Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Εργαστήριο κεραμικής στο Βαρνάβα…

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΡΝΑΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Εργαστήριο κεραμικής δημιουργήθηκε στο χώρο του Διαδραστικού Λαογραφικού Μουσείου Βαρνάβα από την Λαογραφική εταιρεία Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα. Η δράση που εντάσσεται στο πρόγραμμα «ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού» δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω...

προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στη Περιφέρεια Αττικής» που συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ του Υπουργείου εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης έχει σκοπό να εκπαιδεύσει τους πολίτες ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν δεκάδες πινακίδες καλαίσθητες από πηλό που θα αντικαταστήσουν τις γνωστές πινακίδες σήμανσης οδών από λαμαρίνα.
Αρωγός σε αυτήν την πεντάμηνη δράση είναι ο Δήμος Μαραθώνα που προσφέρει τα υλικά, το ίδρυμα Παμμακάριστος όπου θα ψηθούν οι πινακίδες και το δίκτυο εθελοντών του Διαδραστικού Λαογραφικού Μουσείου Βαρνάβα δήμου Μαραθώνα που θα τις τοποθετήσει σε συνεργασία με τους υπαλλήλους του δήμου.
Η πρόεδρος της Λαογραφικής εταιρείας κα Μηλέα Παππά δήλωσε πως «καλλιτεχνικές πινακίδες από πηλό θα τοποθετηθούν σε όλο τον Δήμο Μαραθώνα και συγκεκριμένα στα δημόσια κτήρια, στα δεκάδες ξωκλήσια, στις κεντρικές οδούς, στα πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία, στις παραδοσιακές πηγές, στις πλατείες και όπου αλλού χρειαστεί μετά από τις προτάσεις και των τεσσάρων τοπικών κοινοτήτων ώστε να δοθεί ένας ακόμη τόνος καλαισθησίας στον ιστορικό δήμο μας».
Το εργαστήριο κεραμικής είναι το δεύτερο εργαστήριο που δημιουργείται από την Λαογραφική εταιρεία Βαρνάβα δήμου Μαραθώνα μετά από αυτό της ανακύκλωσης, ενώ η δράση τους θα συνεχιστεί και πέραν του πεντάμηνου προγράμματος και σε μόνιμη βάση. Ίδη οι χώροι των μουσείων Βαρνάβα δήμου Μαραθώνα εξοπλίστηκαν με πάγκους εργασίας, ειδικά τραπέζια και δεκάδες εργαλεία προσφορές χορηγών και ειδικών κέντρων εκμάθησης κεραμικής έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στο άμεσο μέλλον της δωρεάν εκμάθησης κεραμικής ιδιαίτερα στους μικρούς μαθητές του δήμου μας.

Πηγή: 
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.