Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Αναβλήθηκε το διάγγελμα Α. Τσίπρα για τον ΠτΔ – Ξαφνική αλλαγή δεδομένων μετά την «επιδρομή» Π. Λαφαζάνη στο Μέγαρο Μαξίμου

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
(Ανανέωση 21:40) Την αναβολή της ανακοίνωσης του ονόματος για τον νέο ΠτΔ αποφάσιζε το Μέγαρο Μαξίμου μεταταχθέντας την κατά δύο σχεδόν δύο ημέρες την σχετική απόφαση.
Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ο οποίος πρόσθεσε πως αυτό που αποφασίστηκε ήταν η ανακοίνωση να γίνει μετά το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας και κατά πάσα πιθανότητα την Τρίτη κατά τη διάρκεια του υπουργικού Συμβουλίου με προοπτική η ψηφοφορία να γίνει την Τετάρτη.

Την αναβολή της ανακοίνωσης του ονόματος για τον νέο ΠτΔ αποφάσιζε το Μέγαρο Μαξίμου μεταταχθέντας την κατά δύο σχεδόν δύο ημέρες την σχετική απόφαση. Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ο οποίος πρόσθεσε πως αυτό που αποφασίστηκε ήταν η ανακοίνωση να γίνει μετά το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας και κατά πάσα πιθανότητα την Τρίτη κατά τη διάρκεια του υπουργικού Συμβουλίου με προοπτική η ψηφοφορία να γίνει την Τετάρτη.
Αν και οι πιθανότητες ήθελαν ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας  να είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τον οποίο μάλιστα, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία το απόγευμα της Κυριακής, εντούτοις φαίνεται πως τα δεδομένα έχουν αλλάξει χωρίς να είναι γνωστή η έκταση της αλλαγής αυτής.
Πρόκειται μόνο για χρονική μετάθεση απόφασης ή αφορά ουσιαστική στροφή της κυβέρνησης στο θέμα του ονόματος.
Μάλιστα ο Α. Τσίπρας είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αργότερα μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος είχε αντιταχθεί σθεναρά σε μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα Αβραμόπουλου.
Ο κ. Λαφαζάνης αποχώργησε από το Μαξίμου και, λίγο αργότερα, έγινε γνωστό ότι αναβάλλεται το διάγγελμα για την ανακοίνωση του ονόματος του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα είναι ο υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας όπως αναμένεται να ανακοινώσει εντός ολίγου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό.
Ο Α.Τσίπρας έχει υποσχεθεί στον Δ.Αβραμόπουλο αλλαγή του Συντάγματος και αύξηση των αρμοδιοτήτων του ΠτΔ. 
Οταν βγήκε από την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους «αν θα έχουμε πρόεδρο: «Θα τα πεί όλα ο Πρωθυπουργός σε λίγο» απάντησε. Οταν ρωτήθηκε αν θα έχει ανατροπή η υπόθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας απάντησε «δεν νομίζω» και πρόσθεσε: «Ολα θα πάνε καλά, θα τα πει όλα ο Πρωθυπουργός».
Μετά από μια μακρά και πετυχημένη πολιτική πορεία ο Δ.Αβραμόπουλος φτάνει στην κορυφή κατακτώντας το μέγιστο πολιτειακό αξίωμα, αυτό του Ανώτατου Άρχοντα της χώρας. Είναι η πιο πετυχηένη και υπερκομματική επιλογή καθώς προέρχεται από το χώρο της Δεξιάς και θα ενώσει το λαό με μια κυβέρνηση της Αριστεράς στην εξουσία, ενώ αναμένεται να παίξει και ενεργό ρόλο στην εξωτερική πολιτική της χώρας και στην προάσπιση των συμφερόντων της. 
Είναι σχετικά νέος, μπορεί να πραγματοποεί πλήθος ταξιδιών, ενώ οι γνωριμίες του είναι κυριολεκτικά απ΄ολο τον πλανήτη, και η φωνή του ακούγεται σχεδόν παντού. Το μετριοπαθές και διπλωματικό προφίλ του είναι αρεστό όχι μόνο σε ΗΠΑ και ΕΕ αλλά και στην Ρωσία.
Η διπλωματική του εμπειρία αναμένεται να προσφέρει μεγάλη βοήθεια όποτε αυτό χρειαστεί.
Η τελυταίες του θητείες σε ΥΠΕΞ και ΥΠΕΘΑ κρίνονται απόλυτα επιτυχημένες και κυρίως ισορροπημένες. Το ότι το ΠΝ επιτέλους παραλαμβάνει τα υπερσύγχρονα και υπερπληρωμένα υποβρύχιά του οφείλεται σε αυτόν, καθώς είναι αυτός που έλυσε το "Γόρδιο Δεσμό". Άφησε και ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα αξίας 2 δισ. ευρώ για την επόμενη ηγεσία να το υπογράψει.
Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 6 Ιουνίου του 1953. Η καταγωγή του είναι από την Αρκαδία και την Ηλεία
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εισήλθε στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών το 1980 και από το 1981 μέχρι το 1983 υπηρέτησε στην Κεντρική Υπηρεσία Υπουργείου Εξωτερικών (Αθήνα). Από το 1983 έως το 1988 ανέλαβε καθήκοντα Προξένου της Ελλάδος στη Λιέγη (Βέλγιο).
Το 1989 ανακλήθηκε στην Ελλάδα και ανέλαβε Ειδικός Διπλωματικός Σύμβουλος του Προέδρου της «Νέας Δημοκρατίας», Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Το 1991 διορίστηκε εκπρόσωπος στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΔΑΣΕ / Βιέννη). Το 1992 ανέλαβε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών (Αθήνα), μέχρι το τέλος του ιδίου χρόνου, οπότε και τοποθετήθηκε ως Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Γενεύη (Ελβετία).
Τον επόμενο χρόνο ανέλαβε Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και την ίδια χρονιά, τον μήνα Αύγουστο, παραιτήθηκε από τη Διπλωματική Υπηρεσία προκειμένου να συμμετάσχει ως υποψήφιος βουλευτής στις Εθνικές Εκλογές του Οκτωβρίου του 1993.
Πολιτική σταδιοδρομία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Κατέβηκε υποψήφιος με το Κόμμα της «Νέας Δημοκρατίας» και εκλέχτηκε στην τρίτη θέση της Α’ περιφέρειας Αθηνών. Την ίδια περίοδο εκλέχτηκε στην Κεντρική Επιτροπή της «Νέας Δημοκρατίας».
Διετέλεσε Γραμματέας της Ν.Δ. στην Ευρωπαϊκή Δημοκρατική Ένωση (EDU) και κατά την περίοδο 1993 – 1994 εξελέγη Πρόεδρος της ΟΚΕ Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας (Σκιώδης Υπουργός Εξωτερικών).
Το 1994 πήρε το χρίσμα του υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας για το Δήμο της Αθήνας, όπου και εκλέχτηκε με αντίπαλό του τον Θεόδωρο Πάγκαλο. Ήταν ο νεότερος σε ηλικία δήμαρχος της πόλεως των Αθηνών.
Το 1996 ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υπέβαλε αίτηση διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, στο όνομα της πόλης των Αθηνών.
Από το 1997 που ανατέθηκε από τη Δ.Ο.Ε η οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην πόλη των Αθηνών μέχρι το τέλος του 2002, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος συνεργάστηκε με την Οργανωτική Επιτροπή για την προετοιμασία της πόλης. Επανεκλέχτηκε δήμαρχος τον Οκτώβριο του 1998 από τον πρώτο γύρο, συγκεντρώνοντας το ιστορικά μεγαλύτερο ποσοστό που έχει σημειωθεί σε δημοτικές εκλογές στην Αθήνα. Κατά την τετραετία 1995 – 1999 ήταν Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ). Το 1995 συνέστησε τη «Μόνιμη Διάσκεψη των Δημάρχων των Πρωτευουσών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».
Από το 1996 έως το 2000 άσκησε καθήκοντα Αντιπροέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης Τοπικών Αρχών (IULA). Από το 1997 έως το 2002 ήταν μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αντιπρόεδρος του Εκτελεστικού Γραφείου (1997-2000).
Το Μάρτιο του 2001 ίδρυσε το «Κίνημα Ελεύθερων Πολιτών» (ΚΕΠ), ένα κόμμα με ιδεολογικά και πολιτικά χαρακτηριστικά συγγενή με τη Νέα Δημοκρατία. Τον Ιούνιο του 2002 ανακοίνωσε τη διακοπή του ΚΕΠ, καθώς και την απόφασή του να μη διεκδικήσει ξανά το αξίωμα του δημάρχου το 2002 και να επανέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Παράλληλα, προώθησε τις διεθνείς συνεργασίες της πόλεως των Αθηνών και ανακηρύχθηκε πρόεδρος της «Συνόδου Κορυφής των Δημάρχων του Κόσμου». Στη Σύνοδο των Αθηνών, τον Σεπτέμβριο του 2002, η Διάσκεψη επικύρωσε μία πρωτοβουλία του Δημήτρη Αβραμόπουλου, το πρόγραμμα «Διπλωματία των Πόλεων», η οποία υιοθετήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν.
Το 2001 θέσπισε το «Διεθνές Βραβείο των Αθηνών για τη Δημοκρατία» υπό την αιγίδα της UNESCO (Παρίσι) και το 2002 την «Παγκόσμια Ένωση Ολυμπιακών Πόλεων» υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (Λοζάνη).
Την ίδια περίοδο συνέστησε το «Παγκόσμιο Ινστιτούτο για τη Διπλωματία των Πόλεων». Το 2004 και μετά από ένα χρονικό διάστημα ενός έτους, κατά τη διάρκεια του οποίου αποδέχτηκε προσκλήσεις και δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής στο Χάρβαρντ αλλά και σε άλλα μεγάλα πανεπιστήμια, ήταν υποψήφιος στις εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία και εκλέχτηκε πρώτος Βουλευτής της Α΄ Περιφέρειας Αθηνών.
Το 2004 ορκίστηκε υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης. Μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό του 2006, ανέλαβε καθήκοντα Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στην κυβέρνηση που σχηματίστηκε μετά τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παρέμεινε στη θέση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θέση που κατείχε μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2009.
Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου εξελέγη και πάλι βουλευτής Α΄περιφέρειας Αθηνών. Λίγες μέρες αργότερα, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τη θέση του αρχηγού της ΝΔ. Με πρωτοβουλία του, πραγματοποιήθηκε η εκλογή του Προέδρου του κόμματος από τη βάση. 
Στην πορεία της προεκλογικής περιόδου για την ανάδειξη του αρχηγού της ΝΔ, απέσυρε με δημόσια δήλωσή του την υποψηφιότητά του και στις 10 Νοεμβρίου 2009 στήριξε την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά, γεγονός που συντέλεσε καθοριστικά στην εκλογή του τελευταίου στην ηγεσία του κόμματος. Μετά την ανάληψη της Προεδρίας της ΝΔ από τον Αντώνη Σαμαρά, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ορίστηκε Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας που διεξήχθη τον Ιούνιο του 2010. Αμέσως μετά, τον Ιούλιο του 2010, ανέλαβε τη θέση του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, την οποία και κατέχει μέχρι σήμερα.
Στις 11 Νοεμβρίου 2011 ανέλαβε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Παράλληλα παραιτήθηκε της βουλευτικής του έδρας, ώστε να υποστηριχθεί η θέση της Νέας Δημοκρατίας για συμμετοχή μόνο εξωκοινοβουλευτικών στελεχών της στη νέα κυβέρνηση.Στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 επανεξελέγη βουλευτής στην Α' περιφέρεια Αθηνών. Στις 21 Ιουνίου 2012 ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργού Εξωτερικών.Στις 25 Ιουνίου 2013 ανέλαβε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2014, κατά την ανακοίνωση της νέας σύνθεσης της Κομισιόν, ανακοινώθηκε πως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναλαμβάνει τη θέση του Επιτρόπου για θέματα Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων.Η νέα επιτροπή ανέλαβε καθήκοντα από τις αρχές Νοεμβρίου 2014.
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.