Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Αλλα δύο κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ανατ. Αττική

Το τελευταίο 48ωρο

Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις των ειδικών του ΚΕΕΛΠΝΟ ότι το λεκανοπέδιο βρίσκεται σε κλοιό επαπειλούμενης επιδημίας του ιού...

Αλλοι δυο άνθρωποι προσβλήθηκαν το τελευταίο 48ωρο από τη λοίμωξη του Δυτικού Νείλου στην Ανατολική Αττική, επιβεβαιώνοντας  τις εκτιμήσεις των ειδικών του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ότι το λεκανοπέδιο εφέτος βρίσκεται σε κλοιό επαπειλούμενης επιδημίας του ιού του Δυτικού Νείλου λόγω  των μολυσμένων κουνουπιών.

Συνολικά, οι ασθενείς με λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου είναι έξι, με τους τέσσερις εξ αυτών στην Ανατολική Αττική και τους άλλους στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Στην πλειονότητά τους είναι άνθρωποι ηλικίας άνω των 70 χρόνων – καταγράφηκε ωστόσο ένα κρούσμα που αφορούσε σε 29χρονη.

Οι μισοί ασθενείς εμφάνισαν ήπια συμπτώματα μετά το τσίμπημα με το μολυσμένο κουνούπι (πυρετό, πονοκέφαλο, μυαλγία) και οι τρεις εκδήλωσαν εγκεφαλίτιδα. Σύμφωνα με την μέχρι τώρα εικόνα, οι δύο εκ των ηλικιωμένων ασθενών νοσηλεύονται σε μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής. Πηγή: 
 Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.