Το επόμενο διάστημα οι εξελίξεις για τον "Τάφο του Μέγα Αλέξανδρου" που δεν ήταν καν Tάφος όπως παραδέχονται πλέον και οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι αλλά και το πολύ πιθανό σενάριο της Αρχαιοκαπηλίας έρχεται να γκρεμίσει την φαντασίωση του "Tάφου του Μέγα Αλέξανδρου" από τον οποίο απέμεινε το διεθνές ρεζίλι.
Και κάτι ακόμη: To κόστος όλης αυτής της επικοινωνιακής φιέστας.
Μιας γαλάζιας φιέστας το ναυάγιο της οποίας διαισθάνθηκε η κα Μενδώνη και αποφάσισε να τα βάλει με τους δημοσιογράφους που αμφισβητούσαν την ανακάλυψη και δικαιώθηκαν.
Το Κουρδιστό Πορτοκάλι στην διάρκεια της περίφημης προπαγάνδας για το δήθεν Μέγα Αλέξανδρο στον τάφο της Αμφίπολης επέμενε πως επρόκειτο ακόμη και για Αρχαιοκάπηλους οι οποίοι είχαν ασελγήσει κατ΄επανάληψη στον περίφημο τάφο.
Ερχεται λοιπόν τώρα η επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας στην Αμφίπολη Κατερίνα Περιστέρη να δικαιώσει το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" κάνοντας λόγο για οστά Αρχαιοκάπηλων.
Η υπόθεση έχει συγκλονιστική συνέχεια για το βάθος και την μεθόδευση της προπαγάνδας.
«Το θέμα “σκελετοί” δεν μου λέει τίποτε. Hταν τόσο αναστατωμένος ο χώρος που δεν μπορείς να βγάλεις πολλά συμπεράσματα».

Αυτά δηλώνει σε συνέντευξή της στη Real News η Κατερίνα Περιστέρη, επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας στην Αμφίπολη. «Πρέπει να εστιάσουμε στο ίδιο το μνημείο και όχι στα κόκαλα, που για μένα δεν σημαίνουν πολλά. Δεν μπορείς να χρονολογήσεις από τους νεκρούς. Για μένα οι σκελετοί δεν έχουν νόημα. Αποπροσανατολίζουν την έρευνα» συμπληρώνει.

«Οι τυμβωρύχοι είχαν ρημάξει τα πάντα. Γιατί, όπως αντιλαμβάνεστε, στον νεκρικό θάλαμο όπου έψαχναν τους μεγάλους θησαυρούς έγινε η μεγάλη ζημιά, η τεράστια καταστροφή»

Οσο για το σε ποιους ανήκουν οι σκελετοί, ήταν αποστομωτική: «Είναι πολλές οι υποθέσεις εργασίας που μπορούμε να κάνουμε. Μπορεί οι σκελετοί να ήταν κατάλοιπα θυσιών, μπορεί να προέρχονται ακόμη και από αρχαιοκάπηλους. Αλλωστε, το σκελετικό υλικό δεν βρισκόταν σε ένα σημείο».

Αναφερόμενη στον κύριο νεκρό, είπε: «Ποιος είναι ο κύριος νεκρός; Υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι σκελετικού υλικού από τον νεκρό που βρέθηκε πιο χαμηλά από τους υπόλοιπους, δηλαδή κοντά στο δάπεδο, και ανήκει σε έναν κοντούλη 1,60 μ. και αυτού, όμως, τον σκελετό τον είχαν ανακατέψει οι τυμβωρύχοι. Και έπειτα, αν πράγματι ήταν πολύτιμος ο νεκρός, μπορεί ακόμη και να τον είχαν πάρει».
Το Κουρδιστό Πορτοκάλι  είχε ζητήσει πολύ νωρίς την παραίτηση της κας Μενδώνη.
Σήμερα λίγους μήνες μετά από τον θρίαμβο και καθώς κατακάθεται η σκόνη έχουμε έναν πρώην πρωθυπουργό, έναν πρώην υπουργό Πολιτισμού και μια χώρα ολόκληρη να γίνεται περίγελος για τον ανύπαρκτο "Τάφο της οικογένειας του Μέγα Αλέξανδρου".
Οι αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν θα είναι συγκλονιστικές καθώς η κα Μενδώνη ενέπλεξε και την Δικαιοσύνη (τουλάχιστο 4 Εισαγγελείς) στο κυνήγι μιας φαντασίωσης με μπόλικη δόση μεγαλομανίας.
Η κα Μενδώνη τρομοκρατημένη από το ρίσκο του μη Τάφου εμφανίζεται να δίνει εντολές σε Εισαγγελείς να κυνηγήσουν δημοσιογράφους-ανάμεσα στους οποίους και τους συντάκτες του "Κουρδιστού Πορτοκαλιού" το οποίο πολύ πριν κάνει λόγο η κα Περιστέρη για πιθανότητα τα οστά να ανήκουν σε αρχαιοκάπηλους έγραφε>

Kείμενα σαν κι αυτό ενόχλησαν την κα Μενδώνη και έδωσε εντολή ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ με αποδέκτη την Εισαγγελέα κα Ευτέρπη Κουτζαμάνη να...-δείτε το σχετικό έγγραφο>


Σε ανατροπή των μέχρι τώρα συμπερασμάτων και υποθέσεων των αρχαιολόγων σχετικά με τον τύμβο Καστά και το πολυσυζητημένο μνημείο της Αμφίπολης προέβη, με εισήγηση του στη διάρκεια του 28ου αρχαιολογικού Συνεδρίου στο ΑΠΘ, ο διευθυντής Αρχαιολογικών Έργων της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας -Σπηλαιολογίας και μέλος της Διεπιστημονικής Ομάδας της ανασκαφής στην Αμφίπολη, Ευάγγελος Καμπούρογλου.
Σύμφωνα με τον κ. Καμπούρογλου, ο οποίος ήταν ο ομιλητής (από τους τελευταίους του προγράμματος του συνεδρίου που ολοκληρώνεται απόψε) με θέμα: "Τα ιζήματα του λόφου Καστά Αμφίπολης και η σχέση τους με το ταφικό μνημείο": «Δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο ότι ο Λέων της Αμφίπολης βρισκόταν τοποθετημένος πάνω στο λόφο Καστά (στο συμπέρασμα αυτό είχαν καταλήξει και ανακοινώσει προ διετίας σχεδόν, η επικεφαλής της ανασκαφής Αικ. Περιστέρη και ο συνεργάτης της αρχιτέκτονας Μιχ. Λεφαντζής). Κι αυτό διότι, όπως εξήγησε: 1. Ο λόφος Καστά στην Αμφίπολη ήταν φυσικός κι όχι τεχνητός. 2. Ο λόφος ήταν σχηματισμένος από ιζήματα χαλαζιακών άμμων και αργίλου και ψαμμίτη, υλικά που τον καθιστούν μειωμένης αντοχής και "ανίκανο" να φέρει επί αιώνες στην κορυφή του βάρος μεγαλύτερο των 500 τόνων (το βάθρο και το γλυπτό του Λέοντα ξεπερνούν συνολικά σε βάρος τους 1.500 τόνους). 3. Ο κιβωτιόσχημος τάφος που βρέθηκε στο εσωτερικό του λόφου Καστά είναι μεταγενέστερος (ή και προγενέστερος του λόφου) καθώς -σύμφωνα με τον κ. Καμπούρογλου - πρόκειται για ένα "ευτελές οικοδόμημα" που δεν θα μπορούσε να αποτελεί μέρος του συνόλου του μνημείου.

Στην πολυαναμενόμενη εισήγησή του ο κ. Καμπούρογλου, ο οποίος υπήρξε από τους πρώτους συνεργάτες της κ. Περιστέρη στην έναρξη των ερευνών του λόφου Καστά, υποστήριξε πως: «στο εσωτερικό του νεκρικού θαλάμου (όπου είχε εισέλθει πρώτος) εντόπισε πολλαπλές ανθρωπογενείς παρεμβάσεις καθώς και υπολείμματα καύσεων (δείγματά τους έχουν αποσταλεί σε αρμόδιο ινστιτούτο μελετών στη Μασαχουσέτη απ’ όπου δεν έχει ληφθεί μέχρι στιγμής το αποτέλεσμα), ενώ στην οροφή του διαπιστώθηκαν μετακινήσεις εδαφών (πιθανότατα από σεισμό, όπως εκείνος του 597 μ.Χ., μεγέθους 6,7 Ρίχτερ με επίκεντρο γειτονική περιοχή - ο οποίος είχε ως επίπτωση ακόμα και την αλλαγή του ρου του Στρυμώνα).
Για τα προβλήματα γεωφυσικής εξερεύνησης των τύμβων, καθώς το βάθος των επιχώσεων και η κατασκευή του περιβόλου που δημιουργεί γεωφυσικές ανωμαλίες που καθιστούν απαγορευτική τη δυνατότητα των απεικονίσεων, μίλησε επίσης στη διάρκεια του συνεδρίου και ο καθηγητής στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του Τμήματος Φυσικής στο ΑΠΘ Γρηγόρης Τσόκας, που μετείχε στις έρευνες στο λόφο Καστά.
Η 28η Επιστημονική Συνάντηση για το αρχαιολογικό έργο του 2014 στη Μακεδονία και τη Θράκη, που πραγματοποιήθηκε φέτος υπό την ηχηρή απουσία επιστημονικών καταθέσεων για τη πολυθρύλητη ανασκαφή της Αμφίπολης, ολοκληρώνεται απόψε εν μέσω πολλαπλών προβληματισμών των επιστημόνων που αφορούν στη "χρήση και τη δημόσια διαχείριση" της αρχαιολογίας.