Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Δήμος Αγίου Νικολάου | Ελάτε να φυτέψουμε όλοι μαζί ένα δέντρο για τη ζωή!


Στα πλαίσια της διεθνούς εθελοντικής καμπάνιας Let’s do it ο Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Βρυσών σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Νικολάου και τη Διεύθυνση Δασών Λασιθίου καλούν την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012, στις 9.30 το πρωί όλους τους φορείς, συλλόγους και συμπολίτες στη δεντροφύτευση και τον καθαρισμό του Λόφου Προφήτη Ηλία στις Βρύσες

Στα πλαίσια της διεθνούς εθελοντικής καμπάνιας «Let’s do it» και σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή εθελοντών τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου, έγινε συνάντηση την Τρίτη 20/11/12, φορέων και συλλόγων στη Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Μιχάλης Μαρής, η κ. Μαρία Φορτετζανού μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Βρυσών κ. Νίκος Κοφινάκης, ο Πρόεδρος της ΠΛΕΑΜ κ. Γιώργος Μαυροειδής, η Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Νεάπολης κ. Σόφη Κορομπύλια , ο κ. Χάρις Σιαμπάνης , μέλος των Νέων Νεάπολης, η κ. Δόξα Λιουδάκη – Καμαράτου από το τοπική κοινότητα Βουλισμένης, ο κ. Κίμων Χουρδάκης μέλος της Δημοτικής Κοινότητας κ.α.
Η συνέχιση των περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων στην περιοχή συμφωνήθηκε από κοινού και ορίστηκε η επόμενη δραστηριότητα που αφορά τον καθαρισμό και τη δεντροφύτευση του Λόφου Προφήτη Ηλία στις Βρύσες.
Πρόκειται για μι α πρωτοβουλία του προέδρου του Πολιτιστικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Βρυσών κ. Κοφινάκη ο οποίος κατάφερε να διασφαλίσει και να «ελευθερώσει» από την ανεξέλεγκτη υπερβόσκηση των ζώων, μια έκταση σχεδόν 30 στρεμμάτων και να δώσει μια λύση σε ένα τόσο σημαντικό περιβαλλοντικό ζήτημα.
Στον χώρο αυτό θα φυτευτούν πάνω από 200 δέντρα και φυτά τα οποία έχουν προσφέρει η Διεύθυνση Δασών Λασιθίου και ο Δήμος Αγίου Νικολάου.
Η πρόσκληση για τη δεντροφύτευση και τη διαμόρφωση του Λόφου Προφήτη Ηλία στις Βρύσες , είναι ανοιχτή για όλους όσοι επιθυμούν να συνδράμουν φυτεύοντας ένα δέντρο για τη ζωή!!!
Στόχος της δράσης είναι να περάσουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον στον τόπο μας.
Θέλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας με όλους τους εθελοντικούς φορείς της περιοχής μας, αλλά και όλους όσους θέλουν να συμβάλλουν για να καταφέρουμε και να πετύχουμε το μεγάλο στόχο!!!
Από το Δήμο Αγίου Νικολάου

Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.