Πριν λίγο, ο πρόεδρος της ρωσικής εταιρείας United Aircraft Corporation (UAC) ανακοίνωσε πως το μαχητικό ξεκίνησε δοκιμές και μπαίνει σε μαζική παραγωγή.
«Ηδη δοκιμάζεται» είπε ο Yuri Slyusar
«Η UAC σκέφτεται συνεργασία όχι μόνο με τις Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις αλλά και με ξένους συνεργάτες».
Το πιο σημαντικό σημείο όμως είναι το εξής:
«Το προηγμένο μαχητικό πολλαπλών ρόλων σύντομα θα βρίσκεται σύντομα σε υψηλή ζήτηση στην Μέση Ανατολή και θα παρουσιαστεί σε έναν αριθμό πιθανών αγοραστών στην περιοχή».
Δεδομένου πως χτες ο Β.Πούτιν είπε:
«H Toυρκία έχει το δικαίωμα να επιλέξει το νέο της μαχητικό με όρους εθνικού συμφέροντος, ποιότητας και κόστους», συνεπάγεται πως σίγουρα θα προταθεί ρωσικό μαχητικό.
Για να μην αναφέρουμε πως ο Β.Πούτιν εξέπεμψε μια σιγουριά στα όσα είπε σαν κάτι να ήξερε. Μήπως έχει γίνει ήδη προεργασία επί του θέματος;
MiG-35 πρώτα και μετά βλέπουμε…
Το νέο μαχητικό της Mikoyan (MiG)- που είναι η τελευταία εξέλιξη του MiG-29- μπορεί να πιάσει ταχύτητες άνω των 2.700 χλμ/ ώρα και να φτάσει σε ύψη μέχρι 17.500 μέτρων. Η εμβέλεια κρούσης του είναι 1.000 χλμ, ενώ έχει τη δυνατότητα διπλάσιου χρόνου επιχειρήσεων σε σχέση με προηγούμενης γενιάς μαχητικά, καθώς υπάρχει η επιλογή αντικατάστασης της δεύτερης θέσης πιλότου με επιπλέον δεξαμενή καυσίμου.
«Πρόκειται για καταπληκτικό μαχητικό με αξιοθαύμαστα χαρακτηριστικά το οποίο μπορεί να φέρει εις πέρας αποστολές και κατά επίγειων στόχων αλλά και εναέριων ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συγκρούσεις όπως στη Συρία» είχε πει ο Διοικητής των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, Viktor Bondarev.
«Και το MiG-35 είναι ένα μαχητικό με φοβερές δυνατότητες μπορεί να προσβάλει στόχους στο έδαφος και με εμβέλεια 3.500 χλμ» τόνισε.
«Η ΜiG εργάζεται πάνω σε ένα 5ης γενιάς μαχητικό πιο ελαφρύ»
«Θα αναβαθμίζουμε ολόκληρο τον Στόλο μας και θα αντικαταστήσουμε τα ελαφριά μαχητικά με τα νέα MiG-35».
«Το MiG-35 θα εξοπλιστεί με όπλα λέιζερ και πυραύλους κρουζ BrahMos»!
To ΜiG-35 είναι η υπέρτατη εξέλιξη του επιτυχημένου μαχητικού MiG-29. Πρόκειται για ένα μαχητικό 4++ γενιάς.
Τα MiG-35 φέρουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό νέας γενιάς με κύριο αισθητήρα το ραντάρ τύπου AESA Phazotron Zhuk-AE που επιτρέπει να ανιχνεύει ταυτόχρονα 30 στόχους σε αποστάσεις μέχρι και τα 180 χλμ για μέγεθος μαχητικού και να πλήττει στον ίδιο χρόνο μέχρι και 6 από αυτά, IRST τύπου OLS-UEM για ανίχνευση στόχων με την χρήση υπερύθρων σε αποστάσεις μέχρι και τα 90 χιλιόμετρα, ηλεκτροοπτικό σύστημα σκόπευσης στόχων εδάφους OLS-K.
Επίσης φέρει και τους κινητήρες νέας γενιάς βελτιωμένης απόδοσης και με μεγάλο χρόνο ζωής με σύστημα ελέγχου FADEC τύπου RD-33MK «Morskaya Osa» των 20.000 λιβρών ώσης που επιτρέπει στο μαχητικό που πλέον κάνει χρήση στα υαλικά κατασκευής του συνθετικών υλικών για μειωμένο ίχνος και χαμηλότερο βάρος να αναπτύσσει ταχύτητες της τάξης των 2,2μαχ ενώ μπορεί να εκτελεί ελιγμούς με φορτίσεις μέχρι και τα 10g.
Το μαχητικό μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 7 τόνους φορτίου (συνδυασμός όπλων αέρος-αέρος/εδάφους, δεξαμενών καυσίμου και ατρακτιδίων αναγνώρισης/ηλεκτρονικού πολέμου) σε αποστάσεις μέχρι και τα 1.000χλμ. Τέλος το μαχητικό έχει σύστημα ανεφοδιασμού εν πτήση.
Επίσης το μαχητικό θα φέρει συστήματα ανοιχτής αρχιτεκτονικής για ενσωμάτωσης και δυτικής τεχνολογίας συστήματα καθώς η MIG έχει συνεργαστεί με την ιταλική GEM-Elettronica για την ενσωμάτωση ενός νέου παρεμβολέα στο εσωτερικό του σκάφους.
Το μαχητικό κάνει εκτεταμένη χρήση συνθετικών υλικών νέων χρωμάτων μείωσης του ίχνους οι κινητήρες έχουν σύστημα μείωσης του υπέρυθρου ίχνους ενώ έχει εκτεταμένες δικτυοκεντρικές δυνατότητες ενώ με την πρόσθετη ικανότητα μεταφοράς καυσίμων φτάνει την εμβέλεια μάχης των 1000χλμ.
Ανάμεσα στα βλήματα αέρος-αέρος που μπορεί να φέρει το MiG-35 περιλαμβάνονται τα R-73E (μπορεί να φέρει έως 8), το Vympel NPO R-77 (μπορεί να φέρει έως 8) και τα R-27R1/ER1 όπου μπορεί να φέρει μέχρι τέσσερα.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.