Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Η λίμνη του Μαραθώνα: Το δικαστήριο δικαίωσε τελικά την ΕΥΔΑΠ στη διαμάχη της με το Δήμο Μαραθώνα

»Η ΕΥΔΑΠ δηλώνει ότι θα φροντίσει, με μεγίστη κοινωνική ευαισθησία και ρεαλισμό (??), να εισπράξει τουλάχιστον τις τρέχουσες οφειλές των δήμων, αναγνωρίζοντας τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες, που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση»
 Τέλη 11,5 εκατ. ευρώ ζητούσε ο δήμος Μαραθώνα για τη λίμνη (Πηγή: Wikimedia Commons / Ggia)
Τέλη 11,5 εκατ. ευρώ ζητούσε ο δήμος Μαραθώνα για τη λίμνη


Το δικαστήριο δικαίωσε τελικά την ΕΥΔΑΠ στη διαμάχη της με το Δήμο Μαραθώνα, ο οποίος την καλούσε να πληρώσει δημοτικά τέλη 11 εκατ. ευρώ ακόμα και για τη λίμνη του Μαραθώνα...


Σύμφωνα με ανακοίνωση της επιχείρησης, το 2008 ο δήμος είχε επιβάλει στις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της λίμνης, τέλη καθαριότητας και φωτισμού, καθώς και δημοτικό φόρο ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών, συνολικού ύψους 11,5 εκατ. ευρώ.

Τη Δευτέρα, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτές τις προσφυγές της ΕΥΔΑΠ και ακύρωσε τέλη και πρόστιμα συνολικού ύψους 7,9 εκατ. ευρώ. Για το υπόλοιπο ποσό η απόφαση αναβλήθηκε για νέα δικάσιμο.

«Ως εκ τούτου», αναφέρει η επιχείρηση σε ανακοίνωσή της, «έπεσε στο κενό η προσπάθεια του προηγουμένου δημάρχου Μαραθώνα να συμψηφίσει [...] τις υπέρογκες οφειλές του Δήμου προς την ΕΥΔΑΠ».
»Η ΕΥΔΑΠ δηλώνει κατηγορηματικά, απευθυνόμενη κυρίως προς τους μετόχους και τους καταναλωτές της, ότι θα φροντίσει, με μεγίστη κοινωνική ευαισθησία και ρεαλισμό, να εισπράξει τουλάχιστον τις τρέχουσες οφειλές των δήμων, αναγνωρίζοντας τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες, που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: 
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.