Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Η επόμενη μέρα. Κοινοτικό συμβούλιο 28-8-09

Αναδημοσίευση


Η επόμενη μέρα. Κοινοτικό συμβούλιο 28-8-09

Ίσως σε αυτό το κοινοτικό συμβούλιο θα ήταν καλύτερα τα πράγματα, εάν γινόταν διαφορετικά.
Ίσως θα ήταν καλύτερη η σιωπή…
Αν για μία ώρα, δεν λεγόταν τίποτα, αν για μία ώρα όλοι οι συμμετέχοντες σιωπούσαν και απλά σκέπτονταν, ίσως να προέκυπτε κάτι θετικό. Ίσως η συνειδητοποίηση που θεωρώ ότι είναι το πρωταρχικό, να είχε το πρώτο λόγο.
Πιστεύω ότι με την σιωπή οι σκέψεις απλώνονται, απελευθερώνεται η συνείδηση και επέρχεται αβίαστα η αυτοκριτική.
Αυτοκριτική που δεν την ένοιωσα καθόλου να υπάρχει.
Άκουσα άπειρες φορές το χρονικό της μεγάλης πυρκαγιάς από προσωπικές εμπειρίες. Άκουσα για την αδυναμία και τα λάθη του κρατικού μηχανισμού. Άκουσα για την πλημμέλεια των υπαλλήλων και την μη ετοιμότητα του εξοπλισμού της Κοινότητας. Ο λόγος είχε και κατασκοπεία, με επίορκους υπαλλήλους με ηθικούς αυτουργούς με συνομοταξίες που δουλεύουν προβοκατόρικα. Όχι, δράκο δεν είχε, ετοιμοπόλεμους θεατές είχε μόνο.
Και μετά, δια λόγου και εντύπου σχέδια για την επόμενη μέρα. Υπέροχα! Και ο πιο δύστροπος, θα συμφωνούσε στα περισσότερα.

Μα ο Διονύσης σας πρόλαβε.
«Τα νέα που σας έφερα σας χάιδεψαν τ' αυτιά, μα απέχουνε πολύ απ' την αλήθεια».

Πάντως αποδείχτηκε ένα, ότι η κατάσταση στην κοινότητα σαν φορέας ήταν αποκαρδιωτική. Γιατί η λειτουργία της κοινότητας είναι επιεικώς ένα «Μπάχαλο».
Μπορεί ο Πρόεδρος να ελέγξει την κατάσταση ;
Πιστεύω ότι η απάντηση είναι ΟΧΙ. Και όχι επειδή δεν το θέλει, απλά δεν μπορεί, δεν μπορεί γιατί δεν υπάρχει τάξη στην οργανωτική λειτουργία της κοινότητας, δεν υπάρχουν οι μηχανισμοί οργάνωσης και ελέγχου.
Και δεν εξυπηρετεί κανέναν Πρόεδρο μακροπρόθεσμα αυτή η κατάσταση. Γιατί σε ώρες κρίσης είναι βαρύ το τίμημα που πέφτει στο περιβάλλον, στους κατοίκους, στην καθημερινότητά μας.
Αυτό είναι πράγματι πολύ λυπηρό κ.κ. πρώην και νυν πρόεδροι.
Πιστεύω πραγματικά ότι έχετε αφιερώσει πολύ από το χρόνο σας για τα κοινοτικά, και για αυτό σας εξαίρω, αλλά δυστυχώς χωρίς αποτελεσματικότητα, σας ξέφυγε το βασικό και αυτονόητο, που ο κάθε άνθρωπος γνωρίζει και ξεκινάει από το σπίτι του.
ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Ξεκινήστε !!
Οργανωτική λειτουργία με μηχανισμούς ελέγχου της κοινότητας στην ΠΡΑΞΗ και όχι στην γραφειοκρατία.
Αναρτήθηκε από ΣΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.