– μέλος μίας ΚοινΣΕπ δεν μπορεί να μετέχει σε άλλη ΚοινΣΕπ στον ίδιο τόπο & σκοπό
– τα κέρδη της ΚοινΣΕπ δεν διανέμονται στα μέλη της,
– η διανομή των κερδών διατίθεται ποσοστιαία, ετησίως, ως ακολούθως : 5% για το σχηματισμό αποθεματικού, έως 35% διανέμεται στους εργαζομένους & το υπόλοιπο (τουλάχιστον 60%) διατίθεται για τις δραστηριότητες της επιχείρησης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Το νέο μοντέλο είναι μίξη στοιχείων της Κοινωνικής Οικονομίας και της Οικονομίας της Αγοράς στο καλύτερα δυνατό σύγχρονο μίγμα και ο Δημ. Μιχαηλίδης, μέλος της ΚοινΣΕπ Ειδικών Ειδών Διατροφής θα παρουσιάσει μερικές σκέψεις στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ραιδεστού, την Τρίτη, 14 Μαΐ 2013, στις 12.00 (εκδήλωση 10.00-13.00). Πληροφορίες: Ε. Πατήλα, 2310 463930.
Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382
Κοιν.ΣΕΠ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
Εντός των αμέσως επομένων ημερών η «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ (ΚΑΛΛΟΝΗ – ΚΕΛΛΙΑ)» ΤΗΝΟΥ θα είναι έτοιμη να παραλαμβάνει προϊόντα ανακύκλωσης με αμοιβή.
Ο Τιμοκατάλογος Προϊόντων Ανακύκλωσης έχει ως εξής:
ΚΑΘΑΡΟ ΧΑΡΤΙ – 25€ / τόνο
ΠΛΑΣΤΙΚΟ – 40€ / τόνο
ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΛΕΥΚΑ – 1 λεπτό / 3 τεμάχια
ΚΑΦΑΣΙΑ (ΠΛΑΣΤΙΚΑ) – 35€ / τόνο
ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ – 1 λεπτό / 1 τεμάχιο
ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΑ – 200€ / τόνο.
Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας.
Ας το προστατεύσουμε.
ΚοινΣΕπ Ειδικών Ειδών Διατροφής ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Το Σχέδιο «Σύμφωνο Απασχόλησης Ανατολικής Θεσσαλονίκης» περιλαμβάνει την ένταξη στην απασχόληση 160 νέων ανθρώπων, την διερεύνηση νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και την ανάδειξη νέων βιώσιμων πεδίων επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Στην εκδήλωση προσκλήθηκε να κάνει δημόσια παρουσίαση η νεοφυής Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ειδικών Ειδών Διατροφής, με έδρα στον Κούκκο Πιερίας (ΚουκοςInn, Δαμιανός Παχόπουλος, τηλ.: 2351083200, κιν 6947185166,   damianos@koukosinn.gr) και αντικείμενο την προμήθεια-παραγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού, την καλλιέργεια-παραγωγή αγροτικών προϊόντων, την συνεργασία για πρώτη μεταποίηση και την προώθηση ειδικών μορφών διατροφής, όπως είναι τρόφιμα χωρίς γλουτένη, τρόφιμα για διαβητικούς κλπ.
Η καινοτομία της νέας αυτής μορφής συλλογικής δράσης είναι ότι πρόκειται για δομή της αγοράς, δηλαδή εμπορική, η οποία όμως δεν προσδίδει την εμπορική ιδιότητα στα μέλη της. Έτσι μέλη της μπορούν να είναι οποιοδήποτε πολίτες, ακόμα και συνταξιούχοι ή/& κρατικοί ή άλλοι λειτουργοί, καθόσον δεν αποκτούν την εμπορική ιδιότητα, ούτε έχουν το ασυμβίβαστο.
Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) είναι αστικός συνεταιρισμός κοινωνικού σκοπού με περιορισμένη ευθύνη των μελών του και διαθέτει εκ του νόμου την εμπορική ιδιότητα.
Η Κοιν.Σ.Επ. είναι η επιχείρηση εκείνη, η οποία διοικείται ισότιμααπό τα μέλη της και η λειτουργία της βασίζεται στην επιδίωξη συλλογικού οφέλους, ενώ το κέρδος της προκύπτει από δράσεις που εξυπηρετούν αποκλειστικά τοκοινωνικό συμφέρον.
Ανάλογα με τον ειδικότερο σκοπό που εξυπηρετούν οι ΚοινΣΕπ διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες: ΚοινΣΕπ ΕΝΤΑΞΗΣ, ΚοινΣΕπ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ και ΚοινΣΕπ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ & ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ. Η ΚοινΣΕπ Ειδικών Ειδών Διατροφής είναι ΚοινΣΕπ Συλλογικού-Παραγωγικού Σκοπού.
Τα Γενικά χαρακτηριστικά των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων είναι:
  • μια ΚοινΣΕπ πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον πέντε μέλη (7 για Ένταξης)
  • τα μέλη της Κοιν.Σ.Επ μπορεί να είναι φυσικά πρόσωπα είτε φυσικά και νομικά.
  • δεν μπορούν να συμμετέχουν ως μέλη Οργ Τοπ Αυτοδιοίκησης ή ΝΠΔΔ ΟΤΑ.
  • κάθε μέλος έχει τουλάχιστον μία συνεταιριστική μερίδα και έως πέντε προαιρετικές,
  • όλα τα μέλη έχουν δικαίωμα μιας ψήφου ανεξάρτητα από τον αριθμό μερίδων τους
  • κάθε μέλος της Διοικ Επιτροπής πρέπει να είναι μέλος της επιχείρησης.
  • μόνη η συμμετοχή ενός φυσικού προσώπου σε ΚοινΣΕπ, δεν του προσδίδει εμπορική ιδιότητα και δεν δημιουργεί ασφαλιστικές ή φορολογικές υποχρεώσεις
  • μέλος μίας ΚοινΣΕπ δεν μπορεί να μετέχει σε άλλη ΚοινΣΕπ στον ίδιο τόπο & σκοπό
  • τα κέρδη της ΚοινΣΕπ δεν διανέμονται στα μέλη της,
  • η διανομή των κερδών διατίθεται ποσοστιαία, ετησίως, ως ακολούθως : 5% για το σχηματισμό αποθεματικού, έως 35% διανέμεται στους εργαζομένους & το υπόλοιπο (τουλάχιστον 60%) διατίθεται για τις δραστηριότητες της  επιχείρησης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Το νέο μοντέλο είναι μίξη στοιχείων της Κοινωνικής Οικονομίας και της Οικονομίας της Αγοράς στο καλύτερα δυνατό σύγχρονο μίγμα και ο Δημ. Μιχαηλίδης, μέλος της ΚοινΣΕπ Ειδικών Ειδών Διατροφής θα παρουσιάσει μερικές σκέψεις στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ραιδεστού, την Τρίτη14 Μαΐ 2013, στις 12.00 (εκδήλωση 10.00-13.00). Πληροφορίες: Ε. Πατήλα, 2310 463930.
Εργαστήρι παιδικής ζωγραφικής-ΚΟΙΝΣΕΠ “ΤΕΧΝΗ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΟΧΘΗΣ”
Εργαστήρι παιδικής ζωγραφικής-ΚΟΙΝΣΕΠ “ΤΕΧΝΗ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΟΧΘΗΣ” (σε συνέχεια του εργαστηρίου παιδικής ζωγραφικής Δήμου Χαϊδαρίου)
Από το 2007, συμμετέχουμε,ακούμε,μαθαίνουμε,δημιουργούμε,δείχνουμε και τώρα μοιραζόμαστε τη δική μας τέχνη…

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “Σοδειά” 

Μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες κάποιοι ενεργοί πολίτες δημιουργήσαμε μια από τις πρώτες κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Η βασική δραστηριότητα της επιχείρησης θα είναι η επεξεργασία αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών τη χώρας μας .
Στόχος μας είναι η ενίσχυση των προϊόντων της πρωτογενής παραγωγής με μεταποιητικά χαρακτηριστικά που προσδίδουν αξία στο τελικό προϊόν και η προώθηση τους κυρίως σε αγορές του εξωτερικού. Δημιουργούμε έτσι νέες θέσεις εργασίας και ανοίγουμε νέους ορίζοντες για την αγροτική παραγωγή του τόπου μας.
Τηλ. Επικοινωνίας 2310764846   Ώρες 10.00-16.00
Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ζαγκλιβερίου
Ά Πάροδος Ν.Μοναστηρίου 5
ΤΚ 563 34 – τηλ. 2310 764 846

    Δείτε ακόμα:
    Πηγή: Γρηγόρης Μαλτέζος  
    Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

    1 σχόλιο:

    1. Το μόνιμο άλυτο πρόβλημα των απορριμμάτων, δεν είναι ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Εν αντιθέση με τα λεγόμενα των αιρετών αρχόντων θεωρούμε ότι το πρόβλημα μπορεί να γίνει ευεργέτημα.!!!

      ΣΚΟΠΟΣ είναι να διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα απορρίμματα όλου του δήμου. Με διαχωρισμό στην πηγή, ανακύκλωση, βιοαέριο και κομποστοποίηση, το πρόβλημα ανάγεται σε ευκαιρία. ΣΚΟΠΟΣ είναι όλοι οι πολίτες να είναι συμμέτοχοι στην προσπάθεια. Έτσι θα έχουμε τη δική μας κοινωνική εταιρεία που θα διαχειρίζεται τα δικά μας απορρίμματα.
      Με τρόπο οικολογικό και οικονομικό θα απαλλαγούμε από το βραχνά των σύμμεικτων απορριμμάτων και των παράνομων χωματερών και θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε μόνοι μας το αυτό που δημιουργούμε με σεβασμό στο περιβάλλον και στην τσέπη μας. http://helona-aiginas.blogspot.gr/

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
    Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.