Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Δούρου, Σακελλαρίδης και Μώραλης οι πρωτιές

Δούρου, Σακελλαρίδης και Μώραλης οι πρωτιές 
 

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τους επικρατέστερους υποψηφίους στην ευρύτερη περιφέρεια της Αττικής



 


Δήμος Πειραιώς

Μώραλης Ιωάννης του Πέτρου   37,5  -   33,5%

Μιχαλολιάκος Βασίλειος του Ιωάννη 32 - 28   %

Δρίτσας Θεόδωρος (Θοδωρής) του Παναγιώτη  22,5 - 18,5   %

Κούζηλος Νικόλαος του Παναγιώτη 6 -  4%

Παντελάκη Ελπίδα του Αντωνίου   4 - 6   %

Καλογερογιάννης Αντώνιος του Αχιλλέα  0,5 - 1,5   %

Διαβολάκης Αθανάσιος του Στυλιανού  0,5 - 1,5   %

Βουράκης Ιωσήφ του Βασιλείου  1,5 - 2,5    %

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς στις 19.00 κλείνουν οι κάλπες στους 325 Δήμους και στις 13 Περιφέρειες.

Η εικόνα για την ετυμηγορία της κάλπης και τα ζευγάρια των υποψηφίων που θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο, την επόμενη Κυριακή, θα γίνει γνωστή γύρω στις 10 το βράδυ.

Ωστόσο, μια πρόγευση για τα αποτελέσματα στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, που είναι η Αττική, αναμένεται να δοθεί από τις δημοσκοπήσεις εξόδου, τα λεγόμενα exit polls, που θα δημοσιοποιηθούν με το κλείσιμο της κάλπης και δείξουν τις τάσεις του εκλογικού σώματος που πήγε στις σημερινές κάλπες.  

Οι πρώτες πληροφορίες από τα exit polls που έγιναν σε εκλογικά τμήματα που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα ψηφοφόροι στους Δήμους Αθηναίων και Πειραιώς, καθώς και στην περιφέρεια Αττικής, προοιωνίζονται εκπλήξεις και ανατροπές.

Οι εκτιμήσεις, μάλιστα, που γίνονται για τους επικρατέστερους υποψηφίους που γίνονται με βάση τα ευρήματα των exit polls, κινούνται σε διαφορετικό κλίμα από εκείνο που έδιναν οι περισσότερες δημοσκοπήσεις κατά την προεκλογική περίοδο.

Τα κομματικά επιτελεία, τα οποία, όπως φαίνεται από τις ανεπίσημες αντιδράσεις τους, έχουν εικόνα των δεδομένων που προκύπτουν, προετοιμάζονται για τη μάχη των εντυπώσεων που θα δοθεί αμέσως μόλις δημοσιοποιηθεί τα exit polls, ενόψει της επόμενης Κυριακής με τον δεύτερο γύρο σε Δήμους και Περιφέρειες και την κρισιμότατη αναμέτρηση για τις ευρωεκλογές.

Η συνολική, πάντως, εικόνα για τις τάσεις του εκλογικού σώματος σε πανελλαδική κλίμακα, δεν θα αποκρυσταλλωθεί προτού να αρχίσει η ροή των αποτελεσμάτων από όλη τη χώρα, καθώς ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η συμπεριφορά των ψηφοφόρων της Αττικής δεν είναι βέβαιο ότι αποτελεί γενικότερο βαρόμετρο.
Πηγή: 
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.