Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και το Ψήφισμα των Φίλων της Ρεματιάς Βαρνάβα

ΧΡΗΖΕΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ
ΟΧΙ κακομεταχείρισης
Διεκδικήστε τα 40.000 Ευρώ που έχουν ενταχθεί
στο τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Μαραθώνα.

Πηγή


ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
ΠΟΥ ΑΠΕΣΤΑΛΛΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ κ. Ιορδάνη Λουΐζο.

και τον Πρόεδρο του Τοπικού συμβουλίου Βαρνάβα Κο Τσιμίνη Παναγιώτη. 


1. Να  φτιαχτεί
ένα ξύλινο περίπτερο στην θέση του προηγούμενου που απομακρύνθηκε.
2. Ξυλοκάλαθα σκουπιδιών με ενσωματωμένους διαφορετικούς πλαστικούς κάδους ανακύκλωσης για χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο κλπ στο χώρο.
3. Να καθαριστεί τη κύτη της ρεματιάς καθ όλο το μήκος της, από λάστιχα, σακούλες και οικοδομικά σκουπίδια κλπ που δεν μπορούν να κάνουν οι εθελοντές
4. Να τοποθετηθούν δυο ξύλινα τραπέζια με τους αντίστοιχους πάγκους στο σημείο αυτό του περιπτέρου για να μπορούν οι οικογένειες και αυτοί που κάνουν βόλτα περιπάτου να καθίσουν να θαυμάσουν το τοπίο και να φάνε.
5. Διαμορφωθούν μικρά χωμάτινα μονοπατάκια περιπατητικής βόλτας, δεξιά και αριστερά της ρεματιάς με γεφυράκια και ξύλινα κάγκελα προστασίας. Το έργο να γίνει χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση μηχανημάτων.

6. Να οργανωθεί εκδήλωση αναδάσωσης- δενδροφύτευση με συμμετοχή εθελοντών και μαθητών στην καμένη από τις πυρκαγιές πλευρά της ρεματιάς.
7. Να διατηρηθεί αναλλοίωτο το τοπίο – η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής -χωρίς καμιά απολύτως ανθρώπινη παρέμβαση.

8. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ - Να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να περιληφθεί η περιοχή με το μοναδικό πλατανόδασος στην Ζώνη Ειδικής Προστασίας.
Υλοποίηση των παραπάνω μέχρι την Πρωτομαγιά του 2014, όπου προγραμματίζουμε να έχουμε την επόμενη εκδήλωση - για ΠΙΚ-ΝΙΚ ΟΛΟΙ εμείς οι ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ από Ν. Μάκρη, Μαραθώνα, Γραμματικό, Βαρνάβα και φυσιολάτρες άλλων περιοχών της Αττικής.
*Οργανωμένη πυρασφάλεια και φύλαξη τους θερινούς μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.