Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΖΗΤΕΊΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΕΝΑΣ ΟΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΉΜΟ ΜΑΡΑΘΏΝΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΨΙΝΑΚΗ.

Με αφορμή παλαιότερο Άρθρο μας της 7 Μαρτίου 2012 - ΕΝΑΣ ΟΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

From: Μιχάλη Αποστολόπουλο 
 Sent: Wednesday, March 07, 2012 11:12 AM
To: 'ΛΟΥΙΖΟ ΙΟΡΔΑΝΗ'
Subject: ΕΝΑΣ ΟΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
 
 Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ?
Μια τοπική κοινωνία για να πάει μπροστά χρειάζεται έναν οραματικό στόχο έναν υψηλό σκοπό τον οποίο να αγκαλιάζουν όλοι με την ψυχή τους να τον στηρίζουν όλοι με όλες τους τις δυνάμεις ένα σκοπό στον οποίο κάθε πολίτης θα βλέπει το δικό του σημαντικό όφελος στο τέλος της διαδρομής


Και ποιος σκοπός θα ήταν πιο προκλητικός για τον Δημότη του Μαραθώνα και πιο ελκυστικός για τη διάθεση συμμετοχής του από το να γίνει ο Μαραθώνας μας πρότυπο. Σκοπός ουτοπικός για τα δεδομένα της τρέχουσας χιλιετίας εφικτός όμως με τις υπερτεχνολογιες της νέας και τα κοινοτικά προγράμματα στήριξης είναι ένας συνδυασμός που προσφέρει ευκαιρία ανάπτυξης στο Δήμο μας πέρα από κάθε φαντασία προσφέρει νέους μαγικούς δρόμους που οδηγούν σε ανέλπιστα επίπεδα ζωής αυτούς που έγκαιρα θα τους διακρίνουν.
Αυτούς που θα έχουν τη διορατικότητα να τολμήσουν να τους ακολουθούσουν
Αυτοί οι γεμάτοι ελπίδα δρόμοι για τον Ενιαίο Δήμο του Μαραθώνα πρέπει να αποτελούν για τον Δήμαρχο και το συνδυασμό του μια πρόκληση ζωής και να  τους ενεργοποιεί δημιουργικά
.

Η Δημοτική θητεία πρέπει να χαρακτηριστεί από την εισαγωγή νέων πρωτοποριακών θεσμών στην ανάπτυξη και η τοπική εξουσία να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις του χθες βασιζόμενη στη  λαϊκή συμμετοχή στη συνεργασία με τους δημοτικούς φορείς και στη συμπαράσταση του συνόλου της τοπικής πολιτικής μας ηγεσίας
Ο Δήμαρχος δεν πρέπει να αναλώνει το χρόνο του σε ψηφοθηρικά τερτίπια και ανούσιες αντιπαραθέσεις δεν πρέπει να ασχολείται με τα μικρά  και ασήμαντα αλλά με τα μεγάλα και σπουδαία που λείπουν.
Η τρομακτική έλλειψη βασικών υποδομών όπως χαρτογράφηση, ονοματοθεσίες δρόμων, ανακύκλωση, ασφαλτόστρωση δρόμων κλπ στο Δήμο, μας υποχρεώνει να διαχειριστούμε με υπευθυνότητα το σήμερα και το αύριο.
Κύριο μέλημα του Δημάρχου να αποτελεί η άμεση παροχή ευρέως φάσματος υπηρεσιών με τον οφειλόμενο προς τον δημότη σεβασμό.
Δεν συμβουλεύουμε πιστεύουμε όμως ότι το αύριο ορθώνεται απειλητικό και απαιτεί άλλες ενδελεχείς διαδικασίες οι όποιες να στηριχτούν σε ολοκληρωμένες μελέτες ανάπτυξης και προόδου.
Το Δημοτικό έργο πρέπει να είναι προϊόν.

1]ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
2]ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ
3]ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
4]ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
5]ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
6]ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΕΨΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
7]ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Αυτά και όχι μόνο έχουν κατατεθεί εγγράφως προεκλογικά σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναπτυξιακού μετασχηματισμού που πρέπει κατά τη γνώμη μου να αποτελέσει τον κορμό της Δημοτικής θητείας.
Κομμάτια αυτού του προγράμματος θα πρέπει να αναρτώνται κατά χρονικά διαστήματα για συζήτηση προς βελτίωση- ή απόρριψη σύμφωνης γνώμης από τους συνδημότες μας για την όσο το δυνατόν ταχύτερη υλοποίηση τους.

Μ. Αποστολόπουλος
Κάτοικος Βαρνάβα

Πηγή: 
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.